Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή WWF σε Τσίπρα: Σταματήστε τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και αερίου

Από το skai.gr
Επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλαν οι διευθυντές τεσσάρων ευρωπαϊκών γραφείων του WWF, ζητώντας του να τερματίσει όλες τις νέες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που σχεδιάζονται στην Ελλάδα.

Μαζί με το WWF Ελλάς, την επιστολή συνυπογράφουν οι διευθυντές των WWF Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, τριών ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου δηλαδή, των οποίων..

Τέλος Ιουνίου η πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, όπως αναφέρει το αναθεωρημένο στρατηγικό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται για μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι..

Πένη Χαλάτση: Τα «ψιλά γράμματα» και οι «ουρές» των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων

Από το energypress.gr
Οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων οι οποίες τρέχουν με άλλες ταχύτητες πλέον λόγω ... μνημονίων. Έτσι, ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες πριν από κάποια χρόνια είχαν «παγώσει», έχουν πλέον ξεκολλήσει ενώ άλλες είναι σε εξέλιξη με τις διοικήσεις των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Κομισιόν να καλούνται σε αρκετές περιπτώσεις..

ΕΛΠΕ Υδρογονάνθρακες: Ο αυξημένος ρόλος του δημοσίου, η αύξηση κεφαλαίου και το Joint Operation Agreement - Τι προβλέπεται για τη χρηματοδότηση των γεωτρήσεων

Από το energypress.gr
Σύμφωνα με το ADP του ΤΑΙΠΕΔ τα συμβατικά κείμενα για την αλλαγή του μετοχικού στάτους της ΕΛΠΕ Υδρογονάνθρακες, δηλαδή της θυγατρικών των ΕΛΠΕ στην οποία έχουν περάσει όλες οι παραχωρήσεις υδρογονανθράκων του ομίλου, έχουν ολοκληρωθεί. 

Τα κείμενα αυτά προβλέπουν ότι η 100% των ΕΛΠΕ, θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, που θα καλυφθεί από το Δημόσιο, προκειμένου..

Αυστραλία: Φύτευση ενός δισ. δέντρων για την επίτευξη κλιματικών στόχων

Από το naftemporiki.gr
Η Αυστραλία σκοπεύει να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2050, ως μέρος ενός νέου σχεδίου δενδροφύτευσης της κυβέρνησης, για να βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της συμφωνίας του Παρισίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μία μαζική δενδροφύτευση τέτοιας κλίμακας θα συνέβαλε στην μείωση των εκπομπών αερίων ..

ΑΑΔΕ: Ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων με παραβάσεις

Από το energypress.gr
Με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα πρατήρια καυσίμων μέσω του συστήματος εισροών – εκροών, διαπιστώθηκε ποσοστό παραβατικότητας 33,2%. Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 546 πρατήρια και από τις ολοκληρωμένες υποθέσεις την 31-12-2018 βρέθηκαν παραβάσεις σε 181.

Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων - περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης ΦΠΑ, πραγματοποίησης..

ΕΛΠΕ: Εξοπλίζει τα κέντρα υγείας Ιθάκης και Σάμης Κεφαλληνίας

Από το mononews.gr
Στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Ιθάκης και Σάμης Κεφαλληνίας με ιατρικό εξοπλισμό, προχώρησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες».

Συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Ομίλου επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης στο Βαθύ ένα ηλεκτρικό χειρουργικό τραπέζι, δύο ηλεκτρικές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών, έναν φορητό αναπνευστήρα..