Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Aσία: Μειώθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο - Κίνα και η Ινδία περιόρισαν τις αγορές αργού

 





Οι μεγαλύτεροι αγοραστές αργού πετρελαίου στην Ασία, την Κίνα και την Ινδία, εισήγαγαν χαμηλότερους όγκους τον Απρίλιο σε σύγκριση με τα υψηλά πολλών μηνών του Μαρτίου σύμφωνα..

Η Equinor ξεπερνά τις εκτιμήσεις κερδών παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

 




Η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Equinor ανέφερε την Πέμπτη προσαρμοσμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο που ξεπέρασε τη συναίνεση των αναλυτών καθώς η αυξημένη παραγωγή αντιστάθμισε εν μέρει τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και την..

Αποκάλυψη Greenpeace: Η βιομηχανία ορυκτού αερίου ωθεί τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε συμβόλαια που “ψήνουν” τον πλανήτη

 




Οι εταιρείες αερίου καθοδηγούν τις κυβερνητικές πολιτικές και εγκλωβίζουν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε νέες επικίνδυνες επενδύσεις υγροποιημένου αερίου (LNG). Η δημόσια χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη νέων υποδομών LNG απομακρύνουν ΗΠΑ και ΕΕ από τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την επίτευξη των παγκόσμιων..

Τι σημαίνει για τη χώρα η απαγόρευση της Νέας Υόρκης στις σόμπες και τους θερμαντήρες φυσικού αερίου

 




Τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πολύς λόγος για την απαγόρευση εγκαταστάσεων αερίου σε νέα κτίρια κατοικιών, αλλά η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πολιτεία που θέτει σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο. Το κράτος έχει πλέον εγκρίνει την απαγόρευση των σόμπων αερίου, των κλιβάνων και της θέρμανσης με προπάνιο σε νέα κτίρια, υπέρ των..

Το Καζακστάν θα απαγορεύσει τις σιδηροδρομικές προμήθειες πετρελαϊκών προϊόντων στο ρωσικό λιμάνι Taman




Οι Σιδηροδρόμοι του Καζακστάν θα απαγορεύσουν τη μεταφορά πετρελαϊκών προϊόντων στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν της Μαύρης Θάλασσας από τις 8 Μαΐου, σύμφωνα με έγγραφο της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας που είδε..

Νέος αναπληρωτής CEO στην Helleniq Energy ο Γιώργος Αλεξόπουλος

 



Με στόχο την συνεχή βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης στις εταιρείες του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, το Διοικητικό Συμβούλιο της «HELLENiQ ENERGY Holdings A.E.» αποφάσισε τον ορισμό του κ. Γιώργου Αλεξόπουλου ως Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εταιρεία και του κ. Ιορδάνη Αϊβάζη ως Ανώτατου Ανεξάρτητου Μέλους του..