Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Έρχεται νέο χαράτσι

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται νέο χαράτσι
Πριν καλά - καλά δουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΝΑΤ τις συντάξεις τους μειωμένες από σήμερα λόγω της νέας εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ, μία νέα εισφορά σχεδιάζεται -ακόμα και εν μέσω της προεκλογικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η νέα εισφορά:

-θα αφορά όλα τα "υψηλά" εισοδήματα

-θα επιβάλλεται υπό τη μορφή φόρου -ο οποίος, μάλιστα, ενδέχεται να παρακρατείται κατευθείαν από την "πηγή", στην περίπτωση των μισθωτών.

-θα καταλήγει σε ένα κοινό "κουμπαρά" για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού.
Αυτό αναφέρουν στο....

ΡΕΥΜΑ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Νέα Γιάλτα; It’s the energy (power) stupid…

Νέα Γιάλτα; It’s the energy (power) stupid…
Τον Ιούνιο 2015 ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη. Λίγο πολύ όλοι αντιλαμβανόμαστε πως τότε έγιναν προσπάθειες από κάποιους, εντός και εκτός της Ελλάδας, ώστε η Ελλάδα να πραγματοποιήσει γεωπολιτική στροφή αλλάζοντας ταυτόχρονα και το νόμισμά της. Ας δούμε όμως κάποια άλλα γεγονότα που συνέβησαν την ίδια ακριβώς περίοδο στην Αγία Πετρούπολη, στο ίδιο ακριβώς συνέδριο...

Διέγραψε τα χθεσινά κέρδη το πετρέλαιο εν μέσω έντονης μεταβλητότητας - Στα $46,61 το Brent

Διέγραψε τα χθεσινά κέρδη το πετρέλαιο εν μέσω έντονης μεταβλητότητας - Στα $46,61 το Brent
Έχασε σήμερα τα χθεσινά του κέρδη το πετρέλαιο, διαγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Απρίλιο, εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια υποχώρησαν την Παρασκευή μετά από ράλι 10% χθες, το μεγαλύτερο εδώ και έξι χρόνια, καθώς το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση το β' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το WTI για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως και 78 σεντς στα 41,78 δολάρια το βαρέλι. Το προθεσμιακό συμβόλαιο ήταν κατά 3,96 δολάρια υψηλότερο την Πέμπτη στα 42,56 δολάρια.

Το Brent για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως και 95 σεντς ή 2% στα 46,61 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει άνοδο 3,8% αυτή την εβδομάδα.

Ο όγκος των...

Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να κάνει κανείς μ' ένα παλιό εργοστάσιο. Εντυπωσιακό


Μια νέα ιδέα αλλαγής χρήσης γης, από βιομηχανία σε χώρο αθλητισμού κι αναψυχής, μας έρχεται από τα Δυτικά, αρχικά με εφαρμογή στη Βόρεια Ουαλία και πολύ σύντομα και στο Ώστιν του Τέξας. Στην περίπτωση της Ουαλίας, που φαίνεται στο βίντεο, πρόκειται για μια μεγάλων διαστάσεων πισίνα/λιμνοθάλασσα, που κατασκευάστηκε σε δεξαμενή παλαιού εργοστασίου αλουμινίου και γέμισε με νερό της βροχής, αντλώντας το από παρακείμενους φυσικούς χώρους. Μέχρις εδώ δεν υπάρχει κάτι το πρωτότυπο ή ασυνήθιστο, πολλές φορές έχουν κατασκευαστεί πισίνες σε παλιές δεξαμενές, αν και οι διαστάσεις της συγκεκριμένης "πισίνας", 300x120μ. είναι μάλλον ασυνήθιστες. Η πρωτοτυπία βρίσκεται στην κατασκευή που δεσπόζει στο ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕΔΑ

Site Logo
Οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας τελικά, τους μόνους που εξυπηρετούν είναι τα κομματικά επιτελεία των υπαρχουσών πολιτικών δυνάμεων που ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, με μόνο έπαθλο να γίνουν βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη, κατηγορώντας όλοι όλους, για το πόσο κακός βεζίρης είναι ο άλλος.

Δυστυχώς όμως...

H E.E. κοντά σε ενεργειακή συμφωνία με το Ιράν

H E.E. κοντά σε ενεργειακή συμφωνία με το Ιράν
H EΕ βρίσκεται κοντά σε πολιτική συμφωνία η οποία θα θέσει τις βάσεις για μελλοντικές ενεργειακές συμφωνίες με το Ιράν, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Bloomberg.

Η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί μέχρι και τον Νοέμβριο, όπως ανέφεραν, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους. Η συμφωνία θα προετοιμάσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις για συγκεκριμένα συμβόλαια τα οποία θα υπογραφούν μόνο μετά την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της χώρας της Μέσης Ανατολής και των παγκόσμιων δυνάμεων.

Η Ευρώπη ψάχνει για νέες πηγές ενέργειας για....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Οφείλαμε, ιδιαίτερα μετά το τραγικό δυστύχημα στις Εγκαταστάσεις των ΒΕΑ και την απώλεια
τεσσάρων συναδέλφων μας, να περιμένουμε να μαζέψουμε όλοι τα κομμάτια μας, να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε και να θέσουμε σε ασφαλή λειτουργία τις Εγκαταστάσεις. Είχαμε δε την υποχρέωση να περιμένουμε το επίσημο πόρισμα της Εταιρείας για να τοποθετηθούμε.

Έχουν περάσει σχεδόν...

Η ΝΕΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Bloomberg: Οι πετρελαιοπαραγωγοί ψάχνουν μισό τρισ. δολ. για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους


Σε αναζήτηση μισού τρισ. δολαρίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, βρίσκονται οι πετρελαιοπαραγωγοί, σε μία περίοδο που η τιμή του "μαύρου χρυσού" βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά της των τελευταίων 6 ετών, σχολιάζει το Bloomberg.

Κατά το 2014, τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ομολόγων εταιρειών πετρελαίου και αερίου, με απόδοση 10% ή και περισσότερο. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, αυτό έχει δημιουργήσει χρέος για 168 εταιρείες στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, ενώ η αναλογία καθαρού χρέους προς τα κέρδη είναι στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων δεκαετιών.

«Η μορφή και το σχήμα της βιομηχανίας πετρελαίου πιθανότατα θα αλλάξει μέσα στα επόμενα πέντε με 10 χρόνια, καθώς οι...

2,6 εκατ. συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα τις "ψαλιδισμένες" συντάξεις του Σεπτεμβρίου

2,6 εκατ. συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα τις "ψαλιδισμένες" συντάξεις του Σεπτεμβρίου
«Ψαλιδισμένες» λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπερ ΕΟΠΠΥ θα είναι οι συντάξεις Σεπτεμβρίου του ΙΚΑ και του Δημοσίου που ξεκίνησαν να πιστώνονται από χθες το βράδυ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Ανάλογες περικοπές θα υποστούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα καταβληθούν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις όπως προβλέπουν οι μνημονιακές διατάξεις ενώ άμεση θα είναι η μείωση και στις επικουρικές συντάξεις μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6%. Η μειώσεις θα επιβληθούν αναδρομικά από 1η Ιουλίου. Τα επιπλέον ποσά που υπολογίζονται από την αναδρομική μείωση επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι τους ερχόμενους μήνες το χαράτσι θα είναι ακόμα πιο βαρύ για τους συνταξιούχους.

Δηλαδή για παράδειγμα...