Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Valero Energy: Mείωση 38,4% στα κέρδη του μεγαλύτερου διυλιστηρίου των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Το μεγαλύτερο αμερικανικό διυλιστήριο πετρελαίου, Valero Energy Corp, ανακοίνωσε  μείωση 38,4% στα τριμηνιαία κέρδη, «πληγωμένο» από τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στις βασικές δραστηριότητές του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 25/4/2017 ότι το καθαρό εισόδημα που αποδίδεται στους μετόχους μειώθηκε στα 305 εκατομμύρια δολάρια ή 68 σεντ ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 495 εκατομμύρια δολάρια ή 1,05 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 38,6% στα 21,77 δισ. δολάρια.

Αντιμετώπιση επιπτώσεων από τη γεώτρηση στον «Ονισήφορο»

Από το energy.reporter.com.cy
Οι όποιες περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τη γεώτρηση που θα διενεργήσει στο τεμάχιο 11 η TOTAL θα αντιμετωπιστούν, όπως προκύπτει από σχετική μελέτη που διενήργησε για λογαριασμό της TOTAL η RSK Environment Ltd (RSK).

H μελέτη, σημειώνεται, συντάχθηκε σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, τις ισχύουσες ευρωπαϊκές οδηγίες και τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος, και «τις εταιρικές πολιτικές και δεσμεύσεις βέλτιστων πρακτικών της TOTAL». 

Έγινε επίσης στο πλαίσιο των..

Energean Oil-Δικαστική απόφαση για το αυτονόητο: στις εταιρείες δεν υπάρχουν τζάμπα μέτοχοι

Από το kavalapress.gr
«Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας, με την υπ΄αριθμό 26/2017 απόφασή του, απέρριψε τις αγωγές του Επενδυτικού Διαχειριστικού Συνεταιρισμού Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας με τις οποίες είχε ζητηθεί η ακύρωση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων της Kavala Oil. H ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία η Energean έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη, κλείνει ένα κεφάλαιο παραλογισμού, στο οποίο είχαν οδηγηθεί οι εργαζόμενοί μας από λανθασμένες συμβουλές, προερχόμενες ακόμα και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως είναι αυτονόητο, στις ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, όπως..

ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία μετά την Πρωτομαγιά - Αντίδραση στην καθιέρωση της ως αργία

Από το bankingnews.gr

H κυβέρνηση μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας

Την αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για τον καθορισμό της Πρωτομαγιάς ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας.

Όπως υποστηρίζει η Συνοσμοπονδία, η κυβέρνηση με τροπολογία της, μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας.

«Οι εργαζόμενοι όμως,..

Αυξήθηκαν πέρυσι η κατανάλωση, αλλά και το λαθρεμπόριο στο υγραέριο κίνησης

Από το worldenergynews.gr
Με… ταχύτητες 20,1% «έτρεξε» η κατανάλωση υγραερίου κίνησης το 2016 σε σχέση με το 2015 χάρη στην επέκταση του δικτύου των πρατηρίων που έφθασαν αισίως τα 1.300 σε όλη την Ελλάδα.  

Ωστόσο τα έμπειρα στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι με τις ίδιες ταχύτητες τρέχει και το λαθρεμπόριο το οποίο «γεννήθηκε» και «μεγαλώνει»  ραγδαία χάρη στο διαφορετικό Ειδικό Φόρο 

Κατανάλωσης που ισχύει για τη βιομηχανία και για το υγραέριο κίνησης. 
«Πάρτι» κάνουν οι λαθρέμποροι χάρη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που ανέβασε κατά 100 ευρώ τα 1.000 χιλιόγραμμα και διαμορφώθηκε στα 430 ευρώ από 330 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος. 

Ο σκοπός της κυβερνητικής απόφασης ήταν..

Τέσσερις ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρονται για πετρελαϊκά projects στο Κατάρ

Από το worldenergynews.gr
Τέσσερις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται για έργα εξερεύνησης υδρογονανθράκων και παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών σε κοιτάσματα στο Κατάρ, όπως δήλωσε σήμερα (25/4) στο Itar Tass η αναπληρώτρια διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Ναΐλια Τσερνικόβα.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για τις εταιρείες Stroineftegaz, Eriall Group, Rosgeo και Rosgeoservice. 

Επιπλέον, το Κατάρ εξακολουθεί ..

Εργατική Πρωτομαγιά 2017 - Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ

Από το ekth.gr

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους της δύναμης του, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Μάη 2017, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ). Τα σωματεία που επιθυμούν να παραγγείλουν στεφάνι, να απευθυνθούν στην γραμματεία του ΕΚΘ (2310.252935).

Αυτή την ιστορική μέρα τη..

ΥΠΕΝ: Καθορισμός των μεικτών αποδοχών για τον πρόεδρο και το διευθύνοντα της ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Με σημερινή απόφαση του ΥΠΕΝ καθορίζονται οι µεικτές µηνιαίες αποδοχές του Προέδρου του ∆.Σ., ∆ιευθύνοντος Συµβούλου και του Αντιπροέδρου του ∆.Σ. της Ελληνικής ∆ιαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (Ε.∆.Ε.Υ. Α.Ε.), ως εξής:

• Συνολικές µεικτές µηνιαίες αποδοχές του Προέδρου του ∆.Σ. στο ποσό των...