Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρά προβλήματα για τις εταιρείες υποστηρικτικών υπηρεσιών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες την τελευταία διετία, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών αυτό το διάστημα, έχουν οδηγήσει σε περικοπές μισθών και απολύσεις εργαζομένωνσε δεύτερη φάση οι απολύσεις του εργατικού δυναμικού με στόχο την επιβίωση των εταιρειών.

Η μείωση της παραγωγής από κολοσσούς όπως Chevron και Shell, αλλά και μικρότερων, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και σε εταιρείες που προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες εξόρυξης πετρελαίου, όπως η Schlumberger, η Halliburton και η Baker Hughes, παρά τις αρκετά χαμηλές τιμές που προσφέρουν.

Χαρακτηριστικά..

Η Ρωσία θα αποφασίσει τον Απρίλιο για ενδεχόμενη παράταση της συμφωνίας παγκόσμιας μείωσης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Ρωσία θα αποφασίσει τον Απρίλιο ή τον Μάιο κατά πόσον θα πρέπει να παραταθεί η συμφωνία για την παγκόσμια μείωση της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των εκτός ΟΠΕΚ παραγωγών, που λήγει στις 31 Ιουνίου. 

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

O Ρώσος υπουργός Ενέργειας ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζει να συναντήσει τον Σαουδάραβα ομόλογό του Khalid al-Falih κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την ενέργεια CERAWeek, στο Χιούστον, το Μάρτιο.

Μυστικά αρχεία CIA: Γιατί η αμερικανική υπηρεσία ήθελε να μάθει τι υπήρχε στον πλανήτη Άρη πριν 1 εκατ. χρόνια

Από το pronews.gr
Σύμφωνα μα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA τα οποία έγιναν πρόσφατα διαθέσιμα στο κοινό το 1984 η αμερικανική μυστική υπηρεσία απασχολείτο με το ερώτημα πως ήταν η ζωή στον πλανήτη Άρη πριν από 1 εκατ. χρόνια.

Αυτό με τη βοήθεια ατόμων με ειδικές τηλεπαθητικές ικανότητες ή  “remote viewers” όπως αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία.

Σύμφωνα με το έγγραφο της CIA που χρονολογείται από ..

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων παρουσιάζει στις 13-14 Φεβρουαρίου το ΥΠΕΝ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει την Δευτέρα (13/2) και την Τρίτη (14/2) δύο εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) στο αμφιθέατρο του υπουργείου στη λεωφόρο Μεσογείων 119.

Στις εκδηλώσεις αυτές έχουν κληθεί να παραστούν οι παραγωγικοί φορείς (13/2) και οι Δήμοι (14/2) που υπόκεινται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση και είναι υπόχρεοι εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.

Στόχος των δύο συναντήσεων είναι..

Ποσότητες 340 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου "κρύβει" η ανατολική Μεσόγειος - Τεράστιες οι επενδυτικές ευκαιρίες

Από το worldenergynews.gr
Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσαν να καλύψουν την ενεργειακή ζήτηση ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς εκτιμώνται στο ύψος ρεκόρ των 340 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών.

Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της αμερικανικής Γεωολογικής Επιθεώρησης, στην οποία σημειώνεται ότι ο όγκος του φυσικού αερίου της Ευρώπης είναι πολύ μεγαλύτερος από τα αποθέματα του φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τεράστιος όγκος του φυσικού αερίου βρίσκεται σε..

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαιωση
Για άλλη μια φορά δικαιωθήκαμε .Την Tετάρτη το πρωί είχαμε ειδοποίηση για το Τhe Deal που έγινε όταν άλλοι  μίλαγαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας για απεργίες .



Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους για τη επισκεψιμότητα σας στο petrelaiopigi.blogspot.gr

Οι νέοι κανονισμοί για καύσιμα και θαλάσσιο έρμα οδηγούν τις διαλύσεις σε επίπεδα ρεκόρ

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής τράπεζας KfW Ipex-Bank, εκτιμάται ότι το κόστος των νέων κανονισμών που αφορούν το θαλάσσιο έρμα και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που προκαλούν τα ναυτιλιακά καύσιμα, κυμαίνεται μεταξύ $40 δις και $70 δις, για το σύνολο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Από αυτήν την εξέλιξη, βέβαια, θα επωφεληθούν και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές εξοπλισμού, όπως η ΜΑΝ και Wärtsilä.

Παράλληλα, η KfW, με έδρα την Φρανκφούρτη, εκτιμά ότι οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για τα καύσιμα και το θαλάσσιο έρμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις διαλύσεις πλοίων σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά μπορεί εν τέλει να λειτουργήσουν και προς όφελος των πλοιοκτητών.

Επομένως, οι ναυτιλιακές εταιρείες θα..

Η Αργεντινή επιδιώκει την αύξηση παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου - Εκτιμήσεις για αποθέματα 802 τρισ. κ.π.

Από το worldenergynews.gr
Η Αργεντινή επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου με στόχο να μειώσει τις εισαγωγές της σε φυσικό αέριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA).

Οπως σημειώνεται στην έκθεση, η παραγωγή φυσικού αερίου της Αργεντινής μειώνεται κάθε χρόνο από το 2006 έως το 2014.

Ωστόσο, η διοίκηση της χώρας υπολογίζει ότι τα αποθέματα σε σχιστολιθικό φυσικό αέριο στη χώρα ανέρχονται σε 802 τρισ. κυβ. πόδια.

Οπως τονίζεται στην έκθεση..

Οι εταιρείες πετρελαιοειδών που ανακαλύπτουν κλέφτες πρατηριούχους, παρανομούν

Από το kavalapress.gr
Μετά την ιδιωτική έρευνα του ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρείας Εμπορίας Πετρελαιοειδών) στην Θεσσαλονίκη με το όχημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το αποτέλεσμα ότι το 10% των Πρατηριούχων παραδίδει λιγότερα καύσιμα στις αντλίες (αν και η είδηση από την έρευνα θα έπρεπε να είναι ότι το 90% δεν κλεβει), υπήρξε μια αναστάτωση στα Πρατήρια της Θεσσαλονίκης αφού ο ΣΕΕΠΕ δεν έδωσε στην δημοσιότητα ποια πρατήρια κλέβουν, αν οι εταιρείες συνεχίζουν να προμηθεύουν καύσιμα τα πρατήρια που παρανομούν και αν έχουν κατεβάσει τα σήματα τους από αυτά τα πρατήρια. Επίσης το ερώτημα που θέτουν και μάλιστα με έμφαση οι πρατηριούχοι αν ανάμεσα στα ελεγχόμενα πρατήρια ήταν και αυτά των εταιρειών

Στα πρατήρια που επισκεφτήκαμε οι πρατηριούχοι ήταν..

Βασικά διδάγματα αποτυχημένης ηλεκτροπαραγωγής, για πολιτικούς και όχι μόνο (μέρος 2ο)


Από το greeklignite.blogspot.gr
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, σήμερα έχουμε τρία νέα διαγράμματα, που δίνουν επίσης βασικά διδάγματα αποτυχημένης ηλεκτροπαραγωγής. Τα διαγράμματα φυσικά προέρχονται απ' τη Γερμανία, τη χώρα όπου η ενεργειακή μετάβαση σε σύστημα βασισμένο σε αιολικά & Φ/Β, η περίφημη Energiewende, έχει εξελιχθεί σε μια πανάκριβη φάρσα, με πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής πεταμένα στο βρόντο, με τα δεύτερα πιο ακριβά τιμολόγια ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, με πολίτες να μη μπορούν όλο και περισσότερο ν' ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος ηλεκτρισμού και να επιστρέφουν στην εποχή της γκαζόλαμπας. Έχουν ωστόσο ήσυχη τη συνείδησή τους πως "σώζουν τον πλανήτη" απ' το προπατορικό αμάρτημα της κλιματικής αλλαγής, ίσως γι' αυτό κάθε τόσο εμφανίζονται δημοσκοπήσεις που προσπαθούν να μας πείσουν για την αποδοχή που εξακολουθεί να έχει η Energiewende λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Δημοσκοπήσεις μάλλον σαν κι αυτές που πρόβλεπαν τη νίκη της Κλίντον, την ήττα του Brexit, κλπ.

Τα διαγράμματα προέρχονται απ' το εργαλείο Agorameter του ιστότοπου Agora-energiewende και το πρώτο διάγραμμα δείχνει, με την πορφυρή γραμμή, τη ζήτηση ηλεκτρισμού τον Ιανουάριο, ενώ οι κίτρινες βελονοειδείς στήλες δείχνουν..

Βενεζουέλα: Συνομιλίες στην Αλγερία για τις τιμές του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι υπουργοί πετρελαίου και Εξωτερικών της Βενεζουέλας θα επισκεφθούν τους ομολόγούς τους στην  Αλγερία το Σαββατοκύριακο για διαβουλεύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της αστάθειας των τιμών του πετρελαίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας.

Τα δύο μέρη θα συζητήσουν τον συντονισμό πάνω στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και την στήριξη των διεθνών  τιμών του πετρελαίου. 

Η  αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας επισκέπτεται..