Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η άφιξη του αμερικανικού LNG στην Ευρώπη ίσως προκαλέσει "πόλεμο" με το ρωσικό αέριο


Το δεξαμενόπλοιο LNG Creole Spirit αναμένεται να αφιχθεί σύντομα στην Πορτογαλία προκειμένου να παραδώσει το πρώτο φορτίο αμερικανικού αερίου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, πρόκειται για την αρχή ενός νέου πολέμου ανάμεσα στο αέριο μέσω αγωγών και στο αμερικανικό LNG στην Ευρώπη. Η αρχή γίνεται με το εν λόγω φορτίο που εξασφάλισε η πορτογαλλική Galp Energia από τη Cheniere Energy.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι..

Νέα Υόρκη: 171 Κράτη Υπέγραψαν την Ιστορική Συμφωνία για το Κλίμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα Υόρκη: 171 Κράτη Υπέγραψαν την Ιστορική Συμφωνία για το Κλίμα
«Η συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή να αποτελέσει αφετηρία του αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και όχι τη γραμμή τερματισμού», τόνισε στο μήνυμά του για τη χθεσινή τελετής υπογραφής της συμφωνίας – ορόσημο το Κλίμα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κάλεσε τα 171 κράτη που βρέθηκαν την Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη να προχωρήσουν πιο πέρα από τις υποσχέσεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, και να προβούν στη λήψη μέτρων που θα..

BRICS: Δάνεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων για έργα πράσινης ενέργειας


Η νεοσύστατη αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, γνωστών και ως BRICS, εξέδωσε την πρώτη δόση δανείων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αν και οι προβλέψεις του κλάδου για το 2016 υποβαθμίστηκαν μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (New Development Bank – NDB), η οποία ξεκίνησε λειτουργία μετά από καθυστέρηση περίπου τριών ετών, θα δανείσει 811 εκατομμύρια δολάρια για έργα καθαρής ενέργειας στην Ινδία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

Πρόκειται για την πρώτη ...