Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ

Η Eni και οι συνεργάτες της, BP και Total, ανακάλυψαν νέο κοίτασμα συμπυκνωμένου φυσικού αερίου σε απόσταση 11 χλμ. ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων ανακοίνωσε ότι η αρχική παραγωγή του κοιτάσματος εκτιμάται κατά μέσο όρο σε περίπου 32 εκατ. κυβικά πόδια την ημέρα (cfpd).

Οι τρεις εταιρείες πετρελαίου θα συνεργαστούν..

Μείωση μισθών κατά 25% στη Rosneft - O στόχος του μέτρου

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, θα μειώσει τους μισθούς στο κεντρικό γραφείο της κατά 1/4 μετά την απόφαση να μειωθεί το ωράριο εργασίας λόγω του κοροναϊού, ανέφερε καθημερινά η Kommersant, σήμερα Παρασκευή.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, οι περικοπές στη Rosneft θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου όταν οι ώρες εργασίας θα μειωθούν σε έξι ανά ημέρα.

Η ίδια η εταιρεία υπογράμμισε..

Ποιες παγίδες κρύβει για Ελλάδα-Κύπρο η εξαγορά της Noble από την Chevron

Δύο χρόνια αναλύουμε τη μεγαλύτερη αναδιάταξη ενεργειακών πεδίων που έχει ζήσει ο πλανήτης. Η πρόσφατη εξαγορά της Noble Energy από τη Chevron έσκασε σαν βόμβα στην Κύπρο. Το πολιτικό προσωπικό δήλωσε έκπληκτο αλλά καθησυχάζει τον Ελληνισμό. Ενώ θα έπρεπε να το αναμένουν, αδυνατούν να δουν ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας κρύβει παγίδες και αλλαγές στα οικόπεδα. Τι πραγματικά συνέβη όμως με τη Noble και ποιοι είναι οι άνθρωποι-κλειδιά στη Chevron;

H αμερικανική Noble Energy είναι η πρώτη εταιρεία που επένδυσε..

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ .

Σε λίγες ημέρες στα ΕΛΠΕ στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου θα αρχίσει η μεγάλη συντήρηση όλων των μονάδων.

Ως γνωστόν αυτή την περίοδο που διαρκεί περίπου 45 ημέρες στην κορύφωσή του εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Κατ’ αρχάς εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την Διοίκηση του σωματείου, το οποίο μέσα από συσκέψεις και θέσεις που εκφράζονται ..

Μετρούν τις πληγές τους οι oil majors - Ζημιές δισεκατομμυρίων $ ανακοίνωσαν Shell, Total, ENI

Σημαντικές ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων ανακοινώνουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, ως αποτέλεσμα της αναταραχής στον κλάδο αλλά και των δραματικών επιπτώσεων στην οικονομία και την αγορά πετρελαίου από την πανδημία του Covid - 19. Ως αποτέλεσμα της δραματικής επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος οι εταιρείες προχωρούν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις, περικοπές κόστους αλλά και παραγωγής που θα επηρεάσουν συνολικά τα μεγέθη για την τρέχουσα χρονιά. 

Πιο αναλυτικά η Shell ανακοίνωσε..

Η Αισιοδοξία δεν Ταιριάζει στην Αγορά Πετρελαίου- Ποιοί Παράγοντες Απειλούν με Κατάρρευση τη Ζήτηση Αργού

Στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα, καμία κίνηση δεν μπορεί να προεξοφληθεί σε περιβάλλοντα που προσιδιάζουν του υφιστάμενου, με τις έντονες αναταράξεις, την αβεβαιότητα  για τα μελλούμενα και τον αναθεωρητισμό των μεγάλων δυνάμεων και των πολιτικών που διακονούν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που αναδύθηκαν τα τελευταία χρόνια σε καθαρή εξαγωγική δύναμη υδρογονανθράκων, χάρη στην επανάσταση του σχιστόλιθου, προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα μετά την επίθεση που δέχτηκε ο ενεργειακός τομέας τους από τη..

Η Eni περικόπτει σημαντικά τις δαπάνες της στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων με πιθανές αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο


Η ιταλική Eni ανακοίνωσε περικοπές ύψους 2,6 δις. ευρώ στις κεφαλαιακές της δαπάνες, ιδίως στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών πετρελαίου και αερίου που επέφερε η πανδημία.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει..