Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΕΛΠΕ: Χορηγία 12 νέων μετεωρολογικών σταθμών για το δίκτυο του EΑΑ-meteo στην Αττική

Από το energypress.gr
Το υπάρχον δίκτυο των 48 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών στην Αττική, που διαθέτει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, θα συμπληρωθεί με 12 νέους σταθμούς σε σημεία όπου σήμερα υπάρχει κενό κάλυψης.

Η εγκατάσταση των νέων σταθμών, που θα ξεκινήσει σύντομα, θα γίνει με χορηγία του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο..

Νέο διασυνδετήριο αγωγό συζητούν Ισραήλ και Αίγυπτος για την μεταφορά του ΦΑ από Λεβιάθαν και Ταμάρ

Από το energypress.gr
Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την κατασκευή ενός νέου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινάει από το Ισραήλ και θα καταλήγει στην Αίγυπτο, στα πλαίσια των προσπαθειών για την μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε ενεργειακό κόμβο στο κατώφλι της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς στο περιθώριο του East Mediterranean Gas Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αίγυπτο με την συμμετοχή 7 χωρών της Μεσογείου.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως η κατασκευή του αγωγού ενδέχεται να αρχίσει στις ..

ΕΙΑ: Υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ την Τετάρτη 16/1/2019.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν..