Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Συνεργασία Aegean και ΕΛΠΕ για Δωρεάν Αεροπορική Μεταφορά Ιατροφαρμακευτικού Υλικού

Από το energia.gr
AEGEAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συνεργάζονται και μαζί συμβάλλουν στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής

Ειδικότερα, η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων, ενώ ο Όμιλος ΕΛΠΕ μέσω της ΕΚΟ θα καλύψει..

Μόσχα: Στα 45-55 δολάρια η επιθυμητή τιμή για το πετρέλαιο

Από το energypress.gr
Το ρωσικό υπουργείο ενέργειας θεωρεί μια τιμή αργού πετρελαίου στα 45-55 δολάρια ανά βαρέλι ως δίκαιη αυτή τη στιγμή, καθώς θα επιτρέψει την ανάπτυξη της ζήτησης δίχως να αναπτυχθούν τα έργα σχιστολιθικού πετρελαίου.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, Πάβελ Σορόκιν, η επίδραση του κορωνοϊού στην πτώση της τιμής εκτιμάται σε 25 δολάρια ανά βαρέλι, οπότε αν δεν..

Το πετρέλαιο οδεύει στα $10 το βαρέλι καθώς το lockdown λόγω κορονοϊού εκμηδενίζει τη ζήτηση

Από το capital.gr
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει κατά περισσότερο από το ήμισυ το τρέχον έτος, με το αργό τύπου West Texas Intermediate να διαμορφώνεται την Πέμπτη στα 23 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για αγορά πετρελαίου - διότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά. Η ζήτηση για βενζίνη αναμένεται να υποχωρήσει κατά 50%, ενώ η κατανάλωση κηροζίνης έχει "εξανεμιστεί” πλήρως, καθώς ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Η ΕΝΟΤΗΤΑ, Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

Από το poenergias.gr
Δυστυχώς η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Εργασίας συνεχίζει τη πολιτική της για την ολοκλήρωση του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου .

Με πρόσχημα την υγειονομική κρίση αποφάσισε την μείωση κατά 50% των αποδοχών των
εργαζομένων με την παράλληλη μείωση του χρόνου εργασίας κατά 15 ημέρες ενώ στις υπόλοιπες
Ευρωπαϊκές χώρες έχει αποφασιστεί ..

Birol: Πιθανή η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά 20% λόγω του κορωνοϊού

Από το worldenergynews.gr
Κατά 20 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τα 100 που ίσχυαν μέχρι τώρα μπορεί να μειωθεί η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εξαιτίας του coronavirus, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Fatih Birol.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Brent καταγράφει..