Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Chevron: Αύξημένα κατά 5% τα κέρδη α' τριμήνου (6,57 δισ. δολ.), 25% χαμηλότερα του 2022

 




Η Chevron κορυφώνει τις εκτιμήσεις με κέρδη κέρδους για το πρώτο τρίμηνο παρά τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου

Η μεγάλη πετρελαϊκή Chevron Corp ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς την Παρασκευή 28/4, καθώς τα κέρδη αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, με τα κέρδη από τη διύλιση να αντισταθμίζουν τις διολισθήσεις στις..

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της Valero υπερβαίνουν τις προβλέψεις καθώς τα περιθώρια διύλισης αυξάνονται

 




Η Valero Energy ( NYSE: VLO ) ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς ανέφερε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς τα περιθώρια διύλισης παρέμειναν ισχυρά και το κόστος του..

Κυβερνητικό Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσιος έλεγχος σε ΔΕΗ-ΕΛΠΕ, 50% των νέων αδειών σε ενεργειακές κοινότητες και αυτοπαραγωγή, έλεγχοι στις αγορές του target model





 Το κυβερνητικό του πρόγραμμα δημοσίευσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο περιλαμβάνει και αρκετές τομές στα ενεργειακά ζητήματα.

Στο πρόγραμμα των πρώτων 50 ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ως προτεραιότητες τα εξής:

Exxon Mobil: Κερδοφορία ρεκόρ υπερδιπλάσια από πέρυσι - $11,4 δισ. στο τρίμηνο

 




Με ρεκόρ κερδοφορίας, υπερδιπλάσια από πέρυσι και υψηλότερη των εκτιμήσεων, ξεκίνησε το 2023 ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil παρά την υποχώρηση των τιμών της ενέργεια παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η Exxon Mobil ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο κέρδη 11,43 δισ. δολαρίων ή 2,79 δολ/μετοχή από ...

Η σημασία των κοιτασμάτων σε Ανατολική Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο





 Τα νέα ενεργειακά ευρήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν στην αλλαγή των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή τέθηκαν επί τάπητος στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της..

Νορβηγία: Κρατικοποιεί τους αγωγούς φυσικού αερίου της έως το 2028

 





Την κρατικοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου της έως το 2028 αποφάσισε η Νορβηγία, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με ιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο πετρελαίου και Ενέργειας δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι να..

Σιάμισιης ( Helleniq Energy): Γεωτρήσεις το 2025 με το αισιόδοξο σενάριο





 Προς το τέλος του 2024 θα έχουμε καλύτερη κατανόηση των δεδομένων ώστε να αποφασίσουμε ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες και το 2025 με βάση το αισιόδοξο σενάριο θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις, ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 

 



Παγκόσμια Ημέρα ΕΑΥ 2023: Ανάδειξη του δικαιώματος όλων να εργάζονται σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον





 Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου και διοργανώνεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία υποστηρίζει ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον ως θεμελιώδη αρχή και δικαίωμα στην εργασία.

Στο πλαίσιο του EU-OSHA, αυτός ο εορτασμός πλαισιώνεται..

Ο δείκτης αναφοράς πετρελαίου Brent πρόκειται να αλλάξει για πάντα

 




Το αργό West Texas Intermediate Midland πρόκειται να προστεθεί στο συμβόλαιο αναφοράς Brent αυτόν τον Ιούνιο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα αργό πετρέλαιο εκτός της Βόρειας Θάλασσας προστίθεται στο καλάθι αναφοράς. Και θα αλλάξει για πάντα την αγορά πετρελαίου.

Πρώτον, όμως, γιατί..

Το Permian θα ηγηθεί της συμφωνίας για το πετρέλαιο των ΗΠΑ

 




Ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών έρχεται στο πετρέλαιο των ΗΠΑ και η πιο παραγωγική λεκάνη σχιστόλιθου, το Permian, πρόκειται να ηγηθεί της δραστηριότητας σύναψης συμφωνιών στον κλάδο. 

Αυτό το έτος θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής για τις εξαγορές ανάντη των ΗΠΑ, καθώς οι αναλυτές αναμένουν ότι η δραστηριότητα θα ανακάμψει μετά ..