Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Καλό ταξίδι Βαγγέλη Γιακουμάκη

Facebook νέοι όροι κατά της παρενόχλησης και της ρητορικής μίσους

facebook TOS facebook

Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές αποσαφηνίζουν τις πολιτικές του Facebook πάνω σε αρκετά θέματα, όπως...

ΓΣΕΕ:ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για gsee
H ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για τον θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα.
Την ώρα που η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία μένει εμβρόντητη μπροστά στα όσα αποκαλύπτονται.
Είναι αδιανόητο το όνειρο ενός νέου ανθρώπου για σπουδές να γίνεται εφιάλτης.
Είναι αδιανόητο ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας.
Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας.
Η ΓΣΕΕ έχει ήδη αναλάβει δράσεις από κοινού με το σύνολο των εργοδοτικών φορέων για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας.
Ζητάμε αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, δεσμευτικές ρυθμίσεις σε συλλογικές συμβάσεις και πάνω απ’ όλα εκπαίδευση με στόχο τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Συνομοσπονδία απαιτεί την άμεση απόδοση ευθυνών για τον θάνατο του 20 χρόνου φοιτητή.
Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί και επιτέλους το κράτος να σταματήσει να είναι απλώς παρατηρητής των γεγονότων και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού και διακρίσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΓΣΕΕ:ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

metanasteΣ
H ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εκμετάλλευση εργαζομένων μεταναστών από ιδιοκτήτη πτηνοτροφείου, στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.
Η υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και η γενικότερη έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από εργοδότες που κάνουν πράξη την ανήθικη επιχειρηματικότητα, οδηγούν σε απαράδεκτα φαινόμενα εμπορίας ανθρώπου από άνθρωπο.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από τις εμπλεκόμενες αρχές να είναι αμείλικτες στην εφαρμογή του νόμου και να προχωρούν στην επαρκή στοιχειοθέτηση των υποθέσεων, πριν αυτές οδηγηθούν στα δικαστήρια, ώστε να αποδίδεται τελικά δικαιοσύνη και να μην απαλλάσσονται οι εμπλεκόμενοι εργοδότες (χάρη σε νομικές «παραλείψεις» και «κενά» στις δικογραφίες), όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με ανάλογες υποθέσεις ….
Αν το κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τέτοιου είδους φαινόμενα, τότε αυτές οι δραματικές καταστάσεις θα πληθαίνουν και θα λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ο Γιάννης Τόλιος ορίστηκε νέος γ.γ. Βιομηχανίας


Το στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος, ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και «Λομονόσοφ» της Μόσχας.

Η διδακτορική του διατριβή (Ph.D.) έγινε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μιλάει αγγλικά και ρωσικά. Εργάστηκε στη Δ/ση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας, μετακλιτός υπάλληλος Ελληνικής Βουλής και αλλού.

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων, μεταξύ αυτών: Σύγχρονος Καπιταλισμός, Τάσεις Ανάπτυξης και Αντιθέσεις (1991), Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Οικονομικοί Όμιλοι και Οικονομική Ελίτ (1999), Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Βιομηχανικοί Όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική (2003),Περιβάλλον και Αγροτική πολιτική σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης (2008), Κρίση, Απεχθές Χρέος και Αθέτηση Πληρωμών. Το ελληνικό …δίλημμα (2011).


ΠΗΓΗ:energypress.gr

«Ιερά» τα χρήματα των Ταμείων τονίζει η ΑΔΕΔΥ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΔΕΔΥ
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως «τα χρήματα των Ταμείων είτε πρόκειται για τα διαθέσιμά τους, είτε για τα αποθεματικά τους είτε για οποιαδήποτε άλλα ποσά, είναι "ιερά", καθώς προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών αναγκών.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί τα Ταμεία, κατά το παρελθόν, ακριβώς εξαιτίας των "εγκληματικών" επιλογών των προηγούμενων Κυβερνήσεων, είναι ανυπολόγιστες και έχουν οδηγήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη σημερινή τους δραματική κατάσταση».

Η ΑΔΕΔΥ υπενθυμίζει:
Τη χρόνια υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων από το Κράτος και τη χρήση τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών, χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυση των Ταμείων.
Την κατευθυνόμενη εμπλοκή των αποθεματικών των Ταμείων στο Χρηματιστήριο.
Τις επιπτώσεις από επιλογές προηγούμενων Κυβερνήσεων που οδήγησαν στο περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και στη δραστική και επί τα χείρω μεταβολή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, καθώς και
Τις επιπτώσεις της πολιτικής επιλογής των τελευταίων ετών για υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών των Ταμείων στο PSI.
«Αξιώνουμε από τη σημερινή Κυβέρνηση να σεβαστεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις και δεσμεύσεις για προστασία και ενίσχυση των Ταμείων και διασφάλιση του αναδιανεμητικού και δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Περιμένουμε να αξιοποιήσει οποιαδήποτε άλλη πηγή και να εξαντλήσει άλλες επιλογές για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, εγκαταλείποντας κάθε σκέψη, σενάριο και σχεδιασμό για χρήση είτε των διαθεσίμων είτε των αποθεματικών των Ταμείων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δώρο του Πάσχα 2015: Πώς υπολογίζεται και πότε καταβάλλεται

Δώρο του Πάσχα 2015: Πώς υπολογίζεται και πότε καταβάλλεται
Το Δώρο του Πάσχα το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου και για τον υπολογισμό του ποσού, λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί....

Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί λόγω ΗΠΑ και Ιράν




Η άνοδος του USD έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγοράς, συνιστώντας το συγκεκριμένο νόμισμα έναν από τους κυριότερους παράγοντες επιρροής στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Τον περασμένο μήνα, το USD κατέγραψε ράλι ύψους σχεδόν 5% έναντι μιας ομάδας αποτελούμενης από 10 κύρια νομίσματα της διεθνούς αγοράς, καθώς οι βελτιωμένες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ έχουν επισπεύσει τον χρόνο της πρώτης επίσημης αύξησης των επιτοκίων, μετά από διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.
Η τρέχουσα ζήτηση για το...

Έτσι θα "σκάσει" η εγκληματική ενεργειακή πολιτική της τελευταίας 15ετίας στα χέρια του Σύριζα. Το ΥΠΑΠΕΝ ακούει;


Για όποιον είναι νέος και δεν ξέρει τι δείχνει η φωτογραφία, είναι το κύριο μέσο φωτισμού των σπιτιών πριν 50-60 χρόνια, πριν η ΔΕΗ, βασισμένη στο "βρώμικο" λιγνίτη, φέρει τον ηλεκτρισμό σ' όλη τη χώρα. Είναι γκαζόλαμπες, με γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο, και καλό είναι να τις μαθαίνουν οι νέοι, μπορεί υπό προϋποθέσεις να τους φανούν χρήσιμες κατά το 2019, όπως θα δούμε σήμερα.

Το 2019 είναι κοντά, πολύ κοντά αν το δει κανείς με όρους ..

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζεύουν υπογραφές για να δώσουν το τροφείο στους απόρους

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζεύουν υπογραφές για να δώσουν το τροφείο στους απόρους
Μπορεί οι συνδικαλιστές να υπέγραψαν τη συλλογική σύμβαση που προβλέπει την καταβολή τροφείου στους εργαζομένους της ΔΕΗ, ωστόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το... αρνούνται. Οι υπάλληλοι της επιχείρησης από Λάρισα, Βέροια, Βόλο και Πιερία (μέχρι στιγμής) δεν αποδέχονται το τροφείο των έξι ευρώ ημερησίως, που προβλέπεται στη νέα Συλλογική Σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στη ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ, ζητώντας να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες. Αντί του τροφείου, το οποίο θεωρούν ότι τους εκθέτει, ζητούν προσλήψεις προσωπικού και μείωση της τιμής του ρεύματος σε ανέργους, εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Το Συνδικάτο των Εργαζομένων στην Ενέργεια, σε ανακοίνωσή του αναφερει ότι δεν υπέγραψε την ΕΣΣΕ μαζί με άλλα 10 Πρωτοβάθμια Συνδικάτα και αγωνίστηκε για να μην περάσει αυτή η μνημονιακή Συλλογική Σύμβαση, την οποία χαρακτηρίζει "της ντροπής" και που "Συμβολαιοποιεί τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων", ενώ κάνει λόγο ότι "ξεπλένει τις οικονομικές δοσοληψίες και τη διαπλοκή με την εργοδοσία, που διαχωρίζει τη συνδικαλιστική ελίτ από τους εργαζόμενους (άλλα μέτρα και άλλα σταθμά) σε ότι αφορά τις μεταβλητές αμοιβές".

Έτσι, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι θα πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες με συλλογή υπογραφών από συναδέλφους οι οποίοι θα ζητούν από τη διεύθυνση της ΔΕΗ να δώσει τα τρόφιμα που τους αντιστοιχούν σε ομάδες συμπατριωτών μας που πραγματικά στερούνται ακόμα και την τροφή.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω τροφείο ήταν αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα και αφορά τροφή σε καντίνες που υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η εν λόγω παροχή δεν θα είναι σε χρήμα, αλλά θα είναι σε είδος με πρώτη εφαρμογή την κάλυψη της δαπάνης έως κατ΄ωανώτατο όριο 6 ευρώ ημερησίως ανά εργαζόμενο του κόστους σίτισης στις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες σε ορυχεία και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ καντίνες και κυλικεία. Εάν το μέτρο εφαρμοζόταν αμέσως και σε πλήρη έκταση, το ετήσιο κόστος του εκτιμάται ότι δεν θα υπερέβαινε τα 15 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας (ΔΕΗ ΑΕ), δηλαδή σε 2,3% περίπου του σημερινού κόστους μισθοδοσίας και στο 0,25% του ετήσιου τζίρου της. Υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία πενταετία το κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ έχει μειωθεί σε άνω των 2,8 δισ. ευρώ αθροιστικά ή άνω των 700 εκατ. ευρώ το χρόνο.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

26 ΜΑΡΤΗ 2015 ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Στην 5η Γενική Συνέλευση του RETUNSEE στις 8 Μαΐου 2014 στο Portoroz - Σλοβενία, αποφασίσαμε ομόφωνα την τέταρτη κοινή μας δράση για το 2015.

Το RETUNSEE, αφιερώνει την φετινή δράση αλληλεγγύης της 26ης Μαρτίου 2015 στον αγώνα των εργαζόμενων της Τουρκίας για να εξαλειφθούν οι εργασιακές ανθρωποκτονίες στη χώρα τους και σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας .

Η Κοινή μας δράση περιλαμβάνει :

---  Αφίσα του Δικτύου η οποία θα διανεμηθεί ή θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους χώρους εργασίας στις χώρες μας .

--- Έκδοση Δελτίου Τύπου από κάθε οργάνωση μέλος που θα σταλεί μαζί με την αφίσα στους εργαζόμενους , στις υπόλοιπες οργανώσεις του Δικτύου, και στα ΜΜΕ της κάθε χώρας.


Επιπρόσθετα και οποιαδήποτε άλλη δράση αποφασίσει η κάθε οργάνωση για να στηρίξει αυτή την κοινή δράση με το σύνθημα

Για να αποτρέψεις την ανθρωποκτονία στους χώρους εργασίας, Συνδικαλίσου!!!


ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ & ΑΓΩΝΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ RETUNSEE



Πατήστε εδώ και δείτε το σχετικό ψήφισμα




ΠΗΓΗ:poenergias.gr