Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Είναι γεγονός! Κατασκευάστηκε ο πρώτος «Iron Man» από Κορεάτες (Βίντεο)

Από το techit.gr
Φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα για να δούμε ρομπότ να εντάσσονται στη ζωή μας.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hankook Mirae Technology κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δύο μεταλλικούς βραχίονες που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος.

Το Method-2 έχει ύψος περίπου 4 μέτρα, ενώ το βάρος του φτάνει τους 1,3 τόνους. Η εταιρεία έχει δαπανήσει από το 2014, οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξη του ρομπότ, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ομάδα σχεδιασμού συμμετείχε και ο Βιτάλι Μπουλγκάροφ, ο οποίος είχε σχεδιάσει τον Ρόμποκοπ και τα ρομπότ από την ταινία «ο Εξολοθρευτής». «Το Method-2 είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο και είναι ..

Αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας αλλά και καλύτερη αποδοτικότητα στη χρήση της προβλέπει έκθεση της ExxonMobil

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxonmobil δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα έκθεση σχετικά με το μέλλον του παγκόσμιου ενεργειακού τοπίου για τα επόμενα 25 χρόνια, με ορίζοντα το 2040.

Πολλοί και σημαντικοί παράγοντες θα δημιουργήσουν αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, όπως για παράδειγμα, η οικονομική ανάπτυξη και η ευμάρεια των αναπτυσσόμενων χωρών και οι νέες τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν.

Η σημαντική πληθυσμιακή αύξηση της μεσαίας τάξης παγκοσμίως θα σημάνει βελτιωμένη ποιότητα ζωής για δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε καλύτερα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και σε καλύτερες κατοικίες, οικοσκευές και αυτοκίνητα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ..

Ο νέος σταθμός ETKI LNG Terminal στην Τουρκία

Από το naftikachronika.gr
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, η γαλλική ENGIE και οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες Kolin και Kalyon εγκαινίασαν τον τερματικό σταθμό ETKI LNG Terminal. Στην τελετή παρέστη ο Πρόεδρος κ. Recep Tayyip Erdogan, ο Πρωθυπουργός, Binali Yildirim και ο Υπουργός Ενέργειας, Berat Albayrak.

Η εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται κοντά στο Çakmakli της Σμύρνης, είναι ο πρώτος πλωτός τερματικός σταθμός LNG της χώρας. Η ENGIE επελέγη από..