Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Masterclass σχέσεων Ελλάδας - Λιβύης

Από το lygeros.org
Το Masterclass σχέσεων Ελλάδας - Λιβύης θα γίνει σε συνεργασία με τον Ηλία Κονοφάγο. Είναι ένα ανοιχτό μάθημα με ειδικές γνώσεις, το οποίο δεν είναι κλειστό στο ευρύτερο κοινό. Αντιθέτως επιδιώκει την προσέλευση των κατοίκων αφού αφορά ειδικά την ανάπτυξη της περιοχής τους απλώς δεν έχει όριο κλασικού ωραρίου κι οι αντοχές είναι προαπαιτούμενο. 

Το timing είναι σημαντικό διότι χρειαζόμαστε μια καλή προετοιμασία πριν τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης και την αρχή διαπραγματεύσεων με την Λιβύη όσον αφορά στο θέμα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης διότι τα ενεργειακά δεδομένα ενισχύονται στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αγγίζουν και τα εννέα θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται Νότια της Κρήτης.

Είναι λοιπόν σημαντικό ..

Στη Motor Oil, έναντι 15 εκατ. ευρώ, οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Revoil στην Καβάλα

Από το bankingnews.gr
Η Motor Oil γνωστοποιεί την απόκτηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης της Revoil στην περιοχή της Νέας Καρβάλης νομού Καβάλας, με την αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, τα οποία και θα καταβληθούν τμηματικά.

Oι εγκαταστάσεις αυτές αφορούν αποθηκευτικούς φόρους πετρελαίου και βενζίνης.

Πρόκειται για κίνηση που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, γίνεται ενόψει απόκτησης ελέγχου των ΕΛ.ΠΕ. στην Jet Oil.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ





                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
 Συνάδελφοι, 

Δυο χρόνια μετά από το εργοδοτικό έγκλημα στις ΒΕΑ, η εταιρεία με μεγάλες κουβέντες περί ολιστικής ασφάλειας προσπαθεί να δείξει το «ανθρώπινο» πρόσωπό της. Όμως τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει όσο αφορά τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. 


Καταγγέλλουμε:

Ενδείξεις για περαιτέρω περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου και το 2018

Από το naftikachronika.gr
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν έως και το 2018 οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα και να αυξηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Μέσα από δηλώσεις στελεχών των δύο μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως, έγινε δημοσίως γνωστό ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραταθεί ο εξάμηνος περιορισμός στην παραγωγή, στη σύνοδο του ΟPEC που θα γίνει στις 25 Μαΐου. Ήδη, κάποιοι Υπουργοί Πετρελαίου ορισμένων χωρών του OPEC συζήτησαν την..

Οι απολυμένοι της ΒΦΛ για την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μ/Θ

Από το kavalapress.gr

«Όλοι εμείς, οι πολύπαθοι και αδικημένοι εργαζόμενοι της εξίσου πολύπαθης βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων ( ή όπως σήμερα λέγεται…) γινόμαστε καθημερινώς μάρτυρες ενός απίστευτου θεάτρου παραλόγου να παίζεται μπροστά μας. Κλειστά στόματα, Πόντιοι Πιλάτοι και αδίστακτοι πρόθυμοι παντού. Σε κάθε πτυχή, σε κάθε έκφανση αυτού του αδιαμφισβήτητα δίκαιου αγώνα μας, το μόνο που συναντάμε είναι αναλγησία, διαπλοκή και μετατόπιση ευθυνών. Κανείς, μηδενός εξαιρουμένου, δεν παίρνει μια ξεκάθαρη απόφαση στο βαθμό που του αναλογεί. Ο τάδε επικαλείται ασάφεια νόμου, ο δείνα μη δυνατότητα να παρέμβει λόγω αδυναμίας θέσης κλπ κλπ.

Το μόνο που λαμβάνουμε σε..

Οι ΗΠΑ Επισκίασαν τον ΟΠΕΚ

Από το energia.gr
Οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα πετρελαϊκά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λόγος είναι ότι αναζητούν αποδείξεις ότι οι περικοπές στην παραγωγή των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ όντως αποδίδουν και περιορίζουν το πλεόνασμα πετρελαίου διεθνώς. Αντίθετα, όμως, με τις προσδοκίες, η παραγωγή αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να αυξάνεται και αυτό σημαίνει ότι εκεί θα είναι και το τελευταίο μέρος όπου θα γίνουν αισθητές οι περικοπές.

Τα υψηλά επίπεδα πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ κλονίζουν την εμπιστοσύνη ..

Η ΕΕ άνοιξε την πόρτα για το «βρώμικο» πετρέλαιο του Καναδά

Από το energypress.gr
Το πετρέλαιο που εξάγεται από την ασφαλτούχο άμμο είναι πολύ πιο ρυπογόνο από τους συμβατικούς υδρογονάνθρακες. Αλλά η απόφαση της ΕΕ να αλλάξει τον τρόπο ταξινόμησης των καυσίμων είναι μια καλή είδηση για τις καναδικές εξαγωγές και κακά νέα για το περιβάλλον. 

Αναλύοντας το θέμα, το EurActiv αναφέρει:

"Το πετρέλαιο άμμου είναι το πιο ρυπογόνο από όλα τα ορυκτά καύσιμα. Το μείγμα, που εναποτίθεται στην..

ΠΣΕΕΠ: Συμμετοχή στην Απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Μάη

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από 8 χρόνια καταστροφής και µετά από 3 µνηµόνια φτωχοποίησης,«καλωσορίζουµε» το 4ο
 µνηµόνιο – επεισόδιο της δραµατικής σειράς «πώς θα καταστρέψεις έναν λαό»… Το ξεπούληµα του εθνικού µας πλούτου, η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η επιβολή της αναξιοπρέπειας στην καθηµερινότητά του, οι ελαστικές ή καθόλου σχέσεις εργασίας, οι συντάξεις πείνας και η ισοπέδωση του ελληνικού κράτους, είναι µόνο µερικά από τα «καλούδια» που οι δανειστές και το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, δια µέσω των κυβερνήσεων, έχουν επιβάλλει στον ελληνικό λαό.

Το 4ο µνηµόνιο έρχεται..