Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Μπορεί η κλιματική αλλαγή να κόψει το δρόμο της Aramco προς το χρηματιστήριο;

Από το naftemporiki.gr
Τα τεράστια πετρελαϊκά αποθέματα της Aramco (μπορούν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα παραγωγής για τα επόμενα 50 χρόνια) είναι το ισχυρό χαρτί και ταυτόχρονα η αχίλλειος πτέρνα του σαουδαραβικού κολοσσού. Και τούτο γιατί την εκθέτουν περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στις αυξανόμενες αντιδράσεις κατά της χρήσης..

Εναύσματα για συζήτηση σχετικά με τις μυοσκελετικές διαταραχές στον χώρο εργασίας

Από το osha.europa.eu
Tο εργαλείο «Εναύσματα για συζήτηση σχετικά με τις μυοσκελετικές διαταραχές (ΜΣΔ) στον χώρο εργασίας» αποτελεί έναν σημαντικό νέο πόρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει τις ομαδικές συζητήσεις στον χώρο εργασίας ή στο πλαίσιο κατάρτισης. Το εργαλείο περιλαμβάνει οδηγίες για διοικητικά στελέχη και εργαζομένους σχετικά με την επικοινωνία για τις ΜΣΔ.

Τα εναύσματα για συζήτηση καλύπτουν..

Το Εθνικό Έλλειμα Ενεργειακής Ασφάλειας

Από το energia.gr
Τα τελευταία χρόνια, πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και ειδήμονες επί των ενεργειακών, επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης ή της έναρξης κατασκευής μεγάλων ή μικρών έργων υποδομής, δεν χάνουν ευκαιρία  να αναφερθούν πως αυτά, με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Με την ενεργειακή ασφάλεια να έχει αναδειχθεί ως το ιερό δισκοπότηρο της υποτιθέμενης (αλλά στην  πράξη, απροσδιόριστης) ενεργειακής μας πολιτικής.

Όμως το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας δεν είναι..

Αλλάζει η στρατηγική Λάτση στα ΕΛΠΕ

Από το fmvoice.gr
Η Paneuropean του ομίλου Λάτση διαθέτει σήμερα το 45,5%των Ελληνικών Πετρελαίων και μέσα στους σχεδιασμούς του φθινοπώρου είναι να αγοράσει ένα ποσοστό της τάξεως του 5%-6% από την χρηματιστηριακή αγοράώστε να φθάσει στο 51%, να έχει το management και να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή..

Aυστηροποίηση ποινών για τις «πειραγμένες» αντλίες ζητούν οι εταιρείες πετρελαιοειδών – Υπέρ της αναστολής λειτουργίας πρατηρίων

Από το worldenergynews.gr
Οι έλεγχοι που διενεργούνται για «πειραγμένες» αντλίες θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα μόνον αν αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλονται σε όσα πρατήρια εντοπίζονται να παραβαίνουν τη νομοθεσία.

Αυτό υποστηρίζουν εκπρόσωποι της αγοράς εμπορίας πετρελαιοειδών, επισημαίνοντας ότι πρόθεση του κλάδου είναι μέσω του ΣΕΕΠΕ (Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος) να θέσει στη νέα πολιτική ..