Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο ρεύματος φτάνει στην στεριά

Από το newmoney.gr
Το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο ρεύματος στον κόσμο, μήκους 385 χιλιομέτρων και 2.2GW μόλις έπιασε στεριά στην παραλία Ardneil στο North Ayrshire, σηματοδοτώντας ορόσημο στην ολοκλήρωση του έργου ScottishPower / National Grid αξίας 1,25 δισ. δολαρίων.

Η κύρια διασύνδεση, η οποία θα μεταφέρει υπεράκτια αιολική ενέργεια από τα ανοικτά της Σκωτίας στην Αγγλία και στην Ουαλία, είναι η πρώτη διασύνδεση με υψηλή τάση συνεχούς ρεύματος στο επίπεδο των 600kV.

Η κατασκευή γίνεται ..

Το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού με LNG είναι γεγονός

Από το naftikachronika.gr
Οι εταιρείες ENGIE, Fluxys, Mitsubishi Corporation και NYK παρέλαβαν το πρώτο πλοίο στον κόσμο που χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και θα χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό άλλων πλοίων με LNG.

To πλοίο, που φέρει το όνομα ENGIE Zeebrugge, έχει μεταφορική ικανότητα 5.000 κυβικών μέτρων LNG και θα παρέχει καύσιμο LNG σε πλοία που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ευρώπη.

Ναυπηγήθηκε..

Κέρδη και νέες επενδύσεις για τους παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς

Από το naftikachronika.gr
Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell. Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη $3,5 δις. στο σύνολο του 2016, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με το 2015, οπότε και τα κέρδη είχαν ανέλθει σε $3,8 δις. Στο 4ο τρίμηνο, τα κέρδη έφτασαν το $1 δις.

–          Η μεξικανική Pemex εξέδωσε το μεγαλύτερο εταιρικό ομόλογο που έχει εκδοθεί ποτέ στις αναπτυσσόμενες χώρες, συνολικής αξίας € 4.250 εκατ. με κουπόνια λήξης 4, 5, 7 και 11 ετών. Η συναλλαγή υπερκαλύφθηκε κατά 4,2 φορές και ο πετρελαϊκός κολοσσός μπόρεσε..

Σοβαρή διαρροή αγωγού πετρελαίου στη Σαουδαραβική Aramco - Eνας νεκρός και τρεις τραυματίες

Από το worldenergynews.gr
Σοβαρό περιστατικό διαρροής αγωγού πετρελαίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργολάβος και ακόμη τρεις να τραυματιστούν, σημειώθηκε σε εγκατάσταση της πετρελαϊκής Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Οπως μεταδίδει σήμερα το Τass, το ατύχημα παρουσιάστηκε στην εγκατάσταση Abqaic της Aramco, η δε ανακοίνωση έγινε από τον επίσημο λογαριασμό της κρατικής εταιρείας πετρελαίου στο twitter.

Το Abqaiq είναι..

Η εταιρεία Beloil Polska της Λευκορωσίας αγόρασε 600.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το worldenergynews.gr
Η εταιρεία Beloil Polska της Λευκορωσίας αγόρασε 600.000 βαρέλια πετρελαίου από το Ιράν, όπως ανακοίνωσε η Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η εταιρεία σημείωσε, ότι αυτή ήταν η πρώτη αγορά ιρανικού πετρελαίου από τη Λευκορωσία, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.

Η φόρτωση των 600.000 βαρελιών αργού πετρελαίου από την Εθνική Εταιρεία Ιρανικού Πετρελαίου έχει προγραμματιστεί εντός..