Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Από τι κινδυνεύουν όσοι βάζουν το air condition για να ζεσταθούν τον χειμώνα

Από το topontiki.gr
Με το πετρέλαιο να εξακολουθεί να έχει απαγορευτικό για πολλούς πολίτες κόστος, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά (που έχουν αγοράσχει κυρίως για δροσιά το καλοκαίρι) για να ζεσταθούν τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη ή την μη-σωστή χρήση που κάνουμε πολλές φορές με τα air condition, ή ακόμα και για την ελλιπή συντήρησή τους.

Ασθένειες που συνδέονται με την μη σωστή χρήση του air condition

Έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες, ότι αυξάνονται..

Συνδικαλιστική “Κινητικότητα” Στα ΕΛΠΕ

Από το athenswest.gr
Συνδικαλιστική “κινητικότητα” θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το γεγονός της πρόσφατης αποχώρησης από την παράταξη “Ενιαία Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΕΛΠE” του ΠΣΕΕΠ, του μέχρι πρότινος στελέχους της και πρώην Γραμματέα τύπου και δημοσίων σχέσεων του Σωματείου , κ. Κώστα Ρόκα, κάτι που ενδεχομένως ..

Nord Stream 2: Συμβιβασμός των κρατών - μελών της ΕΕ με αποδοχή της γαλλογερμανικής πρότασης

Από το worldenergynews.gr
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για την αναθεώρηση του κανονισμού που διέπει τη μεταφορά αερίου, ο οποίος φέρεται να αποτελούσε αιτία εμπλοκής για τον μελλοντικό ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, στη βάση ενός κειμένου που προώθησαν η Γαλλία και η Γερμανία, ανέφεραν διπλωμάτες.

Η ρουμανική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε στο Twitter την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των χωρών μελών.

Η συμφωνία θα επιτρέψει την..

Κάλεσμα προς Πούτιν για στενότερη συνεργασία απευθύνει ο CEO της BP Bob Dudley

Από το energypress.gr
"Στρογγυλή τράπεζα" αποτελούμενη από εκπροσώπους Ρωσικών και Βρετανικών επιχειρήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, ύστερα από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της BP Robert Dudley, σε συνάντηση που είχε εχθές με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος επιδοκίμασε την εν λόγω πρωτοβουλία, ενώ στα σχέδια της ρωσικής προεδρίας είναι να ακολουθήσουν ξεχωριστές..

Η Τουρκία Ισχυρίζεται ότι Ανακάλυψε Κοιτάσματα Φυσικού Αερίου στην Θράκη

Από το energia.gr
Την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή Ραιδεστού, στην ανατολική Θράκη, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση TRT. 

«Μετά από έρευνες χρόνων στη Θράκη, κάναμε μία μικρή ανακάλυψη. Τη Δευτέρα ξεκινάμε έρευνα στην περιοχή και θα ενημερώσουμε ..

Το ΥΠΕΝ ενέκρινε τους προϋπολογισμούς της ΕΔΕΥ και του ΔΑΠΕΕΠ για το 2019

Από το energypress.gr
Το ΥΠΕΝ προχώρησε στην έγκριση του φετινού προϋπολογισμού της ΕΔΕΥ και του ΔΑΠΕΕΠ με απόφασή του που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Αναλυτικότερα, ο προϋπολογισμός της ΕΔΕΥ προβλέπει..

Ποιος είναι ο πραγματικός χρόνος εργασίας; Θεωρείται χρόνος εργασίας ο χρόνος μετάβασης και αποχώρησης του εργαζόμενου, ο χρόνος φαγητού και το διάλειμμα;

Από το ergasiaka-gr.net
Ποιος είναι ο πραγματικός χρόνος εργασίας; Θεωρείται χρόνος εργασίας ο χρόνος μετάβασης και αποχώρησης του εργαζόμενου, ο χρόνος φαγητού, ο χρόνος προπαρασκευής  και το διάλειμμα;

H εργασιακή σχέση, κατά κανόνα, προϋποθέτει ενεργό ή θετική παροχή πνευματικής ή σωματικής ανθρώπινης δραστηριότητας για την επίτευξη κάποιου οικονομικού αποτελέσματος.
Εργασία με τη νομική έννοια του όρου είναι κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, ανεξαρτήτως του είδους της. Εμπίπτουν, συνεπώς, στην έννοιά της όχι μόνο οι φανερές ανθρώπινες ενέργειες, αλλά και οι περιπτώσεις καλυμμένης ανθρώπινης θετικής ενέργειας, όπως είναι η προετοιμασία για την ανάληψη εργασίας ή ακόμα και η σκόπιμη ακινησία όταν γενικότερα συντρέχει περιορισμός του ελεύθερου χρόνου για τις ανάγκες ενός άλλου.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ 88/1999, χρόνο εργασίας αποτελεί..

Αλλαγές στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

Από το energia.gr
Έως την 1η Μαρτίου 2019 έχουν χρονικό περιθώριο τα πρατήρια υγρών καυσίμων που πωλούν και υγραέριο κίνησης, για να συνδέσουν τις ταμειακές μηχανές τους με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου, προκειμένου για την έκδοση των αποδείξεων.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, το μέτρο εφαρμόζεται υποχρεωτικά..

Energean Oil & Gas: Ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα του Μαυροβουνίου – Στο τρίτο τρίμηνο του 2019 τα αποτελέσματα

Από το energypress.gr
Έπιασε δουλειά η Energean Oil & Gas και στο Μαυροβούνιο βάζοντας πλώρη για τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η ελληνική εταιρία και μοναδική παραγωγός πετρελαίου στη χώρα μας, ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες έχοντας τες αναθέσει στην νορβηγική PGS, η οποία έφερε το ειδικό σκάφος «Ράμφορμ Τιτάν». Από χθες με τα ειδικά επιστημονικά όργανα άρχισε..