Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το "ραντεβού" των αγανακτισμένων μαθητών

Το ραντεβού των αγανακτισμένων μαθητών
Μέσω του facebook οι μαθητές ενώνουν τις φωνές τους και ετοιμάζουν τεράστια κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορείες σε κάθε πόλη και νησί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όσα αποφασίζονται στη Βουλή για τους ίδιους χωρίς κανείς να ρωτήσει τη γνώμη τους.

Μεταξύ άλλων στη σελίδα τους στο facebook αναφέρουν:

"Είμαστε μια Ομάδα Πίεσης χωρίς συμφέροντα, με ειρηνικούς σκοπούς, λογικά αιτήματα και σημαντικές προτάσεις! Έχουμε σκοπό να αποφύγουμε, όσο γίνεται τουλάχιστον, τις φασαρίες και κυρίως,την ανάμειξη των πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων!"

Αν θέλετε να στηρίξετε την πρωτοβουλία των μαθητών ή να ενημερωθείτε για την κινητοποίησή τους μπορείτε να μπείτε στη σελίδα τους στο facebook πατώντας εδώ


ΠΗΓΗ:enikos.gr

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζουν τον θεσμό της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας


Ο θεσμός των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας / Social Business Excellence Awards 2014 παρουσιάστηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου «Επιχειρώντας Αλλιώς» που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο. 
Τα βραβεία θεσμοθετούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριους στόχους την ανάδειξη και επιβράβευση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και αποτελούν μία πρωτοβουλία του British Council και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης / Enterprise Europe Network Hellas, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, ενώ τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρίσκονται κοντά σ ’αυτή την προσπάθεια, καθώς είναι χορηγός του βραβείου Green Social Enterprise 2014, το οποίο απευθύνεται σε υφιστάμενες κοινωνικές επιχειρήσεις που προτείνουν πρωτοποριακές «πράσινες» ιδέες, η εφαρμογή των οποίων συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Το βραβείο αυτό θα αναδείξει την κοινωνική επιχείρηση, που ξεχώρισε για τη δράση και το όραμά της στον τομέα του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης για τη χρονιά 2014. 

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πιστεύουν ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι μια νέα επιχειρηματική πρακτική, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην παγκόσμια οικονομία. Γι’ αυτό και στηρίζουν την εξέλιξη αυτού του μοντέλου, αφού η ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη επένδυση στο μέλλον της χώρας.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, την πιο δυναμικά ανερχόμενη έκφανση της έννοιας της κοινωνικής οικονομίας, μιας έννοιας που στηρίζεται στις αξίες της συλλογικότητας και της συνένωσης δυνάμεων για την επίτευξη κοινών στόχων. 

ΠΗΓΗ:hellenic-petroleum.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Ε.) PAN HELLENIC ENERGY FEDERATION (P.E.F.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Εάν θεωρούσαμε αστείο ένα προεκλογικό σύνθημα των κυβερνώντων «Μπορούμε και
Χειρότερα», δυστυχώς η ίδια η ζωή έρχεται να μας διαψεύσει …

Ναι μπορούν και χειρότερα

Να βάλουν μαύρο στην ΕΡΤ και να δωρίσουν στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ τις ψηφιακές συχνότητες
έναντι συνολικού τιμήματος 18 εκ. ευρώ για 15 έτη (περίπου 17 ή 18 χιλ. ευρώ μηνιαίο τίμημα
για κάθε κανάλι) . Να επισημάνουμε ότι η μελέτη της Εταιρείας Analysis Mason, που το ίδιο το
υπουργείο προσέλαβε για σύμβουλο, υπολόγιζε το προσδοκώμενο όφελος στα 715 εκ. ευρώ .

Ναι μπορούν και χειρότερα

Απολύουν τους πρώτους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 103 χρόνια. Είναι οι υπάλληλοι που
τέθηκαν στη διαθεσιμότητα τους προηγούμενους μήνες και απολύονται τις επόμενες ημέρες.
Είναι οι σχολικοί φύλακες , οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης , οι εργαζόμενοι σε υπουργεία .
Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ , διογκώνοντας έτσι τους
ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων .

Ναι μπορούν και χειρότερα

Τσαλακώνουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, αρνούνται να εφαρμόσουν προκλητικά δικαστικές
αποφάσεις που κρίνουν παράνομες τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, με πιο χαρακτηριστικό
παράδειγμα την περίπτωση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών .

Η Ομοσπονδία μας, τα σωματεία μας και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χαιρετίζουμε και
συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των χιλιάδων αυτών εργαζομένων που έχουν τεθεί σε
διαθεσιμότητα και βρίσκονται εδώ και μήνες καθημερινά στο δρόμο για να υπερασπίσουν το
δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία .
Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις ,
στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30 το απόγευμα και στην
πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών . Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην
Πλατεία Συντάγματος .

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ . 


ΠΗΓΗ:poedxb.gr

Να αναστείλει τις εργασίες για τον αγωγό South Stream ζητά από την Βουλγαρία η ΕΕ

(φωτογραφία αρχείου)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την βουλγαρική κυβέρνηση να αναστείλει τις εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream της Gazprom μέχρι να κριθεί εάν η κατασκευή του συμβαδίζει με την νομοθεσία της ΕΕ, είπε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι ο South Stream δεν πληροί τους όρους που απαγορεύουν στους προμηθευτές να ελέγχουν και τους αγωγούς μεταφοράς. Η ΕΕ έχει παγώσει τις διαδικασίες έγκρισης μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία τον Μάρτιο.
H Βουλγαρία, ωστόσο, έχει αποφασίσει να ξεκινήσει την κατασκευή του South Stream, τον οποίο θεωρεί έργο εθνικής προτεραιότητας. Η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και επιθυμεί να αυξηθεί η ποσότητα που προμηθεύεται.
Η Ρωσία με την κατασκευή του εν λόγω αγωγού επιδιώκει να παρακάμψει την Ουκρανία για την μεταφορά του φυσικού αερίου στις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
"Ενώ διεξάγονται συζητήσεις με τις βουλγαρικές αρχές για την συμμόρφωσή της με το δίκαιο της ΕΕ, έχουμε επίσης ζητήσει την αναστολή του έργου", είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Chantal Hughes.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Κομισιόν έχει στείλει στις βουλγαρικές αρχές επίσημη ειδοποίηση, ζητώντας πληροφορίες για το έργο, κίνηση που φέρνει την ΕΕ ένα βήμα πριν την αναγνώριση παραβάσεων και την πιθανή επιβολή προστίμων.
Η Βουλγαρία έχει περιθώριο ενός μήνα να απαντήσει.
πηγή: Reuters

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!
Όλα ξεκίνησαν από αυτό που αναγράφεται στην σελίδα 7 του «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ» Αυγ. 2010, που υπέγραψαν οι προδότες..10.  Το Κοινοβούλιο ψήφισε μια σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Εισάγεται ένα νέο σύστημα που αποτελείται από μία ανταποδοτική σύνταξη που θα συμπληρώνει μία μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, προνοιακή, βασική σύνταξη, με στόχο τον έλεγχο της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών. Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011.



Στην συνέχεια και με βάση τα ανωτέρω η Εθνική Αναλογιστική Αρχή  (Ε.Α.Α), συνέχισε την συνεργασία που είχε ήδη ξεκινήσει λίγους μήνες πριν με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), που εδρεύει στην Γενεύη..

Αυτά που ακολουθούν και θα διαβάσετε είναι αποσπάσματα και περιέχονται στο:» Τεχνικό Σημείωμα προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή Ενοποιημένη χρηματοοικονομική εξέλιξη του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος 2008- 2060, Δεύτερη Εκτίμηση της 22 Ιουνίου 2010″ 

 

Το Μάιο του 2010 η Εθνική Αναλογιστική Αρχή της Ελλάδος ζήτησε τη συνδρομή του Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), με σκοπό την ανεξάρτητη εκτίμηση της χρηματοοικονομικής εξέλιξης του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος υπό το πρίσμα των μέτρων τα οποία κρίθηκαν αναγκαία να ληφθούν λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας… 

 Δείτε τώρα τι λέει στην σελίδα 4, αυτή η απίστευτη μελέτη της πλάκας…

2.1.2 Μοντελοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων 

Τα βασικά σημεία της μεταρρύθμισης με μεγάλη χρηματοοικονομική επίδραση, που έχουν αναλυτικά μοντελοποιηθεί, είναι τα ακόλουθα: 



 (1) Για όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που παρέχουν Κύρια Σύνταξη: Εισάγεται η βασική σύνταξη ύψους 360€ ανά μήνα για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018. Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται αναλογικά σε ασφαλισμένους πριν την 1/1/2013. Θα μειώνεται κατά 1/35 για κάθε έτος που υπολείπεται από την ελάχιστη περίοδο των 35 ετών διαμονής στην Ελλάδα. Οι συντάξεις αναπηρίας θα καταβάλλονται κατ’ αναλογία του βαθμού αναπηρίας οι συντάξεις χηρείας στην τυπική αναλογία που εφαρμόζεται στις λοιπές συντάξεις χηρείας.

Υ.Γ 

Μετά από όλα τα ανωτέρω…

Έχετε καμιά απορία…αμφιβολία για το που θα φθάσουν οι βασικές συντάξεις..;;


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Νέο Roadshow για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Λονδίνο


Για την Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2η Ιουλίου προγραμματίστηκε να γίνει στο Λονδίνο το νέο roadshow για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις σεισμικές έρευνες που έκανε η PGS στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Νότιας Κρήτης. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί αντίστοιχες παρουσιάσεις σε Χιούστον, Λονδίνο και Αθήνα.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στον ιστότοπο του Research Centre for Energy Management, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδος και ο πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο διοργανώνουν επίσημη εκδήλωση, στο Hellenic Centre, με τίτλο «Greece Offshore Licensing Round 2014» (Γύρος Αδειοδότησης Θαλάσσιων Περιοχών 2014).
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ευκαιρίες στις offshore αδειοδοτήσεις που παρουσιάζονται στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη, καθώς για τις τελευταίες εξελίξεις που παρουσιάζονται στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή.
Κεντρική ομιλία στο event θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, ενώ εμπειρογνώμονες του ΥΠΕΚΑ, της νορβηγικής PGS και της BeicipFranlab θα είναι διαθέσιμοι για μεμονωμένες συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους.
Το πρόγραμμα του διήμερου roadshow έχει ως εξής:
Τρίτη 1 Ιουλίου
09:00 - 09:30 Registration and welcome coffee
09:30 - 09:40 Opening Remarks - Ambassador of Greece in London
09:40 - 10:00 Keynote Speech - Minister of Environment, Energy & Climate Change
10:00 - 10:30 Legal & Regulatory Framework, Blocks & Licenses - Ministry
10:30 - 10:45 Structural Overview & Geological Setting - Ministry
10:45 - 11:15 Coffee Break
11:15 - 11:35 Greece MegaProject - PGS
11:35 - 12:00 Petroleum Assessment, Leads & Plays - BeicipFranlab
12:00 - 13:00 Light Lunch
13:00 - 17:00 Individual Meetings and Data Reviews
Τετάρτη 2 Ιουλίου
09:30 - 13:00 & 14:30 - 17:00 Individual Meetings and Data Reviews

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Reuters: Total και E.ON αποχωρούν από τον ΤΑΡ

 Reuters: Total και E.ON αποχωρούν από τον ΤΑΡ
Η γαλλική Total και η γερμανική E.ON  σχεδιάζουν να αποσυρθούν από την κατασκευή του αγωγού TAP, ένα project που έχει ως στόχο τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.  Αυτό δήλωσαν στελέχη της αζέρικης εταιρείας SOCAR, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

"Η Total και η E.ON σχεδιάζουν να αποσυρθούν από τον ΤΑΡ", είπε χαρακτηριστικά ο Vagif Aliyev, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της SOCAR, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της διάσκεψης Caspian Oil & Gas στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, Total και  E.ON δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο επί του θέματος.

Ενα δεύτερο στέλεχος της SOCAR που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες έχουν σημαντική συμμετοχή στη μετοχική βάση του ΤΑΡ, η μεν Total με 10%, η δε Ε.ΟΝ. με 9%.

Ο αγωγός ΤΑΡ θα μεταφέρει αέριο από το αζέρικο οικόπεδο Shah Deniz II στην Κασπία Θάλασσα Caspian Sea, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Ο αγωγός μήκους  870 χλμ θα συνδέεται με τον αγωγό ΤΑΝΑΡ (Trans Anatolian Pipeline) κοντά στα ελληνοτουρικά σύνορα και συγκεκριμένα στην περιοχή Κήποι, θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλνβανία και την Αδριατική για να καταλήξει στη Νότια Ιταλία.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι του ΤΑΡ είναι η BP με 20%, η SOCAR με 20%, η Statoil επίσης με 20%, η  Fluxys με 16% και η Axpo με 5%.

Στον "αέρα" ο South Stream

Την ίδια ώρα, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Λομισιόν και Μόσχα για τον αγωγό South Stream φαίνεται ότι έχουν "παγώσει", καθώς η Κομισιόν φέρεται να θέλει να χρησιμοποιήσει την αδειοδότηση του έργου ως μέσο πίεσης προς τη Ρωσία, ώστε η Μόσχα να κάνει υποχωρήσεις στην Ουκρανία. "θα συνεχίσουμε αν οι Ρώσοι επιστρέψουν σε όισα υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο και αν δείξουν προθυμία για εποικοδομητική συνεργασία στη βάση του ευρωπαϊκού ενεργειακού Δικαίου", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ενέργεια, Γκ. Ετινγκερ, ο οποιος πρόσθεσε ότι χωρίς την αναγνώριση της κυβέρνησης του Κιέβου από τη Μόσχα, δεν θα υπάρξει πολιτική λύση.


 ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

Στο 26,5% η ανεργία στην χώρα


Στο 26,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον Ιανουάριο (27,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ελαφριά πτώση σημείωσε η ανεργία τον Απρίλιο, σε σχέση με τον Μάρτιο στην ευρωζώνη (11,7% από 11,8% και 12% τον Απρίλιο του 2013) και στην «ΕΕ των 28» (10,4% από 10,5% και 10,9% τον Απρίλιο του 2013). Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Συνολικά, τον Απρίλιο καταγράφονται 25,47 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,75 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 151.000 στην ΕΕ και κατά 76.000 στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (26,5% τον Φεβρουάριο) και στην Ισπανία (25,1%), ενώ τα χαμηλότερα σημειώνονται στην Αυστρία (4,9%), στη Γερμανία (5,2%) και στο Λουξεμβούργο (6,1%).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Φεβρουάριο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8% και στις γυναίκες στο 30%.
Όσον αφορά τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα (κάτω των 25 ετών), σημείωσαν ελαφριά άνοδο από 56,7% τον Ιανουάριο σε 56,9% τον Φεβρουάριο. 

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στην ανεργία των νέων και ακολουθούν η Ισπανία (53,5%) και η Κροατία (49%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,9%), στην Αυστρία (9,5%) και στην Ολλανδία (11%).

Τον Απρίλιο, η ανεργία των νέων στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 22,5% (23,6% τον Απρίλιο του 2013)και στο 23,5% στην ευρωζώνη (23,9% τον Απρίλιο του 2013).

Τέλος, η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο καταγράφεται στην Κύπρο (από 15,6% σε 16,4%) και στην Ολλανδία (από 6,5% σε 7,2%).


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Νέα λίστα με ακίνητα για ξεπούλημα περιέρχονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ


Ακολουθώντας τις επιταγές του μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να περιέλθουν πλέον των 1.000 ακινήτων του Δημοσίου, μια σειρά νέων «φιλέτων» περιήλθαν στην κατοχή του.

Τη μεταφορά των ακινήτων προς το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου. Όπως σημειώνει και το Βήμα, η διυπουργική μεταβίβασε νευραλγικά «φιλέτα» γης της πρωτεύουσας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ, που είχε συσταθεί για τον ίδιο λόγο.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τρία κομβικά ακίνητα για την οργανωμένη αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου.

 Άγιος Κοσμάς ως «Αστέρια» και Σούνιο

Το πρώτο είναι 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας. Το δεύτερο άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα. Το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel), εκτάσεως 383 στρεμμάτων, κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

 Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (οι κύριοι Ι. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ι. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη), ενταφιάζει οριστικά το ενδεχόμενο οργανωμένης πολεοδόμησης της «Αττικής Ριβιέρας», από το Φάληρο ως το Σούνιο, και την επανασύνδεσή της με την πόλη.

 Μάλιστα, στόχος ήταν η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο να προκηρύξει διεθνή πολεοδομικό διαγωνισμό για τη μελέτη του master plan αξιοποίησης του μετώπου. Μετά το ξεκαθάρισμα των χρήσεων γης, σε επόμενη φάση, θα προχωρούσαν διαγωνισμοί για την εξεύρεση επενδυτών. Κατόπιν τούτου όμως το σχέδιο ακυρώνεται de facto.

Σημειωτέον ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε πραγματοποιηθεί σύγκρουση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ζητούσε την εξαίρεση ακινήτων, όπως το Λαγονήσι και ο Αστέρας, από την εταιρεία ειδικού σκοπού και μάλιστα πέτυχε την ένταξη της ρήτρας που δεν επιτρέπει στην Παράκτιο Μέτωπο «να μεταβιβάσει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε τρίτους την κυριότητα των ακινήτων που παραχωρούνται κατά τα ανωτέρω χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του», στον ιδρυτικό της νόμο.

 Το παράδοξο είναι όμως ότι, σύμφωνα με τροπολογία του Ν.4261, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ξεκαθαρίζεται εκ νέου το νομικό καθεστώς των ακινήτων που πρόκειται να περιέλθουν στην Παράκτιο Μέτωπο, όπου προβλέπεται να «παραχωρούνται άνευ ανταλλάγματος κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην εταιρεία, εφόσον μοναδικός μέτοχος παραμένει το Ελληνικό Δημόσιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η ρύθμιση έγινε για να λύσει τα χέρια της Παράκτιο Μέτωπο από διάφορες ασάφειες και δυσκολίες που συναντούσε σε σχέση με την αξιοποίηση των ακινήτων.

 Κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, σε πλήρη ανάπτυξη το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο θα έφερνε έσοδα από 4 έως 9 δισ. τον χρόνο. Ωστόσο, παρόλο που στη «Δι@ύγεια» ήδη έχει αναρτηθεί απόφαση της Παράκτιο Μέτωπο για ένα εκ των επίμαχων ακινήτων και παρόλο που έχει μεσολαβήσει η τροπολογία, η διυπουργική επιτροπή έλαβε την ακριβώς αντίθετη απόφαση, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό.

Χιονοδρομικό Παρνασσού και φυλακές Κασσάνδρας

Μαζί με τα «φιλέτα» της Αττικής μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει τοπόσημα όπως το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, αλλά και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας και το λιμάνι της Ζέας.

Ειδικότερα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρθηκε το δικαίωμα παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα της Ζέας στον Πειραιά. Μεταβιβάζεται επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων», συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.

Επιπλέον δίδονται στο ΤΑΙΠΕΔ:

τουριστική έκταση στον Παρνασσό επιφάνειας 11.100.000 τ.μ.
το ακίνητο «Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (Cape Sounio)» έκτασης 383.000 τ.μ.
γεωτεμάχια στα Ιωάννινα
εκτάσεις στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής
οικόπεδα και εκτάσεις με κτίσμα σε Ρόδο, Πάτρα, Χαλκιδική και Γλυφάδα
κτήριο γραφείων και κατοικιών στη Νέα Υόρκη
οικόπεδο με διώροφο κτήριο στην Πλάκα
τρία ξενοδοχεία Ξενία στο Ναύπλιο.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Bloomberg: Την 5η πιο ακριβή βενζίνη πληρώνουν οι Έλληνες


Με μέσο ημερήσιο εισόδημα τα 62 δολάρια, οι Έλληνες δαπανούν το 14% του ποσού αυτού μόνο για βενζίνη, επισημαίνει το Bloomberg σε έρευνα που διεξήγε μεταξύ 61 χωρών, επιχειρώντας να κατατάξει τις πιο ακριβές ενεργειακά χώρες στον κόσμο συγκρίνοντας τις τιμές της βενζίνης παράλληλα με το ημερήσιο εισόδημά των πολιτών.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η τιμή ανά γαλόνι βενζίνης ανέρχεται στα 8,81 δολάρια.
Όπως τονίζει το διεθνές ειδησεογραφικό, «η ελληνική οικονομία βελτιώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο. Η βιομηχανία βελτιώθηκε, τα αποθέματα αυξήθηκαν και η Standard & Poors αύξησε τη βαθμολογία της για το μεγαλύτερο δανειστή της χώρας, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Παρόλη την ανάκαμψη, η ανεργία συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα και οι μισθοί βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο. Για να συμβάλει στην αναχαίτιση της χρέους, η Ελλάδα αύξησε τους φόρους της βενζίνης από το 2009 στα πιο υψηλά ποσοστά ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Το πρόβλημα του κόστους της βενζίνης για τους Έλληνες επιβαρύνεται από την ποσότητα που καταναλώνουν. Μόνο οι Νοτιοαφρικάνοι ξοδεύουν περισσότερα από το ετήσιο εισόδημα τους για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.
Με μέσο ημερήσιο εισόδημα 62 δολάρια οι Έλληνες χρειάζονται το 14% του ποσού αυτού για βενζίνη».
Την υπόλοιπη λίστα του Bloomberg με τις ακριβές ενεργειακά χώρες συμπληρώνουν η Νορβηγία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 9,79 δολ. κατέχοντας την 1η θέση, η Ολλανδία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 9,46 δολ., η Ιταλία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης: 9,34 δολ. και η Δανία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 9,14 δολ.
Στον αντίποδα, οι χώρες με τις χαμηλότερες τιμές είναι η Βενεζουέλα με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 0,04 δολ., η Σαουδική Αραβία με τιμή 0,45 δολ. το Κουβέιτ με τιμή 0,81 δολ., η Αίγυπτος με 1,01 δολ. ανά γαλόνι, το Ιράν με 1,52 δολ., τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 1,77 δολ., η Νιγηρία με 2,23 δολ., η Μαλαισία με 2,42 δολ., η Ρωσία με 3,19 δολ. και το Μεξικό με 3,58 δολ

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Νέα διετής επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank

Νέα διετής επιχειρησιακή σύμβαση στην Alpha Bank
Την υπογραφή νέας διετούς επιχειρησιακής σύμβασης, καθώς και την υπογραφή νέου ενιαίου οργανισμού για όλους τους εργαζομένους στην Alpha Bank, ανακοίνωσε σήμερα ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, που προχωρά στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αν λάβει κανείς υπόψη του το περιβάλλον μέσα στο οποίο επιτεύχθηκε η συμφωνία.
Οι βασικοί άξονες της νέας σύμβασης είναι:
- Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.
- Διατηρείται αυτό που καταργήθηκε σε όλο τον τραπεζικό τομέα, δηλαδή το πλαφόν των 1.800 ευρώ.
- Προβλέπονται αυξήσεις από 12,5%- 28,6% σε μία σειρά επιδομάτων.
- Υπάρχει δέσμευση της τράπεζας για διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκιάτης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την οικονομία, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιαστικά διλλήματα, ούτε μπήκαμε στον πειρασμό να υψώσουμε "σημαίες επανάστασης" βάζοντας το προσωπικό μας όφελος πάνω από το συνολικό».


ΠΗΓΗ:imerisia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της εταιρίας να καλέσει τους εργοδηγούς ώστε να πείσει για την ανάγκη της περικοπής θέσεων εργασίας στις μονάδες U-3400 και U-9200. Ήδη έχει προχωρήσει στην κατάργηση της θέσης στην U-4700, ενώ συζητά για περικοπή θέσεων στο θερμικό (εργοδηγού, αρχιθερμαστή, αφαλάτωση) και στη διακίνηση.
Η πλειοψηφία του Σωματείου φέρει ευθύνες καθώς με την υπογραφή της ΕΣΣΕ, δεσμεύτηκε στην εταιρία για την περικοπή θέσεων εργασίας με τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις, την ώρα που οι ελλείψεις είναι ήδη πολύ μεγάλες.
Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί σε άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με το οργανόγραμμα στις ΒΕΑ και να πάρουν ξεκάθαρη θέση οι παρατάξεις. Προτείνουμε άμεσες κινητοποιήσεις, με 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας και ταυτόχρονη συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του Ασπροπύργου.

Διεκδικώντας:

• Καμία κατάργηση θέσης εργασίας
• Άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη κενών θέσεων

Νέα… ζιγκ ζαγκ από τον TAP στη Βόρεια Ελλάδα - Στα 140 έφτασαν τα αιτήματα αλλαγής χάραξης


Αυξάνονται τα αιτήματα από ΟΤΑ, φορείς και μεμονωμένους πολίτες, προς την κοινοπραξία του TAP, για αλλαγή της διαδρομής του αγωγού, δείγμα του πόσο δύσκολο είναι το έργο.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η κ/ξ, τα αιτήματα για αλλαγή χάραξης της πορείας του αγωγού έχουν φτάσει τα 140, αντί 100 που ήταν το Μάρτιο. Από αυτά, τα 50 έχουν ικανοποιηθεί, τα 30 έχουν απορριφθεί, άλλα 30 διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν έπειτα από παρανόηση των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων πως ο αγωγός διέρχεται από τη γη τους, και τέλος, ακόμη 30 βρίσκονται προς εξέταση.
Υπάρχουν περιπτώσεις που οι αλλαγές γίνονται είτε επειδή ο αγωγός περνάει μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, είτε επειδή θίγονται τοπικές επιχειρήσεις, είτε επειδή ο TAP εμποδίζει την μελλοντική επέκταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου.
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σημειώνουν κύκλοι της κοινοπραξίας, διαβεβαιώνοντας ότι οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν- όπως προβλέπεται- μέσα στο 2015.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα συνεχίζει να αφορά στην εγκατάσταση συγκροτήματος συμπιεστών στις περιοχές Καβάλας, Σερρών και Δράμας όπου οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες λαμβάνουν όλο και πιο δυναμικό χαρακτήρα.
Αλλάζει η χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης στις Σέρρες
Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν προ ημερών στελέχη της διοίκησης της κοινοπραξίας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
Επειτα και από τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, ο κ. Τζιτζικώστας, είχε δεσμευτεί ότι θα επιχειρηθεί αλλαγή της αρχικής χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης.
«Αποφασίσαμε μαζί με την εταιρεία να συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την αλλαγή χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης», ανέφερε μετά τη σύσκεψη με τα στελέχη του TAP, ο κ. Τζιτζικώστας. «Η σημερινή θέση δε γίνεται αποδεκτή από την Περιφέρεια και το τονίσαμε στους ανθρώπους της εταιρείας. Οι ίδιοι είπαν ότι θέλουν να βοηθήσουν, ακούν τις ανησυχίες της κοινωνίας των Σερρών και συμφώνησαν στην εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής εναλλακτικής λύσης. Πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Το αίτημα της κοινωνίας να απομακρυνθεί από κατοικημένες περιοχές ο σταθμός θα ικανοποιηθεί», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Τενάγη Καβάλας
Άλλο σημείο αντιπαράθεσης αποτελεί η πορεία του αγωγού μέσα από την πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων. Απέναντι στην κοινοπραξία βρίσκονται η τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με σωματεία, φορείς, και τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, οι οποίοι με τη στήριξη μελετών του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ ζητούν αλλαγή της διαδρομής, προκειμένου να μην περάσει από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου της Νέας Καρβάλης.
Επίσκεψη Αλίγιεφ
Η πρόοδος των εργασιών ως προς την κατασκευή του αγωγού TAP στον οποίο η SOCAR κατέχει πλέον ποσοστό 20%, μαζί με την καθυστέρηση έγκρισης από την Κομισιόν της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στην SOCAR, είναι μεταξύ άλλων οι αιτίες που φέρνουν στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ. Ο Αζέρος Πρόεδρος καταφτάνει στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η Γαλλία πληρώνει εργαζόμενους για να πηγαίνουν στην δουλειά τους με ποδήλατο

Η Γαλλία πληρώνει εργαζόμενους για να πηγαίνουν στην δουλειά τους με ποδήλατο
Η Γαλλία ξεκίνησε ένα εξάμηνο δοκιμαστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο πληρώνει ανθρώπους για να πηγαίνουν στην δουλειά τους με ποδήλατο. Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να "σπρώξει" τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατά τους, σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ενώ πιστεύεται ότι μ' αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ο businessinsider αρκετές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Βρετανία, δίνουν κίνητρα στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους, όπως η απαλλαγή από φόρους, οι πληρωμές ανά χλμ και επιδότηση για την αγορά ποδηλάτων.

Στην Γαλλία, περί τις 20 εταιρείες που απασχολούν 10.000 εργαζόμενους, έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πληρώνοντας 25 σεντς του ευρώ για κάθε χλμ που θα κάνει με το ποδήλατο ένας εργαζόμενος για να πάει να εργαστεί σε σία από τις 20 αυτές επιχειρήσεις.

Στόχος του υπουργείο Μεταφορών, είναι σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Frederic Cuvillier, να χρησιμοποιούν περισσότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως θα υπάρξει επέκταση του προγράμματος και σε άλλες επιχειρήσεις.

Ο αρμόδιος υπουργός πιστεύει ότι η αμοιβή ανά χλμ προς τους ποδηλάτες θα σπρώξει τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους περισσότερο, αυξάνοντας την χρήση του κατά 50% από το 2,4% που είναι σήμερα ή περί των 800 εκατ. χλμ συνολικά για όλους τους εργαζόμενους, με τη μέση απόσταση που θα διανύεται με ποδήλατο να φτάνει τα 3,5 χλμ.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Πτώση 24 σεντς ή 0,2% για το πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου στα 102,47 δολάρια το βαρέλι σε χαμηλο δύο εβδομάδων

Πτώση 24 σεντς ή 0,2% για το πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου στα 102,47 δολάρια το βαρέλι σε χαμηλο δύο εβδομάδων
Πτώση σημείωσαν τα futures του πετρελαίου κλείνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Οι επενδυτές ζυγίζουν την τελευταία παρτίδα των παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης προς τα πάνω του δείκτη μεταποίησης για την αμερικανική οικονομία στο 55,4% το Μάιο

"Η διόρθωση ήρθε πολύ αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσει το αργό" ανεφέρε ο Richard Hastings, στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομίας στο Global Hunter Securities.

Το αργό παράδοση Ιουλίου σημείωσε πτώση 24 σετνς ή 0,2% στα 102,47 δολάρια το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συλλέγουν φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα


Η αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας- NSA, ασχολείται  με τη συλλογή και αποθήκευση εκατομμυρίων εικόνων από τα κοινωνικά δίκτυα, για να τα χρησιμοποιήσουν σε συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη τμήμα των απόρρητων πληροφοριών, το οποίο αποφάσισε να κοινοποιήσει ο πρώην πράκτορας  της NSA, Edward Snowden.

Καθημερινά η υπηρεσία αυτή, συλλέγει φωτογραφίες τις οποίες πλαισιώνει με το email του εικονιζόμενου και τα στοιχεία του, αυτά που συνήθως ρωτάει μέσω του Facebook , στον κάθε χρήστη.

Επιπρόσθετα,  υποκλέπτονται όλες οι επαφές που γίνονται με video  και chat, skype κλπ.

Δεν είναι σαφές ακόμη πόσες εκατομμύρια φωτογραφίες έχουν περατώσει- με τον κύκλο των στοιχείων τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι φωτογραφίες της NSA αφορούν πρόσωπα τα οποία δεν κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ:mikres-ekdoseis.gr

Κυκλώνας πλησιάζει το διυλιστήριο της Pemex

Κυκλώνας πλησιάζει το διυλιστήριο της Pemex
Αναμένεται να περιοριστεί σήμερα σε τροπική καταιγίδα

Τροπικός κυκλώνας κατευθύνεται προς τις ακτές του Ειρηνικού στο Μεξικό, πλησιάζοντας την περιοχή όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της εταιρείας Pemex.

Ο κυκλώνας αναμένεται να περιοριστεί σε τροπική καταιγίδα σήμερα σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ. Ο κυκλώνας κινείται βόρεια-βορειοδυτικά με ταχύτητα 6 χιλιομέτρων ανά ώρα, με συνεχείς ανέμους που φτάνουν τα 55 χιλιόμετρα την ώρα.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη
Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις θα πραγματοποιήσει στις 18.30 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζομένους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζομένους σε υπουργεία), σταδιακά σε απόλυση».

Όπως τονίζει, είναι οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται έπειτα από 103 χρόνια, ενώ ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κ.λπ.

Μετά το συλλαλητήριο θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΠΟΙΚ, ενώ έχει προγραμματιστεί συναυλία αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος.

ΠΗΓΗ:zougla.gr