Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τσίπρας Αν είναι να υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό καλύτερα ψ...

Τα εναλλακτικά καύσιμα κερδίζουν έδαφος στην ελληνική ναυτιλία

Τα εναλλακτικά καύσιμα κερδίζουν έδαφος στην ελληνική ναυτιλία
Από το ethnos.gr
Η αστάθεια των τιμών του πετρελαίου και η προσδοκώμενη μεγάλη αύξηση του ναυτιλιακού μεταφορικού έργου είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις μελλοντικές ενεργειακές απαιτήσεις για τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών σύμφωνα με τους κατασκευαστές συστημάτων πρόωσης και τους νηογνώμονες που βρίσκονται ανάμεσα στους 1.850 εκθέτες αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για τα Ποσειδώνια 2016, τον κορυφαίο θεσμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας παγκοσμίως.

Το LNG ως καύσιμο για τη ναυτιλία έχει έρθει για να μείνει. Η απαιτούμενη υποδομή δεν είναι πλέον μόνο στα χαρτιά, τα σχέδια είναι έτοιμα, εκτελούνται ήδη παραδόσεις πλοίων, τα τεχνικά προβλήματα έχουν επιλυθεί. Η απόφαση πλέον είναι καθαρά θέμα εμπορικής στρατηγικής της εκάστοτε εταιρίας.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες βρίσκονται στην..

Motor Oil: Μπαίνει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Από το euro2day.gr
Την απόφαση να εισέλθει στη δραστηριότητα της έρευνας και ανάπτυξης ενεργειακών κοιτασμάτων έλαβε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil ΜΟΗ +1,36%.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ίδρυση σχετικής εταιρείας με έδρα την Κύπρο, στην οποία η εισηγμένη θα μετέχει με 65%, ενώ το υπόλοιπο 35% θα κατέχει η εταιρεία Vegas Oil, συμφερόντων του κ. Ι. Βαρδινογιάννη.

Σύμφωνα τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας..

Νορβηγία: To ταμείο κρατικού πλούτου δεν θα αποσύρει τις επενδύσεις εάν υπάρξει Brexit

Νορβηγία: To ταμείο κρατικού πλούτου δεν θα αποσύρει τις επενδύσεις εάν υπάρξει Brexit
Από το newmoney.gr
Το μεγαλύτερο ταμείου κρατικού πλούτου στον κόσμο είναι έτοιμο να επενδύσει στη Βρετανία ακόμη κι αν η χώρα βγει από την ΕΕ.

Ο Υngve Slyngstad, CEO του ταμείου των 860 δισ. δολαρίων ανέφερε πως "θα παραμείνουμε μακροπρόθεσμοι επενδυτές στη Βρετανία ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος".

Το πιθανό Brexit προκαλεί αναταράξεις στις αγορές μετά από μερικά αποτελέσματα γκάλοπ που έδειξαν υπερίσχυση της καμπάνιας υπέρ της εξόδου.

Η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen ανέφερε αυτή την εβδομάδα πως ένα Brexit μπορεί να έχει μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις, κάτι που έχουν αναφέρει και πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες ανά τον πλανήτη.

Το ταμείο της Νορβηγίας είχε επενδύσεις ύψους 87,3 δισ. δολαρίων στη Βρετανία μέχρι το τέλος του 2015

H Shell Χτίζει Μονάδα Πετροχημικών στις ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για shell
Από το energia.gr
Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να χτίσει μια μεγάλη εργοστασιακή μονάδα πετροχημικών κοντά στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια, μεταδίδει το MarketWatch.

Η οικοδόμηση θα ξεκινήσει σε 18 μήνες, ενώ η εμπορική παραγωγή αναμένεται να αρχίσει νωρίς την επόμενη δεκαετία, ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Το εργοστάσιο θα παράγει..

Και όμως η ΔΕΗ πουλιέται και μάλιστα κομματάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το capital.gr
Παρότι ο εφαρμοστικός νόμος και οι τροπολογίες που ρυθμίζουν τις ενεργειακές υποχρεώσεις και τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού δεν έκαναν ευθεία μνεία στο φλέγον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, η απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, όπως έγινε γνωστή από το δημοσιευμένο ΦΕΚ, φέρνει τα πάνω κάτω αφού πλέον και με τη βούλα της κυβέρνησης, ανοίγει ο δρόμος για πώληση κομματιών της ΔΕΗ.

Βεβαίως στην απόφαση όπως δημοσιεύτηκε δεν γίνεται ευθεία αναφορά σε πωλήσεις. Ωστόσο υπάρχει μια ρητή πρόβλεψη, η οποία μάλιστα έχει ρητό και σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Τι λέει η πρόβλεψη αυτή; Εάν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δε φέρουν το..

Συντάξεις: Οι αλλαγές σε επικουρικές-κύριες-εφάπαξ

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικο συνταξεις
Από το euro2day.gr
Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ και πλέον τίθενται σε εφαρμογή οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Εργασίας και Οικονομίας, που οδηγούν σε μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, ενώ ορίζουν και τον τρόπο επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων, έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το μεγάλο μαχαίρι πέφτει στις επικουρικές, για πάνω από 200.000 συνταξιούχους και μάλιστα αναδρομικά, από τις συντάξεις Ιουνίου. Επειδή όμως το ΕΤΕΑ και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας ΗΔΙΚΑ δεν φαίνεται πως θα προλάβουν τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, οι περικοπές θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, τα χρήματα από τον Ιούνιο και μετά θα ζητηθούν πίσω, αναδρομικά, σε ισόποσες δόσεις, έως το τέλος του χρόνου.

Έως τον Σεπτέμβριο του 2017, θα πρέπει να έχει ..

Ερευνα: Μόλις το 1% κατέχει τον μισό πλούτο του πλανήτη - 79 τρισεκατ.$ στα χέρια τους

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Από το iefimerida.gr
Οι εκατομμυριούχοι δεν αποτελούν παρά μόνο το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως, όμως έχουν στην κατοχή τους σχεδόν τον μισό ιδιωτικό πλούτο του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Boston Consulting Group.

Συνολικά, 18,5 εκατομμύρια πλούσια νοικοκυριά μοιράζονται το 47% όλου του παγκόσμιου πλούτου σε εισοδήματα, τραπεζικές καταθέσεις ή μετοχές. Το ύψος της περιουσίας όλων μαζί ανέρχεται στα 78,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνά το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Οι ΗΠΑ φιλοξενούν τους..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΜΕ TO ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ TOY ILO ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

image
Το μείζον ζήτημα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις και η επιχείρηση επιβολής νέων σκληρών μέτρων, στην ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας- απόρροια του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές – τέθηκαν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Guy Ryder στη Γενεύη.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η προσήλωση των δυο πλευρών στα πορίσματα του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου του Σεπτεμβρίου του 2014,που διεξήχθη στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ILO και η οποία κατέληξε..

Μείωση κόστους λόγω Βασιλικού


Συζητούν συνεργασία οι εταιρείες πετρελαιοειδών για τη μετακίνηση
Τα ΕΛΠΕ έχουν ετοιμάσει μελέτη και για το ενδεχόμενο λύσης του Κυπριακού

Η παρουσία των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην Κύπρο μέσω τόσο της θυγατρικής ΕΚΟ όσο και του εφοδιασμού της αγοράς μας με πάνω από 65% των αναγκών μας σε καύσιμα, ανεδείχθη μέσα από ενημέρωση Κυπρίων δημοσιογράφων, οι οποίοι προσκλήθηκαν και πήραν μέρος στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, που έγινε στον Ασπρόπυργο, στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ήδη..