Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Το νέο εργαλείο OiRA συμβάλλει στην εκτίμηση των κινδύνων στους χώρους εργασίας στο πλαίσιο της COVID-19

Από το osha.europa.eu
Ενώ οι περιορισμοί που ισχύουν σε σχέση με τη νόσο COVID-19 αρχίζουν να χαλαρώνουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, πολλές εταιρείες και οργανισμοί σχεδιάζουν το πλαίσιο για μια ασφαλή επιστροφή στον χώρο εργασίας. Η διαδικτυακή πλατφόρμα διαδραστικής εκτίμησης κινδύνων – OiRA  - του EU-OSHA ανέπτυξε ένα εργαλείο που σχεδιάστηκε ειδικά για να στηρίξει τη διαδικασία αυτή.

Το διαδραστικό αυτό εργαλείο..

Ρωσία: Υπό έλεγχο η κατάσταση με την πετρελαιοκηλίδα στο Νορίλσκ

Από το energypress.gr
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας στον ποταμό Αμπάρναγια, παρακείμενο στην πόλη Νορίλσκ, η οποία προξενήθηκε από διαρροή 20.000 τόννων πετρελαίου ντίζελ από δεξαμενή καυσίμων του θερμοηλεκτρικού Σταθμού -3 της πόλης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας.

Παράλληλα, το υπουργείο ανέφερε..

Φυσικό αέριο στον Εύξεινο Πόντο: Ρωσική αποδυνάμωση, τουρκική άνοδος και ευκαιρίες

Από το capital.gr
Ετερογενής, ποικίλη, διαφορετική - λίγες άλλες λέξεις μπορούν να περιγράψουν συνοπτικά την περιοχή του Εύξεινου Πόντου. Πέρα από την προφανή γεωγραφική εγγύτητά τους, υπάρχουν λίγα που ενώνουν αυτές τις χώρες. Σφηνωμένες μεταξύ διαφορετικών ηπείρων, θρησκειών και πολιτισμών, ποικίλλουν επίσης σε μέγεθος, οικονομική αντοχή και γεωπολιτική σχέση. Μέχρι το 1991, η Σοβιετική Ένωση και οι σύμμαχοί της στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας ασκούσαν de facto ηγεμονία στην περιοχή, με την Τουρκία να..

Τι σημαίνει η απειλή εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ - Το Τουρκο-Λυβικό μνημόνιο, οι έρευνες υδρογονανθράκων και οι δυνατότητες αντίδρασης

Από το energypress.gr
Το Τούρκο-Λυβικό Μνημόνιο αγνοώντας επιδεικτικά το άρθρο 121 του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS 1982), το οποίο αναγνωρίζει δικαιώματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στους νησιωτικούς χώρους, αγνοώντας  την ύπαρξη της Κρήτης, της Καρπάθου, της Κάσου, της Ρόδου και του Καστελλόριζου, ‘’διαμοιράζει’’ την υφαλοκρηπίδα μεταξύ των ηπειρωτικών ακτών της Τουρκίας και της Λιβύης (για το μέρος που έχουν αντικριστές ακτές) και υποκλέπτει από..

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2020

Από το gsee.gr
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενθάρρυνση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τη στήριξη 143 χωρών που συμμετέχουν ετησίως στον εορτασμό της.

Το θέμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020 είναι, «Χρόνος για τη Φύση», με έμφαση στο ρόλο..

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος: Η Ελλάδα 25η στον παγκόσμιο Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης

Από το worldenergynews.gr
Την 25η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στον παγκόσμιο «Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης 2020» (Environmental Performance Index), υποχωρώντας από την 22η θέση το 2018. Ο δείκτης, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καταρτίζεται ανά διετία από επιστήμονες των αμερικανικών πανεπιστημίων Γιέηλ και Κολούμπια και κατατάσσει 180 χώρες με βάση 32 περιβαλλοντικά κριτήρια, όπως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ)

Από το ekeda.gr
Μετά τα τελευταία γεγονότα που βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε εξ’ αιτίας της παγκόσμιας κρίσης υγείας με το COVID 19 και όλες τις συνέπειες αυτού, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε σε κομβικά χρονικά γεγονότα του παρελθόντος, που συνέβαλαν σημαντικά κατά μία έννοια στην αντιμετώπιση του παραπάνω γεγονότος.

Το 1976 το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής με Πρόεδρο τον αείμνηστο Χρήστο Σπυρόπουλο και όλες τις εργατικές δυνάμεις σύσσωμες, αποφάσισαν..

Άνοδος 5% για το πετρέλαιο καθώς οι traders περιμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ + για την επέκταση των περικοπών

Από το worldenergynews.gr
Άλμα 5% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 5/6/2020 αφού ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις συνομιλίες το Σάββατο σχετικά με το εάν θα επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής, υποδεικνύοντας ότι ορισμένες χώρες αργοπορούν να ευθυγραμμιστούν με τη συμφωνία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν..