Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Νέα παρενόχληση του Nautical Geo από τουρκική φρεγάτα μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ

 



Σε νέα παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo προχώρησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου η Τουρκία εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μια τουρκική φρεγάτα πλησίασε το ερευνητικό και δια ασυρμάτου του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή και να μην..

ΔΕΗ - Motor Oil: Τα πρώτα projects της συμφωνίας των δύο ομίλων - Που και πως θα παράγεται το πράσινο υδρογόνο

 


Δύο έργα, ένα φωτοβολταϊκό 100 μεγαβάτ με ηλεκτρολύτη στην Πτολεμαΐδα και μια «δίδυμη» επένδυση στην Μεγαλόπολη, θα είναι τα πρώτα projects της συμφωνίας ΔΕΗ-Motor Oil. H παραγωγή του πράσινου υδρογόνου θα γίνεται είτε σε μονάδες γειτνιάζουσες με τα δύο φωτοβολταϊκά, είτε στις ίδιες τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγ.Θεοδώρους, εφόσον το σενάριο αυτό κριθεί ότι είναι οικονομικότερο. Ταυτόχρονα, οι δύο συνέταιροι..

Μετά την πρόωρη απολιγνιτοποίηση, η κυβέρνηση “σκότωσε” και τον EastMed

 




Η πρόσφατη αποκάλυψη του non paper που έστειλε το State Department προς το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, με το οποίο αποφαίνεται, ότι ο αγωγός EastMed δεν είναι οικονομικά βιώσιμος, αλλά και γεωπολιτικά επικίνδυνος, αποτέλεσε την ..

EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η προπαγάνδα για τις πωλήσεις στη Νορβηγία και η αποκάλυψη της αλήθειας.

 


Η Νορβηγία είναι ένα πολύ πλούσιο κράτος, χάρη στην πετρελαϊκή της βιομηχανία. Με τεράστιες εξαγωγές απ' τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας έχει δημιουργήσει ένα -ας το πούμε- Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών, (Government Pension Fund Global), που επενδύει σε 73 χώρες ανά τον πλανήτη και η αξία του φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα (στιγμιότυπο οθόνης απ' τον ιστότοπο του Ταμείου): πάνω από..

Hλεκτροκίνηση – Η φόρτιση αυτοκινήτων θα γίνει πιο επικερδής από τη βενζίνη για την BP

 





Οι ταχυφορτιστές αυτοκινήτων της BP θα γίνουν σύντομα πιο κερδοφόροι από ό,τι οι πωλήσεις βενζίνης στα πρατήρια, αναφέρει η βρετανική πολυεθνική, καθώς o αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται.

Για αρκετά χρόνια οι φορτιστές..

U.S. Rig Count Jumps As Crude Rally Continues

 



The number of active drilling rigs in the United States rose by 13 this week, bringing the total rig count at 601, as oil prices keep to bull territory even as the fresh wave of Covid-19 cases brought by the new variant threatens to diminish demand.

Last week's count compared with an unchanged rig..