Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Διαβεβαιώσεις Ιράκ για συμμόρφωση με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής αργού

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράκ έδωσε διαβεβαιώσεις στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής με στόχο να ενισχυθούν οι τιμές του αργού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Η συμμόρφωση με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου για μείωση της παραγωγής είναι «ενθαρρυντική», είπε ο Μπαρκίντο κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για την Ενέργεια στη Βαγδάτη,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Επικεντρωνόμαστε τώρα στο..

"Το Τέλος του Άνθρακα που πλησιάζει" και η μάχη για το 40% των λιγνιτικών μονάδων.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε ως κυρίαρχο, για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, το ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, προσχηματικά προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές για το δήθεν "άνοιγμα" της αγοράς ενέργειας, στην πραγματικότητα ωστόσο επειδή το 2018, σ' ένα χρόνο και κάτι, τελειώνει το πρόγραμμα του 3ου Μνημονίου και οι δανειστές δεν έχουν προλάβει να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία. Φυσικά βεβαίως η φασαρία δεν γίνεται για το τεράστιο κοίτασμα λιθίου, που ανακάλυψε πρωταπριλιάτικα το ιστολόγιο στο λιγνίτη της περιοχής Φλώρινας!

Το σάπιο πολιτικό σύστημα που..

New York Times: "Πόσο "καθαρή" είναι η βενζίνη του κ.Trump;"

Από το worldenergynews.gr
Ανάλυση του Eric Lipton για το ρόλο συμβούλων του προέδρου των ΗΠΑ σε ενεργειακά θέματα φιλοξενούν οι New York Times: 

"Από τότε που ο Καρλ Ικαν ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου του προέδρου Τραμπ σε ενεργειακά θέματα, έχει επικεντρωθεί στην αναθεώρηση του κανόνα της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) που ορίζει τα κριτήρια για την πρόσμειξη αιθανόλης με βενζίνη. Είναι μια αποστολή που ταιριάζει σε όλη την προεκλογική φιλοσοφία του κ. Τραμπ για την απελευθέρωση της χώρας από ασφυκτικά κανονιστικά πλαίσια. Αλλά υπάρχει μια επιπλέον λεπτομέρεια που κάνει μεγάλη εντύπωση στην Ουάσιγκτον: