Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Προς κρατική ενίσχυση για τη διάσωση του Πρίνου - Επιβεβλημένη τη θεωρεί η κυβέρνηση για οικονομικούς, αλλά και γεωπολιτικούς λόγους


Από το energypress.gr
Επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να στηρίζει εμπράκτως την παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο, καθώς σε απάντησή του προς βουλευτές του ΚΚΕ, το ΥΠΕΝ επισήμανε ότι δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας, καθώς και για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, παρά το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στην παρούσα φάση για δραστηριότητες και επενδύσεις αυτού του είδους.

Αναλυτικότερα, το ΥΠΕΝ ανέφερε..

Η BP υποτάσσεται στην αναπόφευκτη "μοίρα" της βιομηχανίας του πετρελαίου

Από το capital.gr
Η πιθανή μείωση αξίας των assets της BP έως και κατά 18 δισεκατομμύρια δολάρια υπογραμμίζει πόσο σημαντικό σημείο καμπής αποτελεί το 2020 για τον βιομηχανικό κλάδο του πετρελαίου.

Υπογραμμίζει δε με εμφατικό τρόπο ότι οι μεγάλοι παραγωγοί υδρογονανθράκων "κάθονται" επάνω σε πετρελαιοπηγές που δεν θα αναπτυχθούν ποτέ - επειδή η πανδημία έχει περιορίσει τη ζήτηση για ενέργεια και έχει αυξήσει την επιθυμία..

Τα σχέδια ΔΕΔΔΗΕ, ΕΛΠΕ, ΗΡΩΝ για την αγορά της ηλεκτροκίνησης - Έρχονται νέες συμφωνίες

Από το worldenergynews.gr
Θέση στη νέα αγορά της ηλεκτροκίνησης παίρνουν οι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας.
Τα ΕΛΠΕ, όπως αποκάλυψε, ο CEO του Ομίλου κ Ανδρέας Σιάμισιης από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών έχουν εντάξει στη στρατηγική τους την ηλεκτροκίνηση στο πλαίσιο των δράσεων για χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τη σύσταση θυγατρικής μέσω..

Για 69,1 δισ. δολ εξαγοράζει η Saudi Aramco την Sabic

Από το worldenergynews.gr
Στην απόκτηση του 70% της Saudi Basic Industries Corp (SABIC) προχώρησε η Saudi Aramco έναντι 69,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η ολοκλήρωση της συμφωνίας βρίσκεται σε καλό δρόμο με προσδοκίες να οριστικοποιηθούν πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ρυθμιστικές ρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε ..