Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Ανοίγει» ο δρόμος στον Φωτόπουλο για 2η θητεία ως εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοπουλος
Την «πατέντα» των βουλευτικών «ντροπολογιών» που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από μια εβδομάδα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να φέρει χαριστική ρύθμιση για τον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.

Ειδικότερα, η τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη επιτρέπει στον  κ Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι..

Πρόσφυγες ανταλλάσσονται με πετρέλαιο -Η κρυφή συμφωνία Μάλτας-Ιταλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόσφυγες ανταλλάσσονται με πετρέλαιο
Την ίδια ώρα που η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη φαίνεται να έχει φθάσει σε ένα ακόμη κρίσιμο αδιέξοδο, τόσο από άποψης ευρωπαϊκής ασφάλειας όσο και από άποψης διασφάλισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων, οι Βρυξέλλες έχουν βρεθεί στην δύσκολη θέση να χρειάζεται να αρνηθεί τις κατηγορίες ότι υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ της Μάλτας και της Ιταλίας που προέβλεπε την ανταλλαγή προσφύγων για δικαιώματα έρευνας για πετρέλαιο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μάλτας υποστήριξε ότι η χώρα του και η Ιταλία συμφώνησαν η Μάλτα να εγκρίνει..

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ; Ρήτρα εχεμύθειας θα υπογράφουν οι βουλευτές.


Υποχρεωμένοι να υπογράφουν ρήτρα εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας προκειμένου να μην αποκαλύπτουν "μυστικά" των οποίων γίνονται γνώστες κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων θα είναι οι βουλευτές όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εισάγεται την Παρασκευή προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 , παρ 2 του νέου Κώδικα οι βουλευτές κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους θα υπογράφουν μια..

Το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τα τιμολόγια ρεύματος και αερίου


Με αφορμή "τον επικοινωνιακό θόρυβο που ξέσπασε από ορισμένα δημοσιογραφικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σχετικά με το κόστος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου", με χθεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει τα εξής:

"Από τα στοιχεία της ΕΛΣTΑΤ, εγχώριας και ευρωπαϊκής, εκείνο που προκύπτει είναι ότι τα μέσα επίπεδα των τιμολογίων των νοικοκυριών είναι μακράν ακριβότερα από τα αντίστοιχα βιομηχανικά. Όλα δε τα τιμολόγια, ρεύματος φυσικού αερίου, βιομηχανικά και οικιακά κινούνται σε μέσο επίπεδο σήμερα περίπου στο ίδιο ύψος με εκείνο του μέσου όρου των ευρωπαϊκών χωρών. Εξαίρεση αποτελούν..

Η Ρωσία θεωρεί ότι μια τιμή πετρελαίου στα 45-50 δολάρια το βαρέλι είναι 'αποδεκτή'


Η Ρωσία πιστεύει ότι μια τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα των 45-50 δολαρίων το βαρέλι είναι αποδεκτή προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ενώ ετοιμάζεται να συναντήσει τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς στη Ντόχα αργότεραα πηγές με γνώση των ρωσικών σχεδίων. 

Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί σχεδιάζουν να συναντηθούν στη Ντόχα στις 17 Απριλίου για να επικυρώσουν μια προκαταρκτική συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Ρωσίας, της Βενεζουέλας, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας το Φεβρουάριο για πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου με στόχο να περιοριστεί το πλεόνασμα της παραγωγής στην αγορά του αργού. 

«Τώρα η συζήτηση αφορά το πόσο καιρό θα είναι ..