Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Το «μεγάλο θανατικό», πριν 252 εκ. χρόνια, οφειλόταν στην κλιματική αλλαγή

Από το worldenergynews.gr
Η πιο μαζική εξαφάνιση ειδών που έχει ποτέ υπάρξει στη Γη, η οποία ονομάσθηκε «Μεγάλο Θανατικό» και συνέβη πριν περίπου 252 εκατομμύρια χρόνια στο τέλος της Πέρμιας γεωλογικής περιόδου, ξεπερνώντας κατά πολύ σε σοβαρότητα την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν 65 εκατ. χρόνια, οφειλόταν πιθανότατα στις αλυσιδωτές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης και οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λειτουργήσει ..

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Διαμόρφωση Κατώτατου Μισθού: Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια

Από το gsee.gr
Τα συνδικάτα μέσα στην κρίση πάλεψαν, με κόπο και πείσμα, με το «τέρας» των περιοριστικών μνημονιακών πολιτικών και των μέτρων κατάργησης των δικαιωμάτων τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, υπό το βάρος αναρίθμητων συνεπειών, καλούνται να παλέψουν με έναν ιδιόμορφο κλώνο του, που είναι οι πολιτικές των προσχημάτων και της επικοινωνιακής αποκατάστασης δικαιωμάτων, που όμως είναι απογυμνωμένα από το περιεχόμενό τους.

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει –και μάλιστα θριαμβολογώντας– το καθεστώς ρύθμισης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου που το 2013, όταν και θεσπίστηκε, αναθεμάτιζε εμφατικά και καταψήφιζε ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η υποτίμηση της λογικής του κόσμου της εργασίας είναι συγκλονιστική:

Η ψηφιακή τεχνολογία «εισβάλει» στην ενέργεια – Έτσι θα κλείνονται τα συμβόλαια παράδοσης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Στον τομέα της ενέργειας, αρχής γενομένης από τα συμβόλαια φυσικής παράδοσης πετρελαίου εισέρχεται δυναμικά η ψηφιακή τεχνολογία του blockchain, από την οποία όπως είναι γνωστό γεννήθηκαν το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. 

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα blockchain για τη διαπραγμάτευση συμβολαίων φυσικής παράδοσης πετρελαίου. Πρόκειται για την..

Χωρίς συμφωνία η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ μετά την άρνηση των Ρώσων για περικοπές - Οι ΗΠΑ καθαροί εξαγωγείς μετά από 75 χρόνια!

Από το worldenergynews.gr
Xωρίς καμία συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του OΠΕΚ στην Βιέννη τα μεσάνυχτα προς την πρώτη πρωϊνή της Παρασκευής 7/12 και ο Al Falih, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος να περικόψει ισόποσα την παραγωγή του.

Το βάρος πέφτει περισσότερο στην Ρωσία, η οποία έκανε πίσω με αποτεέλσμα να μην υπάρξει τελικά συμφωνία.

Παράλληλα οι ΗΠΑ είναι για πρώτη..