Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση Σταικούρα-Χατζηδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Κοινή δήλωση - απάντηση στην ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ έκαναν απόψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Οι δύο υπουργοί επισημαίνουν συγκεκριμένα τα εξής:

Μεγάλη πτώση στις εξαγωγές της Gazprom προς την Ελλάδα στο α΄ εξάμηνο - Το φθηνό LNG αλλάζει τις ισορροπίες

Από το energypress.gr
Οι εξαγωγές ρωσικού αερίου προς την Τουρκία και οκτώ ακόμη κράτη της ΝΑ Ευρώπης υποχώρησαν κατά περισσότερο από 25% κατά το α΄εξάμηνο του 2019 υπό το βάρος του φθηνότερου LNG και των αζέρικων προμηθειών, όπως αναφέρει το Reuters.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές προς την Τουρκία μειώθηκαν κατά 36%, ενώ οι αντίστοιχες προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία κατά 12,7% και 17,4% αντίστοιχα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Gazprom.

Συνολικά στα εννέα κράτη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΕΔΑ

Από το ekeda.gr
Σας ενημερώνουμε πως για τον μήνα Σεπτέμβριο το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, για θέματα εργατικού δικαίου (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ.) και σε θέματα δικαίου κοινωνικής ασφάλισης (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ), θα βρίσκεται..

Οι επιδοτήσεις των ορυκτών καυσίμων θα εκτροχιάσουν τους κλιματικούς στόχους για το 2030, σύμφωνα με νέα έκθεση

Από το worldenergynews.gr
Νέα έκθεση η οποία συντάχθηκε από τους Overseas Development Institute (ODI), Friends of the Earth (FoE) Ολλανδίας και το Climate Action Network (CAN) αναλύει τα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) των κρατών μελών της ΕΕ και αποκαλύπτει πως παρά τις δεσμεύσεις τους, κανένα από τα ευρωπαϊκά αυτά κράτη δεν θέτει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με την έκθεση, έξι κράτη..

Περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα από την ΕΒRD - Στο επίκεντρο ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΑΠΕ και Ελληνικό

Από το worldenergynews.gr
Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, σε τομείς όπως η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, το Ελληνικό, εξέφρασε ο πρόεδρός της σερ Σούμα Τσακραμπάρτι στη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον..

Βόρεια Θάλασσα: το beaching στο στόχαστρο ΜΚΟ

Από το naftikachronika.gr
Τον προβληματισμό της για τις ανακυκλώσεις πλωτών μονάδων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα εκφράζει με πρόσφατη έκθεσή της η ΜΚΟ  Shipbreaking Platform.

Είναι γεγονός ότι η κάμψη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία παρατηρείται από το 2014, έχει σαν αποτέλεσμα..

Λόγω των ΑΠΕ, οι σχεδιαζόμενες μονάδες αερίου στις ΗΠΑ δεν θα προλάβουν... ούτε να αποπληρωθούν

Από το energypress.gr
Οι ΑΠΕ και οι μονάδες αποθήκευσης θα κυριαρχήσουν επί των μονάδων φυσικού αερίου ως το 2035 στις ΗΠΑ, όπως εκτιμά σε ανάλυσή του το Rocky Mountain Institute.

Συγκεκριμένα, σε εκείνο το σημείο εκτιμάται ότι θα είναι πιο ακριβή η λειτουργία του 90% των μονάδων αερίου από αυτή..

Μέσω χρηματιστηρίου η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ - Στον όμιλο Λάτση η μερίδα του λέοντος για τους υδρογονάνθρακες

Από το worldenergynews.gr
Μέσω του Χρηματιστηρίου και μόνο με τη διάθεση του ποσοστού του Δημοσίου (35%) θα προχωρήσει η δεύτερη προσπάθεια περαιτέρω αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ. 

Ο νέος σχεδιασμός, που αποτελεί προϊόν συνεννόησης μεταξύ των δυο μετόχων (Δημόσιο και Όμιλος Λάτση) μετά την αποτυχία..

Seele (OMV): Περιορισμένη ζήτηση πετρελαίου το 2019 - Νέος κύκλος συγκεντροποίησης του κλάδου

Από το worldenergynews.gr
Ισχνή θα είναι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το τρέχον έτος λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής OMV, Rainer Seele, μιλώντας στο Reuters.

«Υπάρχουν σημάδια στην αγορά ότι η βιομηχανία ενέργειας πρέπει να προετοιμαστεί για την επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ, καθώς..

Κινεζικό τηλεσκόπιο έλαβε μυστηριώδες σήμα από το διάστημα

Από το pronews.gr
«Πονοκέφαλο» προκαλεί σε Κινέζους αστρονόμους ένα αλλόκοτο σήμα που ανίχνευσε ένα από τα πιο ισχυρά ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο.

Για το παράξενο αυτό φαινόμενο δεν έχει δοθεί προς το παρόν εξήγηση και οι επιστήμονες τονίζουν ότι προτιμούν να μην προχωρήσουν σε βεβιασμένα συμπεράσματα.

Το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο της Κίνας (FAST) εντόπισε..