Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

No comment


Οι γίγαντες του πετρελαίου «γλυκοκοιτούν» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από το fortunegreece.com
Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με νέα έκθεση της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council.

Διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Shell και η ExxonMobil τσεκάρουν κατά πόσο θα είχε νόημα να εμπλακούν επιχειρηματικά με την παροχή θέσεων όπου οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους. Η εξέλιξη «φαίνεται να αποτελεί..

Κοντοζυγώνει η ώρα της αλήθειας για την ηλεκτροπαραγωγή στην ΕΕ. Το παράδειγμα της Βρετανίας.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η Horizon Nuclear Power δημιουργήθηκε το 2009 για την ανάπτυξη νέων σταθμών πυρηνικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποκτήθηκε από τη Hitachi, Ltd. το Νοέμβριο του 2012. Η εταιρεία αναπτύσσει σχέδια για την κατασκευή τουλάχιστον 5.800 MW νέων μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Wylfa της Βόρειας Ουαλίας (στην επάνω εικόνα) και στο Oldbury-on-Severn, λίγο πάνω..

Ο φυσικός πλούτος της Αρκτικής προκαλεί εντάσεις

Από το naftikachronika.gr
Πριν από λίγα χρόνια Μόσχα και Όσλο υπέγραψαν συμφωνία καθορισμού των μεταξύ τους θαλασσίων συνόρων και συγκεκριμένα αυτών που αφορούν στην περιοχή της Θάλασσας του Μπάρεντς, θέτοντας τέλος σε μία αντιδικία με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση της Ρωσίας να επιτρέψει τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων της με την Νορβηγία στην Θάλασσα του Μπάρεντς, όπως το έχει..