Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας στην Αραβική χερσόνησο

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της ενέργειας στην Αραβική χερσόνησο
Από το naftikachronika.gr
Ο Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Faleh, τόνισε σε ομιλία του στο Ριάντ ότι η παγκόσμια βιομηχανία ενέργειας πρέπει να σκέφτεται πλέον με αντισυμβατικό τρόπο και να θέτει φιλόδοξους στόχους για να επιτευχθεί μια νέα πιο ευνοϊκή κατάσταση για τις χώρες με πλούσιο υπέδαφος που σήμερα πλήττονται. Οι επιπτώσεις του προβλήματος της αλλαγής του κλίματος, η καλύτερη διαχείριση της παρούσας παγκόσμιας μεταβατικής οικονομικής περιόδου η οποία χαρακτηρίζεται από το μήκος και την πολυπλοκότητά της, η κατανόηση της νέας μεταβαλλόμενης πραγματικότητας για τον κόσμο αλλά και η ανάγκη για νέους σχεδιασμούς πρέπει να απασχολήσουν έντονα την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σε πρόσφατη ομιλία του στο Φόρουμ Διαλόγου και Ενέργειας 2016, που διοργανώθηκε στο Κέντρο Μελετών και Έρευνας Πετρελαίου «Βασιλιάς Αμπντουλάχ», στην έδρα του Κέντρου στο Ριάντ, ο υπουργός ανέφερε ότι..

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Από το inegsee.gr
Από την επεξεργασία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την μισθωτή εργασία στην περίοδο 2008 - 2014, ένα πρώτο συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε είναι πως παρ' ότι το μέγεθος της μισθωτής εργασίας, ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού, μειώνεται, ενώ παράλληλα μειώνεται η ανεργία. Εντούτοις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, οι εργατικές-λαϊκές τάξεις, ως σύνολο, συγκροτούν μια διαρκώς αυξανόμενη, πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία με αυξανόμενο το μέγεθος των προλεταριοποιημένων της τμημάτων. 

Αυτές τις εξελίξεις παρουσιάζει η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε αυτό το τεύχος όπου ο αρθρογράφος επιχειρεί να τις συνδέσει και να διερευνήσει την συσχέτιση που υπάρχει με την πτώση της απεργιακής δράσης την αντίστοιχη περίοδο. Επιπλέον, παρουσιάζονται άρθρα σχετικά με τα πορίσματα της Πανελλαδικής Διακλαδικής Συνάντησης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για την αδήλωτη εργασία ενώ ταυτόχρονα δημοσιεύει το Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ για τον αγροτικό τομέα, καθώς επίσης και ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΕ για την αδήλωτη εργασία. Τέλος παρουσιάζει τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.