Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

GIRLS’DAY στην Αθήνα – Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά

Από το energypress.gr
Κοντά στα πράσινα επαγγέλματα προσδοκά να φέρει τις μαθήτριες εκδήλωση με τίτλο GIRLS’ DAY, που διοργανώνουν ο Ο.Α.Ε.Δ. και το Ελληνογερμανικό Ερευνητικό Έργο GRÆDUCATION, στις 10 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την ανωτέρω εκδήλωση θα γίνει ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση των νέων σχετικά..

Ευ.Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): H ευελιξία των μονάδων διύλισης καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων

Από το worldenergynews.gr
«Συνέχιση της κερδοφορίας, με ικανοποιητικές επιδόσεις, κατέγραψε  ο Ομιλος ΕΛΠΕ και κατά το Α’ τρίμηνο του 2019 επιτυγχάνοντας Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA € 123 εκατ. και δημοσιευμένα κατά ΔΠΧΑ καθαρά κέρδη € 47 εκατ., παρά την αρνητική συγκυρία των σημαντικά μειωμένων διεθνών περιθωρίων διύλισης, τα οποία σε συνδυασμό με τις αναταράξεις στην αγορά αργού λόγω περιφερειακών και γενικότερων γεωπολιτικών εξελίξεων οδήγησαν τα περιθώρια της Μεσογείου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών, σημειώνοντας..

Α. Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα παρά το δυσμενές διαθνές περιβάλλον

Από το worldenergynews.gr
«Ικανοποιητικά και εντός προβλέψεων για τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, είναι τα αποτελέσματα του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά το Α’ Τρίμηνο του 2019 δήλωσε ο  κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου ΕΛΠΕ. 

"Παρά το δυσμενέστερο διεθνές περιβάλλον, συνέχισε, αλλά και τα αναγκαία, μικρά σταματήματα μονάδων στο πλαίσιο..

Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του εντυπωσιακού παγετώνα της Γροιλανδίας

Από το naftemporiki.gr
Eυρωπαϊκοί δορυφόροι κατέγραψαν με λεπτομέρειες την απότομη αλλαγή στην συμπεριφορά ενός εκ των σημαντικότερων παγετώνων της Γροιλανδίας.

Οι παγετώνες είναι μεγάλες μάζες πάγου, συνήθως κινούμενες λόγω συμπίεσης του χιονιού. Σχηματίζονται σε περιοχές υπεραιωνόβιας παρουσίας χιονιού, όπου, λόγω..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 19 ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


Από το poenergias.gr
                                                             19 ΜΑΪΟΥ 1919
                              Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ημέρα Ιστορικής Μνήμης που μας καθοδηγεί, μας διδάσκει, και φωτίζει το μέλλον μας.
Πριν 100 χρόνια …
353.000 Έλληνες του Πόντου σφαγιάστηκαν τις ζοφερές εκείνες ημέρες του ξεριζωμού σε
ένα ατελείωτο χορό θανάτου.
1.250.000 Έλληνες του Πόντου πήραν..

ΕΛΠΕ: Στα 123 εκατ. ευρώ τα EBITDA για το πρώτο τρίμηνο 2019

Από το worldenergynews.gr
Με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA για το Α’ τρίμηνο 2019 να διαμορφώνονται στα €123 εκατ. και τα αντίστοιχα Καθαρά Κέρδη στα €37 εκατ., ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατέγραψε άλλο ένα τρίμηνο με θετικές επιδόσεις. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, η κερδοφορία επηρεάστηκε αρνητικά, αφ’ ενός μεν από τη σημαντική μείωση των διεθνών περιθωρίων διύλισης, που ήταν απόρροια τόσο των ιδιαίτερα..

Ένας στους τρεις διατηρεί πρόσβαση σε αρχεία της προηγούμενης εργασίας του

Από το naftemporiki.gr
Οι επιχειρήσεις θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο απώλειας δεδομένων, μη περιορίζοντας τις ενέργειες τόσο των υφιστάμενων όσο και των πρώην εργαζομένων τους.

Ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός εργαζομένων (ένας στους τρεις - 33%) εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε αρχεία και έγγραφα ενός προηγούμενου εργοδότη, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των δεδομένων και την επιβίωση..

Εκλογική Άδεια


Από το kepea.gr
Η ειδική άδεια που δίδεται για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι και στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές. Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια. 
Η διάρκειά της είναι ανάλογη με τη χιλιομετρική απόσταση. Συγκεκριμένα: 

για εργαζόμενους με πενθήμερο:

Οι μελλοντικοί ρόλοι των μεγάλων δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης στους χώρους εργασίας στην Ευρώπη

Από το osha.europa.eu
Η χρήση μεγάλων δεδομένων σε συνδυασμό με την τεχνολογία της εκμάθησης μηχανών καθίσταται όλο και πιο συχνή στους χώρους εργασίας στην Ευρώπη. Δύο νέα έγγραφα προβληματισμού και ανάλυσης προοπτικών εξετάζουν τα οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν για την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο εργασίας από τη χρήση των εν λόγω ψηφιακών εξελίξεων. Το πρώτο άρθρο, το οποίο αφορά..

ΕΙΑ: Απροσδόκητη αύξηση κατά 5,4 εκατ. βαρέλια στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Energy Information Administration, την Τετάρτη 15/5/2019.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν.

Τα αποθέματα  αργού αυξήθηκαν..