Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Lukoil: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 18%

Από το naftikachronika.gr
Η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, θα μειώσει την παραγωγή της κατά 18%, ποσοστό που ισοδυναμεί σε περισσότερους από 40.000 τόνους την ημέρα, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας περικοπής παραγωγής του OPEC+, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον CEO της εταιρείας Vagit Alekperov.

«Θεωρώ ότι τόσο εμείς όσο και όλες οι άλλες..

Σε πλήρη απαξίωση το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού - Έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ 40 ετών

Από το bankingnews.gr
Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που βιώνει η παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία αποτυπώθηκε πλήρως στις 20 Απριλίου, όταν η τιμή του πετρελαίου έπεσε κάτω από τα 10 δολάρια το βαρέλι, σε χαμηλό ρεκόρ 40 χρόνων.

Το προηγούμενο καταστροφικό χαμηλό της ήταν στα 38 δολάρια το βαρέλι γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος της κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει..

Ευρωπαϊκή Ένωση: Χωρίς εξαιρέσεις ο στόχος για απανθρακοποίηση

Από το naftikachronika.gr
Μια ομάδα Ευρωπαίων αξιωματούχων από υπουργούς, γενικούς διευθυντές και ερευνητές προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επεξεργαστεί ένα σύνολο μέτρων οικονομικής ανάκαμψης λόγω της κρίσης του κορονοϊού, γύρω από τη στρατηγική του Πράσινου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Γάλλο ευρωβουλευτή Pascal Canfin, επιδιώκει να ασκήσει πιέσεις για κινητοποίηση επενδύσεων..

Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 60 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τις περισσότερες εξέδρες πετρελαίου σε ένα μήνα από το 2015, τον Απρίλιο, με τις τιμές του πετρελαίου να μειώνονται πάνω από 70% από την αρχή του έτους, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού μείωσαν την παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 60 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου, περιορίζοντας ..