Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η Ρωσία δανείζει τον Μαδούρο με αντάλλαγμα το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Από το capital.gr
Η αποδυναμωμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας στρέφεται ολοένα και περισσότερο στον σύμμαχό της, τη Ρωσία, για την άντληση της ρευστότητας και της πίστωσης που χρειάζεται προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή και ως αντάλλαγμα προσφέρει πολύτιμα κρατικά πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία, αναφέρουν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.  

Καθώς το Καράκας πασχίζει να βάλει "φρένο" στην οικονομική κατάρρευση και τις βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, η Μόσχα χρησιμοποιεί τη θέση της ως πιστωτής έσχατης λύσης για τη Βενεζουέλα, προκειμένου..

Η Shell και επίσημα στους κυπριακούς δρόμους

Από το energypress.gr
Αρχίζει σιγά σιγά η διαδικασία μετονομασίας των πρατηρίων καυσίμων της Lukoil στην εμπορική μάρκα Shell, μετά και την εξαγορά της Lukoil Κύπρου, από την Motor Οil Hellas, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο έξι πρατήρια της εταιρείας σε παγκύπρια βάση θα μετονομαστούν σε Shell, ενώ στόχος είναι όπως η διαδικασία rebranding και των 31 πρατηρίων της αλυσίδας ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Η μη ταυτόχρονη μετονομασία όλων των πρατηρίων, έχει να κάνει με..

Τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν επεμβαίνουν οι Τούρκοι;

Από το mignatiou.com
 Μόλις τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία για το Κυπριακό, οι πολιτικοί μας μάς έστρεψαν το βλέμμα προς το τεμάχιο 11 της ΑΟΖ. Εκεί, δύο μεγάλες εταιρείες (η γαλλικών συμφερόντων TOTAL και η ιταλικών συμφερόντων eni) ετοιμάζονταν να αρχίσουν γεωτρήσεις για ανεύρεση φυσικού αερίου. 

Ήρθε η πλατφόρμα-πλοίο (WEST CAPELLA) με το γεωτρύπανο, ήρθαν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία, ήρθε και το προσωπικό. Ήρθαν βέβαια και οι Τούρκοι, τις κινήσεις των οποίων, όπως μας καθησυχάζει το κράτος, παρακολουθεί πολύ στενά. To ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι. Παρακολουθούν και αυτοί πολύ στενά τις δικές μας κινήσεις. Και το παιγνίδι αρχίζει. 

Από την μια οι Τούρκοι μας παροτρύνουν να..

Το άγνωστο παρασκήνιο και οι 3 λόγοι για την απένταξη του FSRU της Αλεξανδρούπολης από τα PCIs

Από το energypress.gr
Η είδηση πριν από λίγες εβδομάδες ότι στην επικαιροποιημένη λίστα των έργων κοινού ενδιαφέροντος είχε απενταχθεί το έργο του FSRU της Αλεξανδρούπολης προκάλεσε αίσθηση στην αγορά, ιδιαίτερα όταν είχε προηγηθεί η είσοδος στο project του Πίτερ Λιβάνου, ενός από τους ισχυρότερους παίκτες της ναυτιλίας στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς LNG.

Ωστόσο για τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα και τη στάση της Κομισιόν γύρω από τα νέα έργα ενεργειακών υποδομών, η απόφαση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Όπως σημειώνουν..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



            Σε σημερινά δημοσιεύματα, χρησιμοποιούνται αποσπασματικά κομμάτια από την τελευταία ανακοίνωση του Αγωνιστικού Μετώπου, αλλοιώνοντας το περιεχόμενό της, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αυτοί που τα δημοσιεύουν είναι με την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την εργασιακή «ειρήνη». Αυτά ακριβώς που στηρίζουν από κοινού εργοδοσία και πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ.

            Κράτος και εργοδοσία επιχειρούν την ποινικοποίηση..