Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΛΠΕ: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για από κοινού πώληση μετοχών της Paneuropean και του ΤΑΙΠΕΔ

Από το worldenergynews.gr
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων από τους βασικούς μετόχους POIH και ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη διάθεση μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. από τους βασικούς μετόχους της, PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH) και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., έλαβε, μετά από..

Η αμοιβή των εργαζομένων την 25η Μαρτίου 2018, η οποία συμπίπτει με Κυριακή

Από το ergasiaka-gr.net
Η  25η Μαρτίου συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες όπως προβλέπονται στο Β.Δ. 748/66. Κατά την ημέρα αυτή μπορούν να λειτουργούν μόνο οι επιχειρήσεις, που από το νόμο μπορούν νόμιμα να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες (επισιτιστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, συγκοινωνίες κλπ). Στις υπόλοιπες επιχειρήσεις κατά την ημέρα αυτή..

Αλάσκα: σε μια ιστορική απόφαση, η Ρυθμιστική Αρχή πέταξε αιολικά εκτός δικτύου επειδή είναι ακριβά!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η είδηση που δημοσιεύω σήμερα είναι απ' αυτές που δεν υπάρχει περίπτωση να δουν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, καθώς "κάνει τζιζ" για το δήθεν έγκυρο είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό τύπο. Ας δουν λοιπόν όλοι τι έγινε το Φεβρουάριο με τα αιολικά στην Αλάσκα, μια περιοχή που ουσιαστικά είναι χερσόνησος και μη μας πει κανείς πως δεν έχει καλό αιολικό δυναμικό. 

Ας το δει ιδίως η Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα, που υποτίθεται πως προετοιμάζει τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό μέχρι το 2030. Καλό είναι τα μέλη της να μελετήσουν όσο γίνεται καλύτερα τη διεθνή εμπειρία και να μη μείνουν μόνο στις εντολές Γάλλων & Γερμανών, που οι πρώτοι θέλουν να πουλήσουν..

Σε ένα μικρό πετρελαϊκό πεδίο στην Οκλαχόμα "στοιχηματίζουν" τώρα οι μεγάλοι παραγωγοί

Από το worldenergynews.gr
To “παιχνίδι” του πετρελαίου στην Οκλαχόμα προσελκύει περισσότερες γεωτρήσεις και επενδύσεις, καθώς η άνοδος της παραγωγής σχιστόλιθου από τα νεότερα φρεάτια είναι δελεαστική για τις εταιρείες  που επιδιώκουν να αυξήσουν την παραγωγή τους πέρα από τη γιγαντιαία λεκάνη Permian στο Τέξας.

Ο σχηματισμός Meramec αποτελεί μέρος της λεγόμενης..

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΚΕΕΠ


     


Ποια είναι η ισραηλινή Clal που απέκτησε το 10% της Energean μέσω της δημόσιας προσφοράς

Από το energypress.gr
Η ισραηλινή Clal Insurance Enterprises Holdings επένδυσε πάνω από 100 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο 10% στην Energean, στα πλαίσια της δημόσιας προσφοράς που πραγματοποίησε επιτυχώς η τελευταία πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο.

Θυμίζουμε ότι η προσφορά πραγματοποιήθηκε ώστε..

Πενσυλβάνια: 3,8 δισ. δολ. σε φόρους οφείλει διυλιστήριο που πτώχευσε

Από το worldenergynews.gr
Η πολιτεία της Πενσυλβάνια ζητά από τον  ομοσπονδιακό δικαστή να σταματήσει την πτώχευση της Philadelphia Energy Solutions (PES),), υποστηρίζοντας ότι το διυλιστήριο  οφείλει  περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους καυσίμων.

Το τμήμα Εσόδων της πολιτείας δήλωσε ότι το διυλιστήριο πρέπει να κάνει αρκετές αλλαγές στο προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης για να εξασφαλίσει ότι..