Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΤΕΑΠΕΠ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Έχουν διανυθεί 4 χρόνια από τη στιγμή που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας πήρε την
πρωτοβουλία και ανέλαβε τις τύχες του ΕΤΕΑΠΕΠ .

Μέσα στα χρόνια των μνημονίων, στα χρόνια της αυξανόμενης ανεργίας και της οικονομικής
ύφεσης, η ΠΟΕ μπήκε μπροστά και διαβλέποντας ότι η μόνη λύση στο βάθος του χρόνου για την
διάσωση των επικουρικών συντάξεων του Κλάδου Εμπορίας είναι η αλλαγή καθεστώτος του
Ταμείου, εκμεταλλευόμενη το νόμο μετέτρεψε με υπουργική απόφαση το Ταμείο από ΝΠΔΔ σε
ΝΠΙΔ.

Μια μεγάλη διαφοροποίηση..

Gazprom: Οι αγωγοί Nord Stream 2 και Turkish Stream δεν αρκούν για την ευρωπαϊκή ζήτηση αερίου

Από το worldenergynews.gr
Η Gazprom προειδοποιεί τις χώρες της Ευρώπης, ότι οι αγωγοί Nord Stream και Turkish Stream δεν θα κλείσουν το κενό που υπάρχει ανάμεσα στη ζήτηση και την προσφορά φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Μεντβέντεφ σε συνέντευξη Τύπου «παρέχουμε περισσότερα..

ΗΠΑ: 187 δήμαρχοι δεσμεύονται να τηρήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού

Από το naftemporiki.gr
Μια ομάδα δημάρχων, που εκπροσωπούν περισσότερους από 52 εκατομμύρια Αμερικανούς και μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ένα σχέδιο ευθυγράμμισης με τα 194 κράτη που συμμετέχουν στη Συμφωνία του Παρισίου παρά την απόφαση απόσυρσης των ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Αυξάνουμε τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακή απόδοση. Θα αγοράσουμε και..

Η ΝΑΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ανεμογεννήτριες: όχι και τόσο "πράσινες", όσο τις πλασάρουν όσοι τις προωθούν.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Τι συμβαίνει με τα παλιά αιολικά πάρκα; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο επεχείρησε να δώσει μια απάντηση το Γερμανικό περιοδικό Wiwo, καθώς πολλές από τις ανεμογεννήτριες της πρώτης γενιάς πλησιάζουν την ηλικία απόσυρσης. Περισσότερες από 28.000 ανεμογεννήτριες έχουν εγκατασταθεί ήδη, κυρίως κοντά στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική. Και το περιοδικό εντοπίζει σοβαρό πρόβλημα ειδικά για τις γιγαντιαίες φτερωτές, για την απόσυρση των οποίων εξακολουθεί να μην υπάρχει ικανοποιητική απάντηση.

Τα τεράστια πτερύγια του ρότορα των ανεμογεννητριών είναι πολύ δύσκολα ανακυκλώσιμα, καθώς κατασκευάζονται από συγκολλημένες ίνες ρητίνης ή μείγματα υλικών με γυαλί ή ίνες άνθρακα. Ως εκ τούτου, στο τέλος του κύκλου της ζωής τους, τα περισσότερα από αυτά τα πτερύγια καταλήγουν ως απόβλητα σε χωματερές. Επίσης συχνά ..

Πως συνδέεται το Αραβικό μπλόκο στο Κατάρ με το Ιράν και τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στο Ιράν στρέφονται τα βλέμματα της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς μετά και το αραβικό μπλόκο στο Κατάρ που προφανώς πληρώνει τα "απρόσεκτα" ανοίγματά του προς την Τεχεράνη.

Στην γωνιά όμως αυτή του χάρτη εστιάζουν τις τελευταίες ώρες και το βλέμμα τους τα ΕΛΠΕ, η ελληνική επιχείρηση με την μεγαλύτερη σήμερα έκθεση στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, μέσω της συνεργασία τους με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας NIOC.

Στην πράξη η συνεργασία αυτή μεταφράζεται στην..

Απόσπαση εργαζομένων στην Ελλάδα. Νομοθετικό πλαίσιο. Υποχρεώσεις εργοδοτών

Από το ergasiaka-gr.net
Με τις διατάξεις του Π.Δ. 219/2000 «Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που αποσπώνται για την εκτέλεση προσωρινής εργασίας στο έδαφος της Ελλάδας, στο πλαίσιο διεθνικής παροχής υπηρεσιών» (ΦΕΚ 190/Α΄/31-8-2000) ενσωμάτωσε η Ελλάδα την Οδηγία 96/71/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 1996 σχετικά με την απόσπαση εργαζομένων στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών (E.E.L. 18/21-1-1997).

Το  Π.Δ. 219/2000 έχει εφαρμογή στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε κράτος μέλος της   Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε κράτος που έχει υπογράψει τη  συμφωνία για τον   Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο  και  δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες, στο  πλαίσιο διεθνικής παροχής υπηρεσιών, προβαίνουν σε απόσπαση εργαζομένων, όταν η απόσπαση αυτή εμπίπτει σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις: