Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Γερμανία και Πολωνία οι κερδισμένοι από το ταμείο της ΕΕ κατά του άνθρακα

Από το slpress.gr
Η Γερμανία και η Πολωνία είναι οι χώρες που θα ωφεληθούν περισσότερο από το νέο, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ ταμείο της ΕΕ που σχεδιάσθηκε για να βοηθήσει τις εξαρτημένες από τον άνθρακα περιφέρειες να κινηθούν προς μια πιο πράσινη οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Η δημιουργία του ταμείου αυτού είναι πολύ..

Πετρελαϊκές εταιρείες και προστασία του περιβάλλοντος: κοινή πορεία

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε ένα σχέδιο μέτρων και στόχων προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επί τη βάσει της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι σχετικές ανακοινώσεις..

ΙΕΑ: Τα Υψηλά Αποθέματα και η Πετρελαϊκή Παραγωγή των Χωρών Εκτός OPEC Προστατεύουν την Αγορά από Κραδασμούς

Από το energia.gr
Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) μηνός Ιανουαρίου για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα (16/1), η πρόσφατη ένταση στη Μέση Ανατολή προκάλεσε για ακόμη μία φορά αβεβαιότητα στις προοπτικές της πετρελαϊκής αγοράς. Είναι σίγουρο ότι δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά προς το..

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το inegsee.gr
Η μελέτη, καλύπτοντας ένα κενό της διαθέσιμης βιβλιογραφίας, παρουσιάζει τα αποτελέσματα μιας πρώτης ποσοτικής εκτίμησης των δυνητικών επιπτώσεων στην ελληνική αγορά εργασίας. Επικεντρώνεται στην εξέταση του βαθμού διακινδύνευσης θέσεων εργασίας από τη δυνητική εισαγωγή αυτοματοποιημένων συστημάτων («ψηφιοποίηση») στις διαδικασίες παραγωγής, όπως και στη διαδικασία εργασίας όπου έχει..

Ανοίγει το κεφάλαιο υδρογόνο η κυβέρνηση - Ο ρόλος των Γερμανών και το επενδυτικό ενδιαφέρον SNAM, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Ταχύτερα του αναμενόμενου θα τρέξουν όπως φαίνεται οι διαδικασίες για να ανοίξει η αγορά υδρογόνου στην Ελλάδα και να δημιουργηθεί το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, που σύμφωνα με το στόχο του ΥΠΕΝ θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούλιο.

Ταρίφες, ενισχύσεις, τεχνικές προϋποθέσεις για την έγχυση υδρογόνου στο δίκτυο φυσικού αερίου, μαζί με το μέγιστο ποσοστό..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 18/12/2019 προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε δια του αντιπροσώπου μας στην 94η συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ Α.Ε. με συγκεκριμένα θέματα ημερήσιας διάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 18/12/18 δηλαδή ακριβώς ένα χρόνο πριν  με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την Διοίκηση της Εταιρείας  που είναι υπεύθυνη για την σύγκλησή του.

Η Παράταξη μας αποφάσισε να αποσύρει κατά την διάρκεια..

Τζορτζ Μίτσελ: Ο "Πατέρας" του Fracking που Εξασφάλισε την Ενεργειακή Αυτονομία των ΗΠΑ

Από το energia.gr
Λίγοι άνθρωποι μπορούν σοβαρά να ισχυρίζονται ότι έχουν μεταμορφώσει την παγκόσμια αγορά ενέργειας. Ο αείμνηστος Τζορτζ Μίτσελ, πρωτοπόρος της τεχνολογίας fracking, ήταν ένας από τους λίγους που δικαιολογημένα μπορούσαν. Το επίτευγμά του έχει ήδη μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το παγκόσμιο εμπόριο στην ενέργεια και έχει..

Κι όμως, οι τουρκικοί χάρτες, ελλείψει ελληνικών, δημιουργούν τετελεσμένο

Από το slpress.gr
Εάν τελικά πάμε στη Χάγη οι δικαστές θα ζητήσουν από την Τουρκία και την Ελλάδα να δείξουν τους χάρτες που θα φαίνονται τα όρια των θαλασσίων ζωνών τους. Η Άγκυρα θα δείξει τους πολυάριθμους τουρκικούς χάρτες που έχει δημοσιεύσει από το 1974 και εμείς θα δείξουμε τον μοναδικό χάρτη που έχουμε δημοσιεύσει το 2011! Από την ημέρα που ψηφίσθηκε το Δίκαιο της Θάλασσας, το 1982, η Ελλάδα έχει..

Η Total αναβάλει την επανεκκίνηση της μονάδας διύλισης Donges λόγω απεργίας

Από το worldenergynews.gr
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total έχει αναβάλει την επανεκκίνηση μιας μονάδας απόσταξης στο διυλιστήριο Donges 220.000 βαρέλι ανά ημέρα μέχρι την Παρασκευή λόγω μιας εθνικής απεργίας για την προγραμματισμένη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 
15/1/2020.

Η Total, η οποία εκμεταλλεύεται..