Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την απαγόρευση γεωτρήσεων στα ανοικτά της Φλόριντα

Από το worldenergynews.gr
Η εκπρόσωπος Kathy Castor της Φλόριντα εισηγήθηκε νομοσχέδιο για την τροποποίηση των Κτηματολογίου σχετικά με την  εξωτερική υφαλοκρηπίδα.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τη χρηματοδοτική μίσθωση και συναφείς δραστηριότητες σε ορισμένες περιοχές της εξωτερικής υφαλοκρηπίδας στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Το επίσημο κείμενο του νομοσχεδίου δεν δόθηκε ακόμη στη δημοσιότητα.

Σύμβουλο για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ - Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση


Από το energypress.gr
Δημοσιεύτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών στρατηγικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου όσον αφορά στην πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια .

Η πρόσκληση αφορά σε ποσοστό 35,47% των ΕΛΠΕ, το οποίο έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.   

Η προθεσμία για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος λήγει στις 15 Μαΐου, στις 17:00 (ώρα Αθήνας).  

Δείτε την πρόσκληση στο συνημμένο αρχείο:

Η Nasa βρήκε Μηχανικά Μέρη και έναν Τροχό στον Πλανήτη Άρη; (video)

Από το diadrastika.com
Μήπως η NASA βρείτε κάποια μηχανικά μέρη και έναν τροχό στον πλανήτη Άρη;

Το ρόβερ curiosity της Nasa τράβηξε μια εικόνα που αποκαλύπτει κάποια περίεργα μηχανικά μέρη στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Θα μπορούσε να είναι σχηματισμοί από πέτρες, αλλά φαίνεται σίγουρα, ότι πρόκειται για κάτι που δεν ταιριάζει με την γύρω περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό για τα πετρελαϊκά οικόπεδα της Δ. Ελλάδας – Ανοίγει ο δρόμος για τις υπογραφές

Από το energypress.gr
Τη νομιμότητα των τριών συμβάσεων για την παραχώρηση ισάριθμων χερσαίων οικοπέδων στη Δυτική Ελλάδα, ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για τα οικόπεδα στις περιοχές «ΒΔ Πελοπόννησος» και «Αρτα - Πρέβεζα» με προτιμητέο επενδυτή τα ΕΛΠΕ και για την περιοχή της «Αιτωλοακαρνανίας» με προτιμητέο επενδυτή την Energean Oil & Gas.

Μετά τη θετική εξέλιξη, θα πρέπει να θεωρείται θέμα εβδομάδων ίσως και ημερών η πρόσκληση από το ΥΠΕΝ προς τους αναδόχους για την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης, προκειμένου στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο προς τη βουλή για την τελική έγκριση.

Θυμίζουμε ότι ..

Κομισιόν και ΡΑΕ σε ανοιχτή γραμμή για την πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ και έγκριση της επένδυσης 320 εκατ. των Κινέζων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη διαδικασία για την πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνεται οτι έχει ήδη ξεκινήσει η αξιολόγηση για την προκαταρκτική απόφαση που θα αφορά την πιστοποίηση του ΑΔΜΗΕ. 

Η πρώτη απόφαση-εισήγηση σε προκαταρκτικό στάδιο λαμβάνεται από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που στο τελευταίο διάστημα κινείται συστηματικά με στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς το γεγονός οτι ο στρατηγικός επενδυτής του ΑΔΜΗΕ προέρχεται από χώρα εκτός της Ευρωπαικής Ενωσης δημιουργεί ευαίσθητες ισορροπίες. 

Οπως είναι γνωστό, πρόκειται για ..

Κάθετη πτώση στο 49,5% το 2016 για τα αυτοκίνητα ντίζελ στη Δυτική Ευρώπη - Ανάδυση ηλεκτροκίνητων

Από το worldenergynews.gr
Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μεταίχμιο, καθως η μεγάλη τεχνολογική καινοτομία που έρχεται, έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση.

Το ντίζελ έχει αρχίσει να πέφτει σε δυσμένεια, καθώς όπως καταγράφει έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις καινούριων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων υποχώρησαν στο 49,5% το 2016 από το 51,6% του συνόλου, που ήταν το 2015 στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. 

Σύμφωνα με το ..

Ανω των 250 εκατ ευρώ τα EBITDA των ΕΛΠΕ για το α' τρίμηνο - Τι προβλέπει η νέα συμφωνία προμήθειας κουρδικού αργού

Από το energypress.gr
Φόρα έχουν πάρει τα ΕΛΠΕ που με καύσιμο νέες και πιο αποδοτικές πηγές εφοδιασμού, βάζουν πλώρη για ένα πρώτο τρίμηνο υψηλής κερδοφορίας, καθώς προβλέψεις αναλυτών μιλούν για λειτουργικά κέρδη EBITDA πάνω από 250 εκατ ευρώ. Εφόσον επαληθευτούν οι εκτιμήσεις τους, θα μιλάμε για αύξηση της τάξης του 48% συγκριτικά με τα 169 εκατ ευρώ του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου πέρυσι. 

Πίσω από αυτές τις προσεγγίσεις βρίσκεται ένας συνδυασμός παραγόντων, αντίστοιχος με εκείνον που οδήγησε πέρυσι τα ΕΛΠΕ σε ιστορικό ρεκόρ κερδών (EBITDA 836 εκατ ευρώ), και αφορά αφενός την..

H AOZ οδηγεί σε υπεργιγαντιαίους υφάλους τύπου ZOΡ Νοτιοδυτικά της Κρήτης

Από το energypress.gr
Η ελληνική έρευνα υδρογονανθράκων είναι επικεντρωμένη σήμερα στην χερσαία και υποθαλάσσια δυτική Ελλάδα που περιέχει κλασικούς ασβεστολιθικούς στόχους κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αντίθετα γύρω μας οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη στοχεύσει στο νέο ερευνητικό μοντέλο της ΕΝΙ αναζήτησης υφάλων ασβεστολίθων τύπου ΖΟΡ. Ιδιαίτερα στην Κύπρο, η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με τις υπογραφές νέων ερευνητικών συμβάσεων με την ExxonMobil και Qatar Petroleum στο θαλάσσιο οικόπεδο 10, TOTAL και ENI στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 και ΕΝΙ στο θαλάσσιο οικόπεδο 8. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, στο θαλάσσιο οικόπεδο 7 της Κύπρου, υπάρχει στόχος ψαμμιτικού κοιτάσματος ανάλογου σε μέγεθος με το Λεβιάθαν αλλά και στόχος ασβεστολιθικού κοιτάσματος (Reef) πενταπλάσιος σε μέγεθος (500km2) από το υπεργιαγαντιαίο κοίτασμα ΖΟΡ (100km2). Το μεγαλύτερο μέρος του στόχου αυτού βρίσκεται μέσα στο Κυπριακό θαλάσσιο οικόπεδο 7 (βλ. Εικ.1).
Να σημειώσουμε ακόμα ότι..

150 κόμματα έχει η χώρα μας!

Από το ebdomi.com
’’Συνεννόηση, ομόνοια, ομοψυχία... μηδέν.

Ο πατριωτισμός υπό σαφή αμφισβήτηση, αλλά και υπό διωγμό’’

- Η περίπτωση συνένωσης (συνασπισμού κομμάτων) των αντιμνημονιακών μικρών κομμάτων δίνει εκλογικά ποσοστά κυβερνητικού σχηματικού. 1ο κόμμα!

Σθένος υπάρχει;

- Η πραγματική εικόνα όλων των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Κύριοι της Διοίκησης,

Αντιλαμβανόμαστε ότι με αφορμή την χρωματική αναβάθμιση και την επανέκδοση της κλασσικής ταινίας ''Της κακομοίρας'' με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Χατζηχρήστο στο ρόλο του μπακαλόγατου, επιλέξατε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν δίνοντας στους εργαζομένους ένα αριστερό ραντεβού στα  ….μπακάλικα.

Επειδή όμως οι εργαζόμενοι, λόγω των ανυπέρβλητων καθημερινών προβλημάτων έχουν χάσει από καιρό το χιούμορ τους, σας καλούμε να αναλογιστείτε: