Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ακτινογραφία της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ - Όλα τα ονόματα και μέσα στους εκλεγμένους στα αιρετά μέλη και ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ Παναγιώτης Οφθαλμίδης



 http://www.koolnews.gr/sites/default/files/styles/950x650/public/synedrio_nd_600.jpg?itok=_hO-HRF2
Με αρκετά νέα πρόσωπα και ευρύτερη τήρηση ισορροπιών αναδείχθηκε αργά το βράδυ η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία προέκυψε από την ψηφοφορία των συνέδρων την Κυριακή. Η διαδικασία της καταμέτρησης διήρκεσε αρκετά μεν, όχι όμως όπως σε προηγούμενα συνέδρια, ενώ στις κάλπες που είχαν στηθεί βρίσκονταν βουλευτές, προκειμένου να διασφαλίζεται κατά το δυνατόν περισσότερο η αδιαβλητότητα της διαδικασίας.

AdTech Ad
Το νέο σχήμα, το οποίο συμπληρώνεται από τα..

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΠΟΠΕΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



 Αποτέλεσμα εικόνας για petrelaio
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Ασμάτογλου. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο.
Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το χρόνιο ανεπίλυτο πρόβλημα της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.) και τις σημαντικές επιπτώσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του υγιούς ανταγωνισμού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού..

Σ. Αραβία: Δημόσια εγγραφή της Aramco – Αποτιμάται άνω των δύο τρισ. δολαρίων



 Αποτέλεσμα εικόνας για Σ. Αραβία: Δημόσια εγγραφή της Aramco – Εκτιμάται άνω των δύο τρισ. δολαρίων
Θα πωληθεί, μέσω IPO, μερίδιο λιγότερο του 5%, ενώ θα υπάρξει μετατροπή του ομίλου σε εταιρεία holding
Στην πώληση μεριδίου, το οποίο, όμως, δεν θα ξεπερνά το 5% της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco στις αγορές, μέσω αρχικής δημόσιας εγγραφής, θα προχωρήσει η Σ. Αραβία, στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της, όπως ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman.
Σύμφωνα με τον Salman η συνολική αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά τα δύο τρισ. δολάρια, ενώ στα πλαίσια της αναδιάρθρωσής της θα μετατραπεί σε εταιρεία holding, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο θα εκλέγεται.
Για αρκετές από τις θυγατρικές εταιρείες που θα δημιουργηθούν, αφού γίνει η μετατροπή σε holding, θα υπάρξει, επίσης, αρχική δημόσια εγγραφή.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΔΝΤ: Το φθηνό πετρέλαιο θα κοστίσει στη Μ. Ανατολή 150 δισ. δολ. φέτος



 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά πως οι οικονομίες της Μέσης Ανατολής που εξαρτώνται από το πετρέλαιο έχασαν 390 δισ. δολάρια σε έσοδα πέρυσι και αντιμετωπίζουν απώλεια μέχρι και 150 δισ. φέτος.
Η πτώση στα έσοδα αποδίδεται άμεσα στη βουτιά στις τιμές του αργού από περίπου 115 δολάρια το βαρέλι στα μέσα του 2014 σε κάτω των 30 δολαρίων στις αρχές της χρονιάς και τώρα πάνω από 40 δολάρια, ανέφερε το ΔΝΤ.

Η απώλεια από πιθανά έσοδα ασκεί τεράστιες πιέσεις στους μεγάλους εξαγωγείς, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, οι οποίοι εμφάνισαν πολύ μεγάλα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους πέρυσι. Το ΔΝΤ είχε εκτιμήσει στο παρελθόν ότι οι μειούμενες τιμές στην ενέργεια θα εξαλείψουν περίπου 360 δισ. δολάρια.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα, οι χώρες του Περσικού Κόλπου έχουν..

Τα 200 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο των ΕΛΠΕ που... αγνοούνται



 
Την τελευταία δεκαετία οι έρευνες που πραγματοποίησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια εκτός Ελλάδος, οδήγησαν στην ανακάλυψη περισσότερων από 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
«Θαύμα-θαύμα» θα μπορούσε να ανακράξει κανείς στο άκουσμα της (χαρμόσυνης) είδησης, αφού εκφέρεται από τα χείλη του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Γρηγόρη Στεργιούδη.
Μετά όμως από την βαρυσήμαντη ανακοίνωση που έγινε σε ομιλία προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκύπτει αυτομάτως η ερώτηση. Και πού βρίσκονται τώρα τα 200 εκατομμύρια βαρέλια; Δηλαδή ένας ολόκληρος Πρίνος μαζί με Βόρειο, Πρίνο, κοίτασμα «Ε» κλπ;
Η απάντηση είναι ότι τα 200 εκατομμύρια βαρέλια βρίσκονται..

Αιτήσεις εως 10 Μαϊου για τις θέσεις πρακτικής άσκησης στα ΕΛΠΕ



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΠΕ
Οι ικανότητες και οι φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων είναι πηγή δύναμης για κάθε κοινωνία. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) δινει προτεραιότητα στη στήριξη της νέας γενιάς, παρέχοντας ευκαιρίες σε φοιτητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και εργασιακή εμπειρία. 

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προσφέροντας θέσεις θερινής απασχόλησης και πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και σπουδαστές.
Οι θέσεις απασχόλησης φοιτητών / σπουδαστών, καθορίζονται ετησίως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αναγκών του Ομίλου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και καλύπτονται μέσω της σχετικής Διαδικασίας Προγράμματος Απασχόλησης Φοιτητών – Σπουδαστών Α.Ε.Ι..

Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές/ σπουδαστές να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Οι ειδικότητες και οι θέσεις απασχόλησης ορίζονται ετησίως σύμφωνα με τις ανάγκες των Οργανωτικών Μονάδων του Ομίλου ΕΛΠΕ.

 Οι ειδικότητες απασχόλησης για το 2016 είναι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΕΠ




Καταγγέλλουμε την Διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, για παράβαση και πλήρη καταστρατήγηση του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, σχετικά με την διαδικασία των βαθμολογικών προαγωγών που αφορούν όλους τους εργαζόμενους της Εταιρείας που υπάγονται στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.



Συγκεκριμένα

Το πετρέλαιο θα τραντάξει την οικονομία των ΗΠΑ!

oil_prices
Μια αποδεκτή τιμή πετρελαίου για τις ΗΠΑ που είναι μέσα στο εύρος των $ 40- $ 60, αυτό είναι που φαίνεται να περιμένει η αγορά.

Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ανέβουν περισσότερο, δίνοντας πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Forbes Brad McMillan.

Ένα μεγάλο μέρος της τρέχουσας ανάκαμψης στις ΗΠΑ οφείλεται στο φθηνό πετρέλαιο, αναφέρει το άρθρο του McMillan για το περιοδικό.

«Οι χαμηλότερες τιμές έχουν επιτρέψει στους καταναλωτές να ξοδεύουν και να εξοικονομούν περισσότερα, έχουν αυξήσει τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων (εκτός του ενεργειακού τομέα) και έχουν γενικά βελτιώσει κάθε οικονομία στον πλανήτη».

Οι αποδεκτές τιμές πετρελαίου για ..