Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Bankrupt refinery gets $10 MM debtor-in-possession funds to unwind

 


Limetree Bay refinery can get another $10 million in debtor-in-possession (DIP) financing this month, a Houston bankruptcy court judge said, cash that will go toward unwinding operations.

The St. Croix, U.S. Virgin Islands, refinery filed for bankruptcy in July after investors poured $4.1 billion into an unsuccessful revival of the aging facility. An initial restart had..

Οι υδρογονάνθρακες μπορούν να στηρίξουν οικονομικά και τις ΑΠΕ

 




Όπως είναι γνωστό, έχει ιδρυθεί στην Ελλάδα “Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών” που σκοπό έχει να συγκεντρώσει –με βάση το νορβηγικό πρότυπο– τα έσοδα από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (κυρίως φυσικό αέριο) προς όφελος των ασφαλιστικών ταμείων συντάξεων των επερχόμενων γενεών. Δυστυχώς, το ταμείο αυτό, ως συνήθως, ιδρύθηκε στο πρόσφατο παρελθόν πριν καν...

ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

 






Η ΓΣΕΕ, εκ μέρους του κόσμου των συνδικάτων εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσοι εμπλέκονται, επαγγελματίες και εθελοντές, στο επίγειο και εναέριο πυροσβεστικό έργο και για τον υπεράνθρωπο αγώνα τους, κόντρα όχι μόνο στην κούραση, αλλά και σε σοβαρές οργανωτικές και υλικοτεχνικές..

Shell: Αποζημιώσεις €95 εκατ. για πετρελαϊκή ρύπανση σε πληγείσες κοινότητες στη Νιγηρία

 



Η γιγαντιαία πετρελαϊκή εταιρεία Shell δέχθηκε χθες Τετάρτη να καταβάλει ποσό ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ σε κοινότητες της νοτιοανατολικής Νιγηρίας που είχαν υποστεί καταστροφή εξαιτίας διαρροών πετρελαίου τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα..

OPEC: Σταθερός στις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2021 και το 2022

 





Ο OPEC έμεινε αμετάβλητος την Πέμπτη στις προβλέψεις του για την ισχυρή ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης πετρελαίου το 2021 και για περαιτέρω ανάπτυξη το επόμενο έτος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση..