Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Αρθρο της…Ελβετικής εφημερίδας Sonntagszeitung, απευθυνόμενο πρός την Ελβετική κυβέρνηση…!
Tα λόγια περιττεύουν. Το μήνυμα ξεκάθαρο. Γράφουμε ιστορία.
Και ΑΥΡΙΟ στην πλατεία Συντάγματος! Αγώνας έως την έσχατη νίκη!


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η ΓΣΕΕ συνεχίζει την εθνική προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο


Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,θα έχει η ΓΣΕΕ σήμερα το απόγευμα στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο διάσκεψης που διοργανώνουν από κοινού η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, το Δ.Ν.Τ και η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τον αγώνα και σε διεθνές επίπεδο ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία και οικονομία και με συμμάχους συνδικαλιστικούς ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, θα ζητήσει για ακόμη μία φορά αλλαγή της πολιτικής λιτότητας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τη Συνομοσπονδία στη διάσκεψη, να θέσει στον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας και στα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την επιτακτική αναγκαιότητα να δοθεί στη χώρα μας ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής, που θα οδηγήσει στην ανάσχεση της ύφεσης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στην απασχόληση.
Η ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση και με τα Αμερικανικά συνδικάτα, ενώ ήδη η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εκδίδει ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, καλώντας τους διεθνής χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές αρχές, να σεβαστούν τη δημοκρατική βούληση του Ελληνικού λαού και να διερευνήσουν με τη νέα κυβέρνηση κάθε δυνατότητα, ώστε οι διαπραγματεύσεις να αντικαταστήσουν τα διατάγματα και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Κασουλίδης: Η Τουρκία αποφάσισε να στείλει ερευνητικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ χωρίς άδεια


Η Τουρκία αποφάσισε για πρώτη φορά να κάνει χρήση βίας, στέλνοντας πολεμικά πλοία που ειδικεύονται σε σεισμική έρευνα, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, χωρίς άδεια, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, από το βήμα συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC).
Παράλληλα, αναφερόμενος στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, καθώς και με το Κάιρο, ο ίδιος διερωτήθηκε αν είναι στο χέρι της Τουρκίας να αποφασίσει τι σχέσεις της θα έχει με τις χώρες της περιοχής και ποιες ακριβώς είναι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο. 
Ο Κύπριος αξιωματούχος τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της Τουρκίας είναι το ΡΚΚ και η δεύτερη ο αγώνας κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, προσθέτοντας «και δεν ξέρω αν η τρίτη, ή τέταρτη, ή πέμπτη προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους».
Τόνισε επίσης το πόσο «εύκολα προσβάσιμα είναι τα τουρκικά σύνορα», τόσο ως σημείο εισόδου για τους ξένους μαχητές που προέρχονται από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, καθώς επίσης και για την είσοδό τους στη Συρία.
Αντίθετα, ο Κασουλίδης υπογράμμισε το ρόλο της Κύπρου για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της ΕΕ αύριο (12 Φεβρουαρίου).
Επέστησε την προσοχή στην κατάσταση του Λιβάνου, μιας χώρας η οποία, ανέφερε, έχει αναλάβει τεράστια επιβάρυνση λόγω της κρίσης στη Συρία. Ο υπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος παρείχε βοήθεια στο Λίβανο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τη χώρα αυτή στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της απειλής εξάπλωσης τρομοκρατίας και εκεί.
«Υπάρχει εύλογος φόβος ότι αν οι τρομοκράτες προχωρήσουν στις ακτές της Μεσογείου, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια άμεση απειλή για την ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο Κασουλίδης.
Στην ανάλυσή του, το Ισλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε από τον συριακό εμφύλιο πόλεμο, τον οποίο η διεθνής κοινότητα «σε μεγάλο βαθμό δεν υπολόγισε σωστά».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σε νέο ιστορικό υψηλό τα αποθέματα αμερικάνικου αργού


Αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 417,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση κατά 4 εκατ. βαρέλια.
Την ίδια στιγμή τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,0 εκατ. βαρέλια στα 242,6 εκατ. βαρέλια, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 1990. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο κατά 200.000 βαρέλια.
Τα διυλισμένα αποθέματα στο μεταξύ υποχώρησαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια στα 131,2 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση 1,3 εκατ. βαρελιών.ΠΗΓΗ:energypress.gr