Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η Κίνα ζητά από τα κρατικά διυλιστήρια να σταματήσουν τις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ

 




Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν από τα κρατικά διυλιστήρια της χώρας να εξετάσουν το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης τον επόμενο μήνα λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την προμήθεια πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

«Αυτό γίνεται για..

ΗΠΑ: Πιέσεις στη βιομηχανία σχιστολιθικών κοιτασμάτων να «κάνει ό,τι είναι εφικτό» για να αυξήσει την προσφορά

 




Πιέσεις στους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου από σχιστολιθικά κοιτάσματα ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να κάνουν «ό,τι είναι εφικτό» για να αυξήσουν την προσφορά τους και να συγκρατήσουν την αλματώδη άνοδο των τιμών πετρελαίου που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη μετά..

Phillips 66: Τα διυλιστήρια θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μειώσουν τις εκπομπές CO 2

 



Τα διυλιστήρια πετρελαίου θα πρέπει να αναπτύξουν τρόπους για τον μετριασμό των εκπομπών άνθρακα στο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του αμερικανικού διυλιστηρίου Phillips 66 στο CERAWeek την Τρίτη. 

Σε δηλώσεις του στο ενεργειακό συνέδριο CERAWeek, ο Mark Lashier είπε ότι τα..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

 



Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ, την ίδια στιγμή που η αγορά ενέργειας αντιμετωπίζει ανησυχίες για τον περιορισμένο εφοδιασμό παγκοσμίως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν..

ΕΛΠΕ: Νέος επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Επενδυτές

 





Ο Νίκος Κάτσενος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Επενδυτές στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Συμμετοχών ΑΕ.

Αναλυτικά:

Επιτυχημένη ολοκλήρωση και της 2ης θαλάσσιας γεωφυσικής έρευνας για φυσικό αέριο στην Ελλάδα

 



Η διεθνής εταιρεία πρόσκτησης και επεξεργασίας θαλάσσιων γεωφυσικών δεδομένων Shearwater ολοκλήρωσε για λογαριασμό των ΕΛΠΕ, τη δεύτερη θαλάσσια γεωφυσική (σεισμική) έρευνα στο Βόρειο Ιόνιο Πέλαγος. Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια..

ΕΛΠΕ: Την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης - Σκοπίων βάζει στο τραπέζι η νέα κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας



Δύο εξελίξεις, οι ενεργειακές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης στη Β. Μακεδονία, φέρνουν στην επιφάνεια το θέμα της επαναλειτουργίας του αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από το διυλιστήριο των ΕΛ.ΠΕ στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις..