Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Χάρτης πορείας για τους καρκινογόνους παράγοντες

Από το osha.europa.eu

Ανάληψη δράσης για τον επαγγελματικό καρκίνο

Ο καρκίνος θεωρείται η κύρια αιτία των επαγγελματικών θανάτων στην ΕΕ. Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω δράσης για τη μείωση των κρουσμάτων επαγγελματικού καρκίνου. Για τον λόγο αυτόν, στις 25 Μαΐου 2016, έξι ευρωπαϊκοί οργανισμοί υπέγραψαν συμφωνία με την οποία δεσμεύονται να εφαρμόσουν σχέδιο εθελοντικής δράσης με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που απορρέουν από την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες στον χώρο εργασίας, καθώς και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών.

Οι εταίροι είναι οι εξής

Έρευνα Αμφισβητεί την Καθαρότητα του LNG ως Καύσιμο

Από το energia.gr
Τι προκύπτει από τα στοιχεία μελέτης του UMAS. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι ερευνητές του UMAS σχετικά με την επίδραση της χρήσης του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων. Νέα ερωτήματα, για την επίδραση που θα έχει η χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ναυτιλιακού καυσίμου στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων, θέτουν τα αποτελέσματα μελέτης του University Maritime Advisory Service (UMAS)

 Πρόκειται για έναν οργανισμό που..

Μεγάλοι αγοραστές πετρελαίου σκέφτονται να "κάνουν στην άκρη" το Ιράν...

Από το energypress.gr
Oρισμένοι αγοραστές ιρανικών πετρελαϊκών προμηθειών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή αγορά στον κόσμο σκέφτονται να συμφωνούν με τα αιτήματα του προέδρου Donald Trump.

Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους συμμάχους της να σταματήσουν εντελώς τις αγορές ιρανικών προμηθειών, η ιαπωνική εταιρεία Fuji Oil Co. και η εταιρεία Formosa Petrochemical Corp. της Ταϊλάνδης σκέφτονται..

Η νέα ανακάλυψη της ΕΝΙ

Από το lygeros.org
Η νέα ανακάλυψη της ΕΝΙ στο θαλάσσιο οικόπεδο Noor της ΑΟΖ της Αιγύπτου κοντά στα όρια της ΑΟΖ της Κύπρου έρχεται πρώτα να επιβεβαιώσει τις αναφορές του Ηλία Κονοφάγου και του Αντώνη Φώσκολου και δεύτερον να ενισχύσει όλη τη γεωοικονομική προσπάθεια που υπάρχει γύρω από τον αγωγό φυσικού αερίου East Med. 

Η ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος που μπορεί..

Συμφωνία Medserv-Exxon για παροχή logistics σε γεωτρήσεις σε ΑΟΖ;

Από το sigmalive.com 
Η εταιρεία Medserv έχει υπογράψει μια δεύτερη σύμβαση με μια πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου για την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής βάσης στην ξηρά, για δραστηριότητες εξερεύνησης που λαμβάνουν χώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. Δεν αποκλείεται η εταιρεία με την οποία να έχει συνάψει συμφωνία η Medserv να είναι η Exxon Mobil, η οποία το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναμένεται να διενεργήσει γεωτρήσεις στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ. Υπενθυμίζεται ότι..