Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οδύνη της για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την ευγνωμοσύνη της για τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα και τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και τους απλούς ανθρώπους που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν με τη διαχείριση της τραγωδίας από τις φωτιές στην Αττική.

Ο φυσικός δείκτης επικινδυνότητας από πυρκαγιές είναι..

Rosneft κατά Exxon για το πετρέλαιο του Sakhalin -1

Από το worldenergynews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή επιχείρηση Rosneft  κατέθεσε αγωγή 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της  κοινοπραξίας Sakhalin-1 υπό την ηγεσία της ExxonMobil για μια σειρά σχετικά με το πώς πρέπει να μοιράζεται το πετρέλαιο μεταξύ του Sakhalin-1 και ενός παρακείμενου πεδίου της Rosneft.

Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη, η Rosneft κινείται  κατά ενός από τους πιο κοντινούς  ξένους εταίρους της: η Rosneft και η ExxonMobil έχουν πολλαπλά κοινά έργα. Αλλά η Rosneft και το ισχυρό αφεντικό της, Igor Sechin, έχουν ιστορικό επιτυχίας στις εμπορικές διαμάχες.

Η Rosneft κατέθεσε..

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση σε μια οπτική απεικόνιση των δεδομένων σχετικά με τη δημογραφική κατάσταση, την απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας και την υγεία, στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού, καθώς και των δεδομένων σχετικά με την ΕΑΥ και τις συναφές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Το εργαλείο είναι διαδραστικό και οι χρήστες μπορούν:

Η Γυάρος φάρος ελπίδας για την θαλάσσια βιοποικιλότητα

Από το naftikachronika.gr 
Ο ΜΚΟ WWF μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίο, «μετέτρεψε» τη Γυάρο στο πρώτο θαλάσσιο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Ελλάδα. Ο σκοπός της οργάνωσης είναι η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας στην Γυάρο και της προς εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη και πρωτοβουλία, άλλωστε, είναι σημαντικότατη αφού..

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από το gsee.gr
Εξαιτίας της πληθώρας ερωτημάτων και καταγγελιών που λαμβάνει η ΓΣΕΕ, το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) προβαίνει σε διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων.

Α. Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου που αφορούν στην ετήσια άδεια των εργαζομένων είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από ..

Τσαβούσογλου: Θα εμποδίσουμε ξανά γεωτρήσεις της ΕΝΙ στην Κύπρο

Από το sigmalive.com
Προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τα επόμενα βήματα της Τουρκίας στην  Κυπριακή ΑΟΖ έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από την άφιξή του στα κατεχόμενα χθες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Αksam, ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας στα εγκαίνια ενός γηπέδου γκολφ, προειδοποίησε..

Αιμοδοσία στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λόγω µεγάλης ανάγκης µονάδων αίµατος για τους εγκαυµατίες από τις πυρκαγιές που έπληξαν χθες την Αττική, η Αιµοδοσία του Θριασίου Νοσοκοµείου σήµερα 24/07 και αύριο 25/07/18 θα λειτουργεί µέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Όσοι συνάδελφοι δώσουν..

Saudi Aramco - SABIC: Μια περίεργη πρόταση εξαγοράς εντός Σαουδικής Αραβίας

Από το capital.gr
Σε μία μάλλον μη αναμενόμενη εξέλιξη στον ενεργειακό κλάδο, στις 18 Ιουλίου, ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, ανακοίνωσε ότι εισέρχεται σε κύκλο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά "στρατηγικού" ποσοστού της επίσης σαουδαραβικής πετροχημικής βιομηχανίας Saudi Basic Industries Corp (SABIC).

Η Saudi Aramco διαθέτει και η ίδια πετροχημική μονάδα, ωστόσο ποτέ δεν έδρασε ευθέως ως ανταγωνιστής της SABIC. Πρόσφατα μάλιστα οι δύο εταιρείες..