Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή το φονικό σεισμό της Ιταλίας Γ. Χουλιάρας: Κινδυνεύουν δημόσια κτίρια από έναν ισχυρό σεισμό


Κώδωνα κινδύνου κρούουν σεισμολόγοι για την σεισμική θωράκιση των σπιτιών και κτιρίων της Ελλάδας και με αφορμή το φονικό σεισμό της Ιταλίας.

Ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.

«Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως ………. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ


 
ΆΜΕΣΗ !!! ήταν η αντίδραση της Διοίκησης της ΔΕΗ στην έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που εφαρμόζει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, διαφωνώντας στην υπογραφή της συγκεκριμένης ΣΣΕ, η οποία ΥΠΟΤΙΜΑ την προσφορά των εργαζομένων σε Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής.
   Η διοίκηση αντιδρά ΑΜΕΣΑ με ΕΞΩΔΙΚΟ !!!
Η αντίδραση της διοίκησης της ΔΕΗ ξενίζει, αλλά δεν φοβίζει κανέναν.
   Ουσιαστικά αποτελεί την έμμεση αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των εργαζομένων στην παραγωγή, όταν στο ίδιο το κείμενο του Εξωδίκου αναφέρεται πως τα απεργιακά μέτρα «επιφέρουν σοβαρές διαταραχές στη λειτουργία της Επιχείρησης και τεράστιες οικονομικές συνέπειες στην Επιχείρηση, σε αντίθεση με τις συνέπειες που έχουν για τους απεργούς».
     Εάν είναι έτσι όπως αναφέρεται από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, την καλούμε έστω και τώρα :
-      να απαντήσει άμεσα στην Εξώδικη Πρόσκληση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για διαβούλευση πάνω στο κείμενο της ΣΣΕ
-      να αποκαταστήσει τις αδικίες και
-      να μην προχωρήσει στην υπογραφή της συγκεκριμένης ΕΣΣΕ.
     Τέλος, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να καταδικάσει άμεσα τον εξώδικο εκβιασμό της ΔΕΗ ενάντια σε Σωματείο μέλος της. …………… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


 
Η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Περιβάλλοντος της Συνομοσπονδίας χαιρετίζει την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 2012 που φέτος είναι αφιερωμένη στην πράσινη οικονομία.
Δυστυχώς η σημερινή παγκόσμια ημέρα βρίσκει τη χώρα μας και τους εργαζόμενους σε μια πρωτοφανή κρίση και ένδεια.
Υπό τις παρούσες συνθήκες η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς η οικονομική κρίση και η κρίση του περιβάλλοντος συνυπάρχουν και αλληλοτροφοδοτούνται. 
Η κρίση φέρνει επιτακτικά στο προσκήνιο την ανάγκη ανάπτυξης που περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Χρειάζεται μια ανάπτυξη που θα ενσωματώνει την καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις και θα δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Το περιβάλλον σε αυτή την διαδικασία αποτελεί κρίσιμο μέγεθος, καθώς είναι το υπόβαθρο και ο τροφοδότης της ανάπτυξης μέσω των φυσικών πόρων.
Το περιβάλλον πρέπει να αξιοποιηθεί και ταυτόχρονα να διατηρηθεί. Είναι μια διαδικασία που δυστυχώς δεν εμπεδώθηκε τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις.  
Η ανάπτυξη με την προϋπόθεση της διατήρησης του περιβάλλοντος……. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Shell: Πτωτικά η τιμή του πετρελαίου και το β΄εξάμηνο


 
Περαιτέρω εξασθένιση των τιμών του πετρελαίου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους προβλέπει ο  Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Royal Dutch Shell, Πέτερ Βόζερ.
Όπως εκτιμά ο κ. Βόζερ, η ζήτηση αναμένεται να υποχωρήσει λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας ενώ οι διεθνείς γεωπολιτικές εντάσεις θα χαλαρώσουν
«Η παγκόσμια ζήτηση υποχωρεί, έχουμε στοιχεία ύφεσης στην Ευρώπη και μία μικρή επιβράδυνση της οικονομίας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Ταυτόχρονα, έχει υποχωρήσει η μεταβλητότητα των τιμών που υπήρχε τους τελευταίους μήνες λόγω γεωπολιτικών στοιχείων, και για το λόγο αυτό βλέπουμε μία μείωση των τιμών, η οποία αναμένω να συνεχισθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο κ. Βόζερ στο Reuters στο περιθώριο παγκόσμιου συνεδρίου για το φυσικό αέριο που έγινε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο θα ανακάμψει με βραδύ ρυθμό το 2013, οπότε θα αυξηθούν και οι τιμές του.
ΠΗΓΗ : www.energypress.gr