Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

FED: Οι εταιρείες πετρελαίου προβλέπουν αύξηση της παραγωγής, αλλά με υψηλότερο κόστος

 





Τα στελέχη πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ προβλέπουν υψηλότερη δραστηριότητα παραγωγής και γεώτρησης το επόμενο έτος καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν, αλλά λένε ότι αντιμετωπίζουν απότομα υψηλότερο κόστος, σύμφωνα με έρευνα που ..

Που Μας Πηγαίνει το Φυσικό Αέριο – Το Κλίμα Μιας Πρόσφατης Ενεργειακής Κρίσης

 




Το εμπορικό κέντρο της ΝΑ Μεσογείου κατά την Μινωική εποχή τοποθετείται στην Κρήτη όπου όλοι οι δρόμοι εισαγωγών και εξαγωγών συνέκλιναν. Ο Μινωικός διακομιστής εμπορευόταν μέταλλα, αλάβαστρο και φίλντισι από Ισπανία, Κύπρο και Αίγυπτο, και εξήγαγε κεραμικά, ελαιόλαδο, επεξεργασμένα μέταλλα και..

ΥΠΕΝ: Συναίνεση για τη μεταβίβαση από τη Repsol στα ΕΛΠΕ του 50% της παραχώρησης "Ιόνιο"




 Με απόφαση του ΥΠΕΝ παρέχεται η συναίνεση για την εν όλω μεταβίβαση του συνόλου των δικαιωμάτων καιτων υποχρεώσεων της εταιρείας «Repsol Greece Ionian S.L.» στη Σύμβαση Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης..

Η Rosneft επιλέγει Vitol, Trafigura, Glencore ως αγοραστές νάφθας και ντίζελ το 2022

 




Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft επέλεξε τις Vitol, Trafigura και Glencore ως τους κύριους αγοραστές για τα προϊόντα ελαφρού πετρελαίου της, συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ και της νάφθας για φόρτωση κατά τη διάρκεια του 2022, σύμφωνα με traders που..

Indian State Oil Giant To Significantly Expand Oil Exploration

 


Indian state firm Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) plans to raise fourfold its exploration and production acreage by 2025, India’s petroleum minister said on Thursday, as the world’s third-biggest oil importer looks to reduce its large dependence on crude imports.

ONGC’s strategy for the future includes boosting the E&P acreage from..