Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τον Ιούνιο η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ




Η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου θα αρχίσει μόλις μετακινηθεί η πλατφόρμα εκεί, δηλαδή μέσα με τέλη Ιουνίου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβρη, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε παρατήρηση ότι η ενδιάμεση λύση για το φυσικό αέριο φαίνεται ασύμφορη και θα ήταν καλύτερα να γίνει μια διασωλήνωση από τα κυπριακά οικόπεδα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι "υπάρχουν οικονομικοί φάκελοι αυτή τη στιγμή στη ΔΕΦΑ, οι οποίοι δεν έχουν ανοιχτεί λόγω των πρόσφατων γεγονότων, και την ερχόμενη εβδομάδα θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις, αφού ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Ερωτηθείς πότε θα υπάρχει κάτι νεότερο για το θέμα του νέου Προέδρου της ΔΕΦΑ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι "σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει στις 8 Μαΐου", άρα "δεν θα έχουμε οποιανδήποτε εξέλιξη για αυτό το θέμα μέχρι την εβδομάδα εκείνη".
Σε ερώτηση πότε θα μπορέσει η Κύπρος να εκμεταλλευθεί το δικό της φυσικό αέριο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι "για τη δική μας εσωτερική χρήση αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης και ταυτόχρονα κοιτάζουμε και κάποιες επιλογές άλλες, που ενδέχεται να έχουμε, απλά δεν είναι η ώρα να τις ανακοινώσουμε".
Ερωτηθείς πότε θα γίνει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι "η πλατφόρμα θα μετακινηθεί στο 12 μέσα στον Ιούνιο, μέσα με τέλη Ιουνίου, θα αρχίσει η επιβεβαιωτική σχεδόν άμεσα, που ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβρη".
"Η διαδικασία είναι ότι, αφού γίνει η επιβεβαιωτική και ξέρουμε τις ποσότητες, την ποιότητα, αλλά και τις ανακτήσιμες ποσότητες, θα πρέπει να γίνει η διαδικασία να ανακηρυχθεί το κοίτασμα εμπορεύσιμο. Δεν την ονομάζω προπώληση. Αυτή είναι η ορθολογιστική εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος, δηλαδή μια συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου 20ετής, με την υπόσχεση από την κοινοπραξία ότι θα αρχίσει να παραδίδει αέριο από το 2020 ή από το 2021. Αυτός είναι ο ορθολογιστικός τρόπος που γίνεται αυτό το πράγμα. Δηλαδή, αμέσως μετά την επιβεβαιωτική και αποδεδειγμένα κοιτάσματα, τότε μπορούμε να βγούμε στις αγορές για να πωλήσουμε με τον ορθολογιστικό τρόπο τις ποσότητες του φυσικού αερίου που θα έχουμε από το Αφροδίτη", πρόσθεσε.
(ΚΥΠΕ)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εργαζόμενοι ΔΕΗ: Ζήτησαν υπερωρίες γιατί καταμετρούσαν... ψηφοδέλτια




Υπερωρίες ζήτησαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ, εργαζόμενοι που είχαν αποσπαστεί προκείμενου να καταμετρήσουν τα ψηφοδέλτια των συναδέλφων τους για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των εκπροσώπων τους στα διοικητικά συμβούλια της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η διοίκηση εξεπλάγη από το αίτημα, το οποίο απέρριψε και οι ίδιοι... διέκοψαν την καταμέτρηση.
Το γεγονός έχει δημιουργήσει έντονες διαμαρτυρίες σε συναδέλφους τους που συμμετείχαν στις εκλογές...
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Προς Έκδοση Τετραετούς Ευρωομολόγου 400 Εκατ. Ευρώ τα ΕΛΠΕ



Η HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC, θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, προτίθεται να εκδώσει Ευρω-ομόλογο τετραετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου.Η έκδοση θα είναι εγγυημένη από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. 
Το ύψος της Έκδοσης αναμένεται να είναι της τάξης των €400εκ., ενώ το εκτιμώμενο τοκομερίδιο θα κυμανθεί στην περιοχή του 8,5%. Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της Έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, κατά την τιμολόγηση της συναλλαγής. Σκοπός της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και η κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Οι τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., HSBC Bank plc και NBG Securities S.A. ενεργούν ως διοργανώτριες (Joint Lead Managers) της έκδοσης. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

KEITH EWING «Παράνομα» τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, υποστηρίζει Βρετανός καθηγητής πανεπιστημίου


«Παράνομα» τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, υποστηρίζει Βρετανός καθηγητής πανεπιστημίου
Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί, υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing, που βρίσκεται στην Αυστραλία για σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.
Σε δηλώσεις του στο «Νέο Κόσμο» ο καθηγητής Ewing υποστηρίζει ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα είναι «παράνομα και αντισυνταγματικά», τόσο όσον αφορά το ευρωπαϊκό Δίκαιο όσο και το ελληνικό Σύνταγμα.
«Διεθνείς οργανισμοί και δημοκρατικές κυβερνήσεις θα πρέπει να σέβονται τη νομιμότητα και αυτό στην περίπτωση της Ελλάδας δεν έγινε» υποστήριξε ο Βρετανός καθηγητής, επικαλούμενος σχετική συνθήκη που υπέγραψαν οι χώρες της ΕΕ το 2008.
«Οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα των λαών τους δεν ισχύουν πλέον» είπε ο καθηγητής Ewing.
Ο ίδιος, αν και παραδέχεται ότι οι πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία τυχόν προσφυγή του ελληνικού εργατικού κινήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι περιορισμένες, υπογραμμίζει ότι τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα είναι «παράδειγμα προς αποφυγή».
Στη Μελβούρνη ο διακεκριμένος καθηγητής θα δώσει διάλεξη με θέμα το «Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο σε περιόδους κρίσης: Μαθήματα από την Ελλάδα» την Πέμπτη 2 Μαΐου, στα πλαίσιο της σειράς Σεμιναρίων της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας.
Η διάλεξη διοργανώνεται σε αίθουσα του οικήματος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιθακησίων.
Ο καθηγητής Ewing πρόκειται να αναφερθεί στα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, μετά την παρέμβαση της τρόικας. Θα εξετάσει ορισμένες από τις αλλαγές που έγιναν υπό το φως της χρηματοπιστωτικής κρίσης και τη νομιμότητά τους, και αν οι υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σύμφωνες με το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Επίσης, θα σχολιάσει τη νομιμότητα της συμπεριφοράς των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και τη συμβατότητα της συμπεριφοράς τους με τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Keith Ewing είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου. Εργάστηκε στα Πανεπιστήμια Εδιμβούργου (1978-1983) και του Cambridge (1983-1989) και ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων Σίδνεϊ και Κουίνσλαντ. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασιακών Δικαιωμάτων (μια συνδικαλιστική οργάνωση think tank) και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Συνδικαλιστικών Δικαιωμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Bγαλμένη από το παρελθόν ή το μέλλον;

Σατανική σύμπτωση ! Δείτε !!




1)Ο Μελισσανίδης διεκδικεί τον ΟΠΑΠ.
2)Ο Κρανιδιώτης είναι δικηγόρος του Μελισσανίδη.
3)Ο Κρανιδιώτης είναι σύμβουλος του Σαμαρά.
4)Ο Σαμαράς πουλάει τον ΟΠΑΠ.

Δε πιστεύω να πήγε το μυαλό σας στο κακό! Είναι φως φανάρι μια σατανική σύμπτωση!!!
Σημείωση του Νυχτοβάτη ...
Πέφτει κατηγορίες η ΑΕΚ και του την κάνουν δώρο χωρίς χρέη !
Ατέλειωτο Ελληνικό κράτος !
Ας θυμηθούμε λίγο τις παλαιές απόψεις Σαμαρά για τον ΟΠΑΠ

 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Στον ανακριτή ο Φωτόπουλος για τις ζημίες στη ΔΕΗ



Απολογείται σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπολος, ο οποίος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ.
Πρόκειται για την υπόθεση των χρημάτων που λάμβανε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την ΔΕΗ προκειμένου να διεξάγει ταξίδια, συνέδρια, για τα οποία βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια έπειτα από έρευνα που έκανε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.
Την ίδια ώρα, στις εκλογές για τη ανάδειξη των αντιπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων της ΔΕΗ, η παράταξη του Νίκου Φωτόπουλου καταλαμβάνει τη δεύτερη και την τρίτη θέση χάνοντας μεγάλο ποσοστό ψήφων, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η παράταξη που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Εμπιστευτικό έγγραφο Bundesbank: Ποτέ δεν θεωρήθηκε απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ




"Σε καμία στιγμή δεν ήταν δυνατό να θεωρηθεί απίθανη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη", επισημαίνεται σε εμπιστευτικό έγγραφο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται στο σημερινό φύλλο της η οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt".
Σύμφωνα με το 29σέλιδο έγγραφο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέλαβε υπερβολικό ρίσκο αγοράζοντας στοχευμένα ομόλογα χαμηλής φερεγγυότητας, ενώ αμφισβητείται εάν κατά την αγορά των κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ τηρήθηκαν αυστηροί όροι στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και γίνεται παραπομπή στο ελληνικό παράδειγμα.
"Η σημερινή σύνθεση της νομισματικής Ένωσης δεν μπορεί να είναι εγγυημένη, καθώς συνεχίζει να αποτελείται από κυρίαρχα εθνικά κράτη και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η ΕΚΤ να την εγγυηθεί", σημειώνει ο επικεφαλής της Bundesbank Γιενς Βάιντμαν και τονίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση η ΕΚΤ κινδυνεύει να γίνει ο κύριος χρηματοδότης των χωρών της Ευρωζώνης.
"Η αγορά ομολόγων μπορεί να επιβαρύνει την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών, η οποία συνιστά προϋπόθεση για την επιτυχή εκπλήρωση της κύριας αποστολής τους, που είναι η διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας", προσθέτει ο κ. Βάιντμαν και διευκρινίζει ότι δεν συνιστά αρμοδιότητα της ΕΚΤ η αποτροπή της εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη.
(Πηγή: ΑΠΕ)
 ΠΗΓΗ:news247.gr

"ΥΠΕΡΒΗΚΑΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" "Βομβαρδίζουν" την κυβέρνηση έξι πρώην Α/ΓΕΝ με επιστολή-μπουρλότο στον Α.Σαμαρά




Έξι πρών Αρχηγοί ΓΕΝ με μια αιχμηρή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, θέτουν μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας την οποία έχει επιβαρύνει η πολιτική της κυβέρνησης..

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογράφεται από τους επίτιμους Α/ΓΕΝ Λ.Βασιλικόπουλο, Ε.Λαγάρα, Ε.Στάγκα, Γ.Ιωαννίδη, Δ.Γούση και Κ.Χρηστίδη. Οι Αρχηγοί του επισημαίνουν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί από την πολιτική εξαθλίωσης που έχει επιβάλει η τρόικα και ζητούν αλλαγή της θέτοντας ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ


Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα 23 Απριλίου 2013
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Αντώνιο Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Την 14η Απριλίου του 2011 με αφορμή την σταδιακά αποκαλυφθείσα δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, συνεπεία της επί σειράν ετών κακής διαχειρίσεως των δημοσίων πραγμάτων με τις γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, επτά τον αριθμό Επίτιμοι Α/ΓΕΝ απέστειλαν προς τον τότε Πρωθυπουργό ανοικτή επιστολή, δια της οποίας υπέβαλλαν ορισμένες σκέψεις, που τους απασχολούσαν, σχετικά με την ΑΜΥΝΑ της χώρας στο
πλαίσιο της καλπάζουσας οικονομικής κρίσεως.

Ετόνιζαν τότε οι Επίτιμοι Αρχηγοί στην επιστολή τους ότι δεδομένων των διεθνών προβλημάτων στην περιοχή μας και των εξ΄αυτών αυξανόμενων εθνικών απειλών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβάλλεται με κάθε θυσία να διατηρηθούν ακμαίες στο πρέπον επίπεδο ισχύος, ως βασικού υποβάθρου στήριξης των απαιτουμένων λεπτών χειρισμών της εξωτερικής μας πολιτικής επί των ζητημάτων αυτών δια της αποτροπής, αλλά
και αποτελεσματικής ενεργούς αντιμετωπίσεως εάν εκ των πραγμάτων παραστεί τέτοια ανάγκη.

Ετονίζετο επίσης στην επιστολή ότι το ηθικό του στρατεύματος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μαχητικής του ικανότητος.

Δυστυχώς, φάνηκε έκτοτε εκ των πραγμάτων, ότι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί, εκείνοι των Επιτίμων Α/ΓΕΝ ουδόλως επηρέασαν τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τις περικοπές των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε αυτές αφορούσαν στο υλικό, είτε αφορούσαν στις αποδοχές
του προσωπικού, οι οποίες με τις αλλεπάλληλες περικοπές και προσαρμογές ήχθησαν στις έσχατες βαθμίδες των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, κατέστησαν ανεπαρκείς και βεβαίως δυσανάλογες και άδικες σε σχέση με το είδος, τους όρους και τις συνθήκες προσφοράς υπηρεσιών εκ μέρους των
στρατιωτικών.

Στο προκείμενο διερωτόμεθα ευλόγως, άραγε τι είδους ηθικό διαμορφώνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η από οικονομικής πλευράς αναφερόμενη μεταχείρισή τους, η οποία ευκόλως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απαξίωσή τους.

Επί του ερωτήματος αυτού νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη προς απάντησή του.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα και σε σχέση με τα όσα ως άνω επιγραμματικά για το θέμα που πραγματευόμεθα αναφέρουμε, πιστεύουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαιτέρας προσοχής σε ότι αφορά στο ζήτημα των περικοπών των δημοσίων δαπανών λόγω της
οικονομικής κρίσεως.

Οι όποιες στον τομέα τους περικοπές θα πρέπει να αποφασίζονται με περίσκεψη και προσοχή, ώστε αντί πάσης θυσίας να μην υπερβαίνουν τα όρια διατηρήσεως του αμυντικού δυναμικού της χώρας, το οποίο επιβάλλεται κάθε φορά εκ των πραγμάτων να διατίθεται.

Η πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε τα πρόσφατα χρόνια της ασυδοσίας, ανέκαθεν δεν ήταν πλούσια και τα οικονομικά της ήταν πάντα μίζερα.
Φρόντιζε όμως κατά προτεραιότητα την άμυνά της ώστε να πορεύεται κάθε φορά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη τιμή
Ναύαρχος ε.α. Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ΠΝ,Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Λαγάρας ΠΝ,Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Στάγκας ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Ιωαννίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Γούσης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Επίτιμος Α/ΓΕΝ 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΜΕΣΑ ΣΤΑ 10 ΠΙΟ SPECIAL ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Πωλείται ελληνικό νησί ιδιαίτερης ομορφιάς




Ένα ελληνικό νησί βρίσκεται μέσα στα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά παγκοσμίως που αυτή την στιγμή πωλούνται βάσει της εκτίμησης που κάνει η εφημερίδα «The Daily Telegraph». Πρόκειται για το Καλτσονήσι, που είναι νότια της Κέρκυρας και πωλείται 6,5 εκατομ. δολάρια.

Ας τα δούμε όλα μαζί και ας ονειρευτούμε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων


Ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων

Εν κρυπτώ και χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, η κυβέρνηση πέρασε άρθρο με το οποίο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μετά τα έσοδα του κράτους
Με το άρθρο 33 του Ν.4141-2013 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίου, οι απαιτήσεις του Δημοσίου προηγούνται αυτών των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δήλωσαν πτώχευση, ενώ μέχρι πρόσφατα πρώτα αποπληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΓΣΕΕ, με το Γιάννη Παναγόπουλο να δηλώνει πως μετά την ψήφιση αυτής της διάταξης κανένας εργαζόμενος δεν υπάρχει πιθανότητα να αποζημιωθεί. Στο ίδιο κλίμα και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας στηλιτεύοντας την επιλογή της Κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία νύχτα. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αναφέρει πως πλέον «κατ' ουσίαν εξανεμίζεται πλήρως η δυνατότητα ικανοποίησης των εργαζομένων για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, ή έστω ένα μικρό μέρος των απαιτήσεων τους».
Φυσικά ο στόχος της κυβέρνησης είναι προφανής. Να ικανοποιήσει το αίτημα της τρόικα για αύξηση των εσόδων αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτό εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που έμειναν στο δρόμο. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ




Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Κο Παναγιωτόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο του υφυπουργό κο Δημοσθένη Τουλκίδη, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κος Παναγιώτης Λινάρδος, καθώς και μέλη της επιτροπής των δικαιούχων των Εργατικών Κατοικιών.

Στον κύριο υφυπουργό αναλύσαμε το θέμα των κατοικιών διεξοδικά από τη στιγμή των κληρώσεων, αναφερθήκαμε στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των αποχετεύσεων, στην μη αποδέσμευση των κονδυλίων για τα έργα των κοινόχρηστων χώρων και τονίσαμε το θέμα του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή των κατοικιών.

Στην συνέχεια εκθέσαμε το πρόβλημα των λεηλασιών και των τριών (3) συγκροτημάτων των εργατικών κατοικιών μαζί με φωτογραφίες των καταστροφών. Τονίστηκε στον υφυπουργό η ανάγκη της άμεσης παραχώρησης των κατοικιών στους ίδιους τους δικαιούχους για την διασφάλιση των κατοικιών.

Ο κος υφυπουργός μετά την έκθεση των προβλημάτων ρώτησε τον Κo Αντιδήμαρχο πότε ολοκληρώνεται το έργο της αποχέτευσης και ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τον μήνα Ιούνιο θα ολοκληρωθεί το έργο. Έτσι, ο κος υφυπουργός απάντησε ότι με γνώμονα τον Ιούνιο ο Ο.Ε.Κ. θα πραγματοποιήσει την παράδοση των κατοικιών.

Στο τέλος της συνάντησης καταστήσαμε γνωστό στον κο υφυπουργό ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, των εξώδικων των κατοικιών για την μη πληρωμή των ενοικίων στους ιδιοκτήτες.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ο.Ε.Κ. για να του παρουσιάσει τις αποφάσεις αυτής της συνάντησης.
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ 1 Η ΜΑΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Πρωτοµαγιά είναι µια ιστορική και αγωνιστική ηµέρα για το εργατικό κίνηµα. Σηµατοδοτεί τους αγώνες που δόθηκαν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσµο για τα εργασιακά δικαιώµατα. 
Σήµερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήµατα και οι διεκδικήσεις των εργαζοµένων. Οι παγκοσµιοποιηµένες αγορές, πανίσχυρες και ανεξέλεγκτες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και τις χώρες τους δικούς τους Νόµους της Κερδοσκοπίας, της ασυδοσίας, της εκµετάλλευσης, ακυρώνοντας όλους τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζοµένων. 
Για τους Έλληνες εργαζόµενους η σηµερινή κρίση φέρνει την ανεργία στο 30% (1.500.000 άνεργοι), ανέχεια (1.500.000 απλήρωτοι εργαζόµενοι), εξαθλίωση και φτωχοποίηση µέσα από τι εφαρµοζόµενες πολιτικές της τριµερούς κυβέρνησης και της Τρόικας. 
Τα µνηµόνια που επιβλήθηκαν καταργούν κάθε έννοια ∆ικαίου, κουρελιάζουν το Σύνταγµα, σκοτώνουν την ∆ηµοκρατία, την Ελευθερία και υποθηκεύουν την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας, µετατρέποντάς την σε Προτεκτοράτο. 
Τιµούµε τους Αγωνιστές του Εργατικού Κινήµατος, όλους όσους θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώµατα της τάξης µας, για να απολαύσουν οι επόµενες γενιές καλύτερες ηµέρες. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόµενοι δεν φταίνε για τη σηµερινή κατάσταση που ζούµε. Οι πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τους «καθοδηγητές» τους (∆ΝΤ, Τρόικα), από τους κάθε λογής καιροσκόπους, τοκογλύφους, έφεραν τη χώρα και τους πολίτες της στην τραγική κατάσταση που βιώνουµε. 
Σήµερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη µε την απεργία της 1ης Μάη, να σπάσουµε τα δεσµά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που πνίγουν την κοινωνία. 
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 
ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ώρα 11:00 
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ώρα 10:30 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Στις 23/04/13 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του Απριλίου όπου και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

Άδειες Εργασίας

Μετά την συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του ΠΣΕΕΠ με τους εκπροσώπους της Εταιρείας τα πρώτα αποτελέσματα θεωρούμε ότι είναι ικανοποιητικά, πιστεύουμε ότι αν κινηθούμε συντονισμένα και οι επόμενες συναντήσεις θα φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε εμείς οι εργαζόμενοι.
Ο συντονισμός αφορά την συνεργασία της Επιτροπής με τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους Χειριστές, Εργοδηγούς και  Συντονιστές που ήδη είναι σε εξέλιξη και εκ του αποτελέσματος έφεραν οφέλη.
Η όλη διαδικασία εμάς ως Παράταξη μας ικανοποιεί αφού ανοίξαμε αυτό το μεγάλο θέμα στο Δ.Σ.  διότι είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της Διαπαραταξιακής Εκπροσώπησης, γεγονός που τονίσαμε από το πρώτο Δ.Σ., και συνεχίζουμε να το πιστεύουμε ότι όσο δίνονται οι ευκαιρίες αυτό θα αποδεικνύεται.
Ως Παράταξη πιστεύουμε ότι η ασφαλή πρόοδος των εργασιών οφείλει να είναι κοινή διαδικασία για όλες τις Εγκαταστάσεις και συνδέεται άρρηκτα με τα Οργανογράμματα. Τα Οργανογράμματα να είναι επίσης κοινά, διότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες μετά από την αναβάθμιση των Β.Ε.Θ. και  το ξεκίνημα των Μονάδων Β.Ε.Ε.
Τα κοινά Οργανογράμματα θα δώσουν την δυνατότητα στο Συνδικάτο να απαιτήσει να διεκδικήσει την συμπλήρωση τους αφού η κάλυψη όπως των Βοηθών Εποπτών, Επόπτες στις Β.Ε.Θ. και οι διαπιστωμένες απαιτούμενες θέσεις στις Β.Ε.Ε. θα φέρουν και προσλήψεις.
Όραμα όλων πρέπει να είναι η εργασιακή ειρήνη, η ασφαλή οργανωτική δομή και όχι τα καθρεφτάκια που μοιράζονται από επιτήδειους και «μετρ» του είδους.  Αυτά φέρουν εφήμερα μικροπαραταξιακά κέρδη και χάνονται σημαντικά οφέλη για το σύνολο των εργαζομένων.

Εργολαβικό προσωπικό στη Βάρδια

Το θέμα της χρησιμοποίησης Εργολαβικού προσωπικού στη Βάρδια, το έχουμε επισημάνει και καταδικάσει πολλές φορές στο παρελθόν, η απάντηση λοιπόν του Προέδρου ότι το γνωρίζει και έχει κάνει συζητήσεις επ΄ αυτού, δεν μας καλύπτει.  Πλέον η θέση μας – ήταν και είναι – δυναμική αντίδραση, διότι αυτό θεωρούμε ότι είναι δοκιμαστικό μοντέλο για το μέλλον από πλευράς της Εταιρείας και απαιτούμε να το σταματήσουμε εδώ και τώρα.
Τελευταίο γεγονός αυτό των Εργολαβικών Καπεταναίων στις Β.Ε.Ε. όπου καλύπτουν πλέον Οργανικές θέσεις στην Βάρδια.  Βέβαια λίγο μετά την τοποθέτησή τους στην Βάρδια βγήκε η προκήρυξη για τις  θέσεις τους !!!  Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πια νέα ήθη και έθιμα.



Groupama

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι ακούγοντας τα θαύματα της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι πολιτικοί φωστήρες της κυβέρνησής μας, ανησυχούν και έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το Συμβόλαιό μας.
Έτσι προκλήθηκε συζήτηση από μέλος της Παράταξής μας στο Δ.Σ.  Υπήρξε κατ΄ αρχήν δυσφορία από τον Πρόεδρο να συζητηθεί εκτενέστερα το  θέμα, στην πορεία όμως συζητήθηκαν οι απόψεις επί του θέματος και δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος ότι θα κάνει κάποιες συζητήσεις και θα επανέλθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., πάντα όμως στη λογική που δεν θα απειληθεί το Συμβόλαιο, θέμα που συμφωνήθηκε Ομόφωνα από το Δ.Σ.

Τα θέματα της καθημερινότητας

Σ΄ αυτό το σκέλος της συζήτησης ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η κατάργηση Εργολαβικών Οδηγών που μετέφεραν τα δείγματα από τις Μονάδες των Β.Ε.Ε. στο Χημείο – σημειωτέων ότι οι εγκαταστάσεις των Β.Ε.Ε. χωρίζονται από την Παλαιά Εθνικό Οδό Αθηνών-Κορίνθου – και ως αποτέλεσμα αυτού είναι οι Χειριστές πλέον να φεύγουν με αυτοκίνητο από τις εγκαταστάσεις με τα δείγματα και επειδή ο δρόμος έχει διπλή διαχωριστική γραμμή και είναι παραβίαση του ΚΟΚ η διάβαση με απ΄ ευθείας πέρασμα σαφέστατα ανασφαλή, να πηγαίνουν κοντά στο ένα χιλιόμετρο προς Ελευσίνα στον κόμβο του μπλόκο, να επιστρέφουν στις Β.Ε.Ε. στο Χημείο και ξανά επιστροφή προς την Κεντρική Είσοδο των Β.Ε.Ε. 500 περίπου μέτρα για τελική επιστροφή προς την Είσοδο για  τις Μονάδες.   Κύριοι σοβαρευτείτε, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε για κάτι τέτοιο.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ συνεχίζοντας σε αυτό που της έδωσαν εντολή οι εργαζόμενοι να κάνει, δηλαδή να ασχολείται με όλα τα θέματα των εργαζομένων, εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους θα εκφράζει πάντα την θέση της και την άποψή της.  Τίποτε όμως δεν κερδίζετε χωρίς κόπο και αγώνα.  Γι΄ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ για τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Οι καιροί  απαιτούν  το  μήνυμα  να είναι  ηχηρό  και  δυνατό  και  οφείλουμε  όλοι  να  θυμόμαστε


Η  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΑΡΓΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΕΡΓΙΑ












To τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου




To τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου
To τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την πληρωμή του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ και για το 2013. 



Διαβάστε εδώ το τελικό κείμενο



Στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα συνοδευτικά κείμενα. Δηλαδή:



Η αιτιολογική έκθεση



Ο πίνακας με τις προποποιούμενες και καταργούμενες διατάξεις 



Η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων
  
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Πως να ρυθμίσετε τα χρέη στο δημόσιο - Η τελική διάταξη

Πως να ρυθμίσετε τα χρέη στο δημόσιο - Η τελική διάταξη
Διαγραφή προσαυξήσεων από 25% έως 50% προβλέπει η τελική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο. Η τελική διάταξη, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη στη συνέχεια προβλέπει ότι οι οφειλές θα τοκίζονται με επιτόκιο 8,75%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έως το τέλος Ιουνίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους καθώς από 01/07/2013 και μετά, απαγορεύεται κάθε ρύθμιση. Οι νέες οφειλές θα ρυθμίζονται το πολύ σε 12 δόσεις ενώ ο δανειολήπτης θα πρέπει να αποδεικνύει ότι τα χρέη προέρχονται από έκτακτη αιτία προκειμένου να ζητήσει ακόμη περισσότερες δόσεις.

Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Τελωνεία του Κράτους σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ.356/1974), δύνανται, κατόπιν αίτησης των οφειλετών και εφόσον συντρέχει πραγματική οικονομική αδυναμία και δυνατότητα τήρησης προγράμματος δόσεων να ρυθμίζονται έως και σε σαράντα οκτώ (48) ισόποσες μηνιαίες δόσεις και πάντως όχι πέραν της 31. 6.2017 και να καταβάλλονται ως εξής:
α) με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον η καταβολή πραγματοποιηθεί εφάπαξ έως και την30.6..2013,
β)με απαλλαγή ποσοστού σαράντα τοις εκατό (40%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2014,
γ) με απαλλαγή ποσοστού τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2015
δ) με απαλλαγή ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2016
ε) με απαλλαγή ποσοστού εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η υπαχθείσα στη ρύθμιση οφειλή εξοφληθεί έως και την 30.6.2017.
Ως προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για την εφαρμογή των ως άνω απαλλαγών λογίζονται σε κάθε περίπτωση οι προσαυξήσεις όπως έχουν διαμορφωθεί την 1.1.2013.
στ) οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις καθώς και να είναι ενήμεροι για τις οφειλες τους με ημερομηνία καταβολής από την 1.1.2013.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως ποσού οφειλής χορηγείται η ρύθμιση μόνο εφόσον ο αιτών αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος της μηνιαίας δόσης.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EFG: “Μα ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση”; Εξέλιξη βόμβα από τα ευρήματα διεθνούς έρευνας!



94 πολιτικά πρόσωπα – πελάτες της EFG στο στόχαστρο για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Βρετανική αρχή!

17 μυστήριοι φάκελλοι από τον Δεκέμβρη του 2007 (πότε είπαμε κύριε Μιωνή;) εως τον Γενάρη του 2011 από τους 36 που ελέχθηκαν δειγματολειπτικά! Η τράπεζα φέρεται να έκλεισε αθόρυβα την υπόθεση πληρώνοντας το πρόστιμο.

Ένοχη σιωπή από τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε”! Τι θα κάνει η επιτροπή;

Εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ. Καταθέτουν οι εμπλεκόμενοι στο περιβόητο fund των 550 εκατομμυρίων. Αυτό που ούτε ο συνταγματολόγος Βενιζέλος όπως ομολόγησε, δεν κατάλαβε “τι ακριβώς είναι, τι νομική υπόσταση έχει”

Και οι τρεις λοιπόν μάρτυρες, ο δικηγόρος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Παπασταύρου, η κυρία Μαρία Παντελή, αλλά και ο κύριος “δεν μπορούμε να τον βρούμε” Σάμπυ Μιωνής, ως καλοκουρδισμένη ορχήστρα κατέθεταν το εξής στην ερώτηση “υπάρχει βρώμικο πολιτικό χρήμα πίσω από αυτό το fund”:

“Μα η εταιρεία (CMA), πουλήθηκε στην EFG του ομίλου Λάτση. Είναι δυνατόν να ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση;”

Ε, λοιπόν τα πάντα είναι δυνατά σε αυτή την ζωή.

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ σε δειγματολειπτικό έλεγχο από τoν FSA που έδειξε σημεία και τέρατα.

Από τους 3342 πελάτες, οι 400 χαρακτηρίζονται “υψηλού ρίσκου” για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκ των οποίων 94 είναι πολιτικά πρόσωπα ή πρόσωπα που σχετίζονται με την πολιτική (συγγενείς κλπ)!!

Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και “νονού” του οργανωμένου εγκλήματος που κατηγορείται και για δολοφονίες του οποίου ο γιός έγινε “πελάτης” της EFG χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Τα ευρήματα αφορούν μόνο την Βρετανία. Υπάρχει ακόμα και το Λουξεμβούργο, η χώρα – σκάνδαλο στην οποία η EFG έχει τεράστια δραστηριότητα. Κάποιοι μιλούν και για κινήσεις στην δευτερογενή αγορά.

1. Αναμένουμε την επιτροπή να απαιτήσει από την FSA τα αρχεία, ειδικά αυτά που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

2. Ο κύριος Καραμούζης όταν τραπέζωνε τον ΓΑΠ προεκλογικά μήπως του έκανε και παρουσίαση των σκληρών ελέγχων του ομίλου;

Αναμένουμε…

Η ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

FCA fines EFG Private Bank £4.2m for failures in its anti-money laundering controls

Published: Yesterday

The Financial Conduct Authority (FCA) has fined EFG Private Bank Ltd (EFG) £4.2 million for failing to take reasonable care to establish and maintain effective anti-money laundering (AML) controls for high risk customers. The failings were serious and lasted for more than three years.

EFG is the UK private banking subsidiary of the EFGI Group, a global private banking group, based in Switzerland.  EFG provides private banking and wealth management services to high net worth individuals including some from overseas jurisdictions recognised as presenting a higher risk of money laundering and/or bribery and corruption.  At the end of 2011 around 400 of EFG’s 3,342 customer accounts were deemed by the firm to present a higher risk of money laundering or reputational risk, and of these 94 were held by politically exposed persons (PEPs).

As part of a thematic review of how UK banks were managing money laundering risk in higher risk situations, the Financial Services Authority (FSA) visited EFG in January 2011.  That visit and further investigation caused serious concern to the FSA.  The investigation found that EFG had not fully put its AML policies into practice.  Of particular concern was that 17 of 36 reviewed customer files, opened between December 2007 and January 2011, contained customer due diligence that highlighted significant money laundering risks, but insufficient records of how the bank’s senior management had mitigated those risks.

Of these 17 files, the FSA found that the risks highlighted in 13 files related to allegations of criminal activity or that the customer had been charged with criminal offences including corruption and money laundering.

For example in one account, EFG’s due diligence highlighted that a prospective client had acquired their wealth through their father, about whom there were allegations of links with organised crime, money-laundering and murder.  However there was insufficient information on file to explain how the bank concluded that this risk was acceptable or how it was mitigating the risks.

EFG also failed to appropriately monitor its higher risk accounts.  Of the 99 PEP and other high risk customer files reviewed by the FSA, 83 raised serious concerns about EFG’s monitoring of the relationship.

As a result of these failures, EFG breached FSA Principle 3, requiring it to take reasonable care to organise and control its affairs responsibly and effectively.

Tracey McDermott, head of enforcement and financial crime, said:

“One of the FCA’s objectives is to protect and enhance the integrity of the UK financial system. This includes ensuring money in the UK system is clean.

“Banks are the first line of defence to make sure that proceeds of crime do not find their way into the UK.  In this case while EFG’s policies looked good on paper, in practice it manifestly failed to ensure that it was addressing its AML risks.  Its poor implementation of its agreed policies risked the bank handling the proceeds of crime.  These failures merited a strong penalty from the FCA.

“Firms that accept business from high risk customers must have systems, controls and practices to manage that risk. The FCA will continue to focus on high risk customers and business.”

EFG settled at an early stage of the investigation and qualified for a 30% discount on its fine.  Without the discount the fine would have been £6 million.

Notes for editors

The Final Notice for EFG Private Bank Ltd.

On 22 June 2011, the FSA published its findings from a thematic review, which focused on how banks manage money laundering risk in higher risk situations.  The FSA published a Policy Statement PS11/15 Financial crime: a guide for firms on 9 December 2011. This contains guidance on steps firms can take to reduce their financial crime risk, including in their dealings with high risk and PEP customers.

EFG breached Principle 3 of the FCA’s Principles for Businesses.  Principle 3 is set out in the FCA Handbook and states: a firm must take reasonable care to organise and control its affairs responsibly and effectively, with adequate risk management systems.

The FSA fined Coutts and Habib Bank for similar AML failings.

On the 1 April 2013 the Financial Conduct Authority (FCA) became responsible for the conduct supervision of all regulated financial firms and the prudential supervision of those not supervised by the Prudential Regulation Authority (PRA).

The FCA has an overarching strategic objective of ensuring the relevant markets function well. To support this it has three operational objectives: to secure an appropriate degree of protection for consumers; to protect and enhance the integrity of the UK financial system; and to promote effective competition in the interests of consumers

You can find more information about the FCA, as well as how it is different to the PRA.

About these ads
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ελληνική προδοσία και το ΟΧΙ της Κύπρου...Καμιά σχέση η Δανειακή της Κύπρου με την Ελληνική !!!






Κατατέθηκε σήμερα στην βουλή της Κύπρου η Δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο...
Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή και ας θυμηθούμε την δανειακή σύμβαση της Ελλάδας ..και τους προδοτικούς όρους, του Αγγλικού δικαίου και της άνευ όρων παραίτησης από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
14. GOVERNING LAW AND JURISDICTION
(1) This Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law.
(2) The parties imdertake to submit any dispute which may arise relating to the legality, validity, interpretation or performance of this Agreement to the exclusive jurisdiction of the Court of Justice of the European Union.
(3) Judgements of the Court of Justice of the European Union shall be fully binding on and enforceable by the parties.
(4) The Lenders may enforce any judgement obtained from the Court of Justice of the European Union, or other rights against the Borrower in the courts of the country of the Borrower.
(5) The Borrower hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgement or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgement, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law.
 "Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος"

Δείτε τώρα την αντίστοιχη δανειακή της Κύπρου ...
Καμία μνεία για Αγγλικό δίκαιο και καμία παραίτηση από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά της στοιχεία
 
 
 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
16. GOVERNING LAW AND JURISDICTION 

16.1 The Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with the Agreement shall be governed by and shall be construed in accordance with public international law, the sources of which shall be taken for these purposes to include:
(a) the ESM Treaty and any other relevant treaty obligations that are binding reciprocally on the Parties;
(b) the provisions of any international conventions and treaties (whether or not binding directly as such on the parties) generally recognised as having codified or ripened into binding rules of law applicable to states and to international financial institutions, as appropriate, including, without limitation, the Vienna Convention on the Law of Treaties Between States and International Organizations or between International Organizations done at Vienna on 21 March 1986; and
(c) applicable general principles of law.
16.2 The rights and obligations of the Parties under the Agreement shall be valid and enforceable in accordance with their terms notwithstanding the law of any state or political subdivision thereof to the contrary. Neither the Beneficiary Member State, nor the Central Bank nor the Fund (if applicable) shall be entitled in any proceeding under this Clause 16 to assert any claim that any provision of this Agreement is invalid or unenforceable for any reason.
16.3 Any Dispute shall be submitted for settlement in accordance with Article 37 of the ESM Treaty.
16.4 The parties agree that the dispute resolution mechanism in this Clause 16 is exclusive and prevents the exercise of any other right a party may have in connection with the resolution of a Dispute. The parties hereby waive their right to any form of recourse against an award to any court or other competent authority, insofar as such waiver can validly be made under applicable law.
16.5 No delay in exercising, or omission to exercise, any right, power or remedy by ESM under the Agreement shall impair any such right, power or remedy or be construed to be a waiver or acquiescence.  
ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚ KAI ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΝΝΥΣ ΠΟΔΗΜΑΤΑ




Το ζήτημα της ενεργοποίησης της ρήτρας ύφεσης του προγράμματος της Ελλάδας, αλλά και της διαφάνειας και του δημοκρατικού ελέγχου στη διαμόρφωση των προγραμμάτων προσαρμογής έθεσε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά απευθυνόμενη προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή και αρμόδιο για θέματα Οικονομίας κ. Olli Rehn.

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά απευθυνόμενη στον Επίτροπο Olli Rehn έθεσε το ερώτημα «εάν και με ποιο τρόπο προτίθεται να ενεργοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη ρήτρα ύφεσης που προβλέπεται στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα βρίσκεται σε έκτη διαδοχική χρονιά ύφεσης με μία ανεργία που έχει ξεπεράσει το 27%, ενώ παράλληλα οι προβλέψεις δείχνουν ότι φέτος θα πετύχουμε μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα και το 2014 θα φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα».

Σε σχέση με την ενεργοποίηση της ρήτρας ύφεσης ο Επίτροπος Rehn απάντησε ότι «οποιαδήποτε απόφαση για να παραταθεί ένα πρόγραμμα ή να παραταθεί η περίοδος προσαρμογής οδηγεί σε επιπλέον χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης – που παρέχουν τις εγγυήσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας – και αυτό προϋποθέτει αποφάσεις από τα κοινοβούλια όλων των χωρών, που είναι μια δύσκολη πολιτικά διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη και τους χρηματοδοτικούς περιορισμούς κάθε χώρας».

Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης η κ. Ποδηματά επίσης έθεσε για ακόμη μία φορά το μείζον θέμα της διαφάνειας, της δημοκρατικής λογοδοσίας, αλλά και του διαλόγου γύρω από τις συστάσεις και τα μέτρα πολιτικής που εισηγείται η Τρόικα προς τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα. Η Αντιπρόεδρος του ΕΚ επανέλαβε την πρόταση της προς την Επιτροπή «για ένταξη των χωρών που εφαρμόζουν πρόγραμμα στη διαδικασία συζήτησης των μακροοικονομικών ανισορροπιών που προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ώστε να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες παραμέτρους των προγραμμάτων, ενισχύοντας τη διαφάνεια στη διαμόρφωση των προγραμμάτων, αλλά και την πολιτική και κοινωνική συναίνεση γύρω από αυτά».

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Εκτιμήσεις-σοκ για ανεργία 30% εντός του 2013!




Εξόχως ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2013, καθώς, ο πρόεδρός του, Παύλος Ραβάνης, ανεβάζει τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που θα κλείσουν στις 60.000 προσθέτοντας ότι σχεδόν 120.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Παρατηρεί,από την άλλη πλευρά, ότι η «συχνότητα θανάτου επιχειρήσεων» έχει ελαττωθεί, ωστόσο συνεχίζουν να κλείνουν επιχειρήσεις και μέσα στο 2011 η αναλογία ήταν πως για κάθε νεοϊδρυόμενη, έκλειναν 2,5 επιχειρήσεις.

Το 2012 αυτή η αναλογία μειώθηκε καθώς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης αντιστοιχούσε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων και εφέτος, όπως λέει, αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί στο 1,5 προς ένα, δηλαδή 1,5 επιχείρηση θα κλείνει ενώ μία νέα θα ανοίγει.

Ο κ. Ραβάνης εκτιμά πως μέσα στο 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει σε νέο ρεκόρ της τάξης του 30%, σε σχέση με 26% που είναι σήμερα και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στον χώρο της Ευρωζώνης.

Μπορεί, όπως συμπληρώνει, μέσα στο καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, να παρατηρηθεί μια σχετική μείωση της ανεργίας, όμως τον Σεπτέμβριο θα ανέλθει σε αδιανόητα υψηλό ποσοστό και ο ίδιος προτείνει ως μέσα αντιμετώπισης τη μείωση της φορολογίας και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιτευχθεί ένα επίπεδο επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις όμοιο με εκείνο στις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται αφενός τη στήριξη του κράτους και αφετέρου μια φορολογική ελάφρυνση ώστε το ποσοστό φορολόγησης να μην υπερβαίνει το 15%.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr