Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ)

 
                    
                  ΜΕΤΑ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΙ;

Σε συνέχεια της συνάντηση της Πέμπτης 14.02.2019 που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και όπου ακούσαμε μέχρι και για την επιτυχία της Κυβέρνησης αναφορικά με τον ΔΕΣΦΑ (πως τον «έσωσαν» από τους Τούρκους), το Σωματείο μας
προσκλήθηκε σε συνάντηση αύριο Τρίτη με τον Υπουργό για..

ΤΑΙΠΕΔ: Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις

Από το energypress.gr
Το χρονοδιάγραμμα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, όπως είναι η Εγνατία Οδός, τα ΕΛΠΕ, το "Ελ. Βενιζέλος" και η ΔΕΠΑ, αλλά και νέα έργα, όπως η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στη νότια Καβάλα, καθώς και μαρίνες, όπως αυτές στη Ρόδο, στη Μύκονο κ.ά. περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου από το ΚΥΣΟΙΠ και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται 24 δράσεις, ως εξής:

Η ΑΟΖ του Ιονίου Πελάγους

Από το energia.gr
Ευτυχώς που λαλεί ο Αλβανός πρόεδρος Έντυ Ράμα ότι «Αθήνα και Τίρανα συζητούν τα σύνορα τους» κι’ έτσι μάθαμε, από τον νέον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι προ του θέρους θα έχει ολοκληρωθή η επέκταση των χωρικών υδάτων (ΧΥ) της Ελλάδος στο Ιόνιο πέλαγος.

Το ζήτημα υπερβαίνει τις Ελληνοαλβανικές μεθοριακές διαφορές και αφορά όχι μόνον τις Ελληνοϊταλικές αλλά και τις διαπραγματεύσεις..

Αγωγοί: θα παίξουμε αυτή τη φορά;

Από το energypress.gr
Λόγω καιρικών συνθηκών τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου αδυνατούν να εξυπηρετούν τη διέλευση των μεγάλων τάνκερ...Η διαδικασία διέλευσης, που έτσι και αλλιώς κρατούσε από 7-14 μέρες, τώρα χρονικά υπερδιπλασιάστηκε.

Μια είδηση, θα πει κάποιος, τίποτα περισσότερο…Χμ, γυρίζω τη μνήμη μου πίσω 10-12 χρόνια όταν στην ειδησεογραφία κυριαρχούσε το θέμα του μεγάλου έργου πνοής για την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη, αυτό της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς..

Θερινή υπόθεση η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας – Μάρτιο η ψήφιση του νομοσχεδίου, Ιούνιο η προκήρυξη του διαγωνισμού

Από το worldenergynews.gr 
Μέσα στον Μάρτιο προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος να αρχίσει η «διχοτόμηση» της ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. 

Έτσι, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ, στόχος είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, ώστε αμέσως μετά να εκκινήσει το split της εταιρείας στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών. 

Από την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα χρειαστούν..

Από τα «φίλτρα» της Συμφωνίας των Πρεσπών θα περάσει ο αγωγός αερίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

Από το energypress.gr
Η απόφαση της ΡΑΕ να εγκρίνει και τις δύο ανταγωνιστικές προτάσεις για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Νέα Μεσημβρία της Θεσσαλονίκης στη Γευγελή της Βόρειας Μακεδονίας φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τις σχετικές με την ενέργεια προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι ο ΔΕΣΦΑ έχει επισημάνει, ότι μέχρι σήμερα η γειτονική χώρα προμηθεύεται μόνο ρώσικο φυσικό αέριο, ενώ, σε περίπτωση υλοποίησης της πρότασης του Διαχειριστή θα διαφοροποιηθούν..