Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Εξαγορά-έκπληξη αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του LNG

Από το naftikachronika.gr
Μπροστά στην υπογραφή μίας συμφωνίας «σταθμό» βρίσκεται η παγκόσμια αγορά του LNG, καθώς ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αποκτά ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Engie στον τομέα του upstream LNG.

Η δεσμευτική προσφορά της Total προβλέπει την ..

Μεγάλη πηγή θερμότητας λιώνει από κάτω τους πάγους της δυτικής Ανταρκτικής

Από το huffingtonpost.gr
Μια νέα μελέτη της NASA ενισχύει τη θεωρία ότι μια πηγή γεωθερμικής ενέργειας, γνωστή ως θερμική στήλη μανδύα ή μανδυακό διάπυρο (mantle plume) βρίσκεται βαθιά κάτω από την περιοχή Marie Byrd Land της Ανταρκτικής- κάτι που θα εξηγούσε το λιώσιμο παγετώνων το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί λίμνες και ποταμούς κάτω από τα στρώματα πάγου. Αν και αυτή η πηγή θερμότητας δεν αποτελεί μια..

Τι Σημαίνει Τελικά η Συμφωνία Trump - Κίνας για το LNG της Αλάσκα;

Από το energia.gr
Από τις ειδήσεις που κυριάρχησαν σχετικά με την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Donald Trump στην Κίνα ήταν η υπογραφή ενός μη δεσμευτικού μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κρατικής Sinopec, της Τράπεζας της Κίνας και της China Investment Corporation, του ταμείου κρατικής περιουσίας, που προβλέπει την ένταξη της Κίνας στο project Alaska LNG, το οποίο αφορά στην αξιοποίηση, μεταφορά και εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αλάσκα.

Αν και η συμφωνία συνοδεύτηκε..

Στις 4 Δεκεμβρίου η Ημερομηνία Αποκοπής Μερίσματος για τα ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Tη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όρισε ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικά Πετρέλαιο Α.Ε.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης του (Record date) όρισε ..

Οι χάρτες των θαλάσσιων οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ

Από το cretalive.gr
Μετά από την έκδοση του νέου διαγωνισμού με τις 3 θαλάσσιες περιοχές, Ιόνιο, ΝότιοΔυτικά Κρήτης και Νότια Κρήτης στην επίσημη εφημερίδα της Ελλάδας, την ώρα που περιμένουμε την έκδοση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζονται όλο και περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους. 

Έτσι τώρα έχουμε πρόσβαση στους βαθυμετρικούς χάρτες που δίνουν μια..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΣΠΡΟΦΟΣ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν είναι η πρώτη φορά (ελπίζουμε όμως η τελευταία) που η Διοίκηση της Ασπροφός μας εκπλήσσει
αρνητικά .
Ελπίζαμε και εξακολουθούμε να το πιστεύουμε ότι..

Ο δισεκατομμυριούχος Fredriksen διπλασιάζει τις θέσεις του σε γεωτρήσεις ανοικτής θάλασσας εν μέσω κάμψης

Από το worldenergynews.gr
Η Northern Drilling Ltd., εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο John Fredriksen για να επενδύσει σε  φθηνές εξέδρες γεωτρήσεων, συγκέντρωσε 2.03 δισεκατομμύρια κορώνες (250 εκατομμύρια δολάρια) σε ιδιωτική τοποθέτηση για την επέκταση του στόλου της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε..

Το «ντίζελ» γίνεται βρώμικη λέξη για τους traders του πετρελαίου

Από το newmoney.gr
Η μεγεθυνόμενη αγορά του ντίζελ έχει κάνει στροφή προς το χειρότερο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι κακά νέα για τους μεγάλους traders του πετρελαίου που συγκέντρωσαν ρεκόρ κερδών στο πρόσφατο ράλι του ακατέργαστου.

Καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο αυξήθηκε..