Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ανασυγκρότηση που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ



Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ) που τη στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, κατά την...
ομιλία του σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να μιλάει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 77η ΔΕΘ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι ήρθε στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο και «δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την κραυγαλέα διάσταση ανάμεσα σε όσα πέρσι υποσχέθηκε ως αξιωματική αντιπολίτευση και όσα φέτος κάνει ως κυβέρνηση».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 23 Σεπτέμβρη θα είμαστε ολοι στο Σύνταγμα!

Οι αγανακτισμένοι δεν υπάρχουν πια «τους πάτησε το τρένο»…



Πέρυσι οι δυνάμεις καταστολής του πολιτικού συστήματος έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους αγανακτισμένους από την πλατεία Συντάγματος. Ήταν πραγματικά απαίσιο το θέαμα να βλέπει κανείς ολόκληρες οικογένειες μαζί με τα μικρά παιδιά τους να τρέχουν σαν τα δαρμένα πρόβατα στα γύρω στενά για να σωθούν από τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες (κρότου – λάμψης) του συστήματος.
Το κίνημα εκείνο, στο οποίο πολλοί από εμάς συμμετείχαμε, διαλύθηκε. Και δεν ήταν....
η διάλυση μιας συγκέντρωσης το μόνο κακό. Το χειρότερο ήταν η πλήρης διάλυση αυτού του μοντέλου αγώνα (και επομένως αποτυχημένου) εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου κρατικοδίαιτου πολιτικοοικονομικού συστήματος, το οποίο εντελώς ωμά φορτώνει την δική του λεηλασία του δημοσίου πλούτου πάνω στις πλάτες αθώων πολιτών. 

Ένα κοινωνικό κίνημα όμως, δεν διαλύεται από μια βίαιη διάλυση μιας συγκέντρωσης. Ίσα ίσα που τέτοια γεγονότα το ενδυναμώνουν στη συνείδηση του κόσμου μέχρι την πλήρη επικράτησή του και την ανατροπή της υπάρχουσας αντικοινωνικής κατάστασης. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει το κοινωνικό κίνημα να έχει συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής. Τα συνθήματα «κλέφτες, κλέφτες» και «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ ουστ», δεν ήταν πολιτικές προτάσεις αλλαγής τέτοιες που θα ξανάβγαζαν τους αγανακτισμένους στους δρόμους ακόμα πιο δυναμικά. Για το λόγο αυτό, όσες φορές επιχειρήθηκε έκτοτε να συγκεντρωθούν οι αγανακτισμένοι, όπως και χθες το βράδυ, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανατροπή



Υπάρχουν λέξεις που τα λένε όλα. Σαν εκείνες που χρησιμοποίησε την Παρασκευή η Κριστίν Λαγκάρντ στη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία: κακή διεθνής διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα, μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, επιμήκυνση. Λόγια που μέχρι τότε θεωρούνταν ταμπού, το γκρέμισμα των οποίων επέφερε στο δράστη ψόγο και χλευασμό από τους υπερασπιστές των μνημονίων. 
Οι δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανατρέπουν όντως τα πάντα. Μέχρι την Πέμπτη ίσχυε μια αδιαπραγμάτευτη ακολουθία των γεγονότων: Πρώτα θα ψήφιζε η ελληνική Βουλή το νέο πρόγραμμα περικοπών του προϋπολογισμού κατά 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ύστερα θα έπρεπε να αρχίσει να το υλοποιεί «κατά πειστικό τρόπο» και μόνο μετά θα μπορούσε να γίνει κουβέντα μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας για πιθανή επιμήκυνση. 
Λίγες λέξεις της κ.Λαγκάρντ έφτασαν λοιπόν για να φέρουν τα πάνω κάτω. Το ερώτημα από τότε δεν είναι πλέον, αν θα έρθει η επιμήκυνση, αλλά αν αυτή θα συνοδευτεί και από άλλα μέτρα, που θα επιταχύνουν την έξοδο της χώρας από την κρίση. 
Έτσι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το οικοδόμημα του τρόμου που είχε κτισθεί τους τελευταίους μήνες γύρω από την Ελλάδα με στόχο να εξαναγκάσει τους πολιτικούς της να πουν «ναι» στη μετατροπή της χώρας σε οικονομικό «προτεκτοράτο». 
Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε ποτέ μια κεντρικά κατευθυνόμενη στρατηγική της grexit. Οι εκβιασμοί, όσο φρικτοί και να ήταν, απέβλεπαν στη «συμμόρφωση» των απείθαρχων, ή μάλλον «ανίκανων» πολιτικών, όχι στην αποβολή της χώρας από τη νομισματική ένωση.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρουφιάνεψαν στην τρόικα



Μου λένε ότι επιχειρηματίες μέλη του ΣΕΒ (στον οποίο μετέχουν και τράπεζες) κρύβονται πίσω από την εμμονή της τρόικα στο εξαήμερο και τη μείωση των αποζημιώσεων. Πήγαν και επέμειναν ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και οι τροϊκανοί άλλο που δεν ήθελαν. Βέβαια σε ένα σημείο την πάτησαν. Στις ηλεκτρονικές διαδικασίες για αναγγελίες προσλήψεων και έλεγχο των ωρών και των υπερωριών. Και εκεί όμως έχουν αρχίσει τις ...φουστιές γιατί το καλόπαιδα δεν πληρώνουν επί χρόνια υπερωρίες και κάνουν και άλλα κόλπα. Για κακή τύχη των ρουφιάνων, τους έδωσαν από την τρόικα και οι κουκούλες θα βγουν σύντομα... 
ΠΗΓΗ:axiaplus.gr

Υπάλληλος Βουλής ετών...87


Υπάλληλος Βουλής ετών...87
Είναι 87 ετών και όμως εξακολουθεί να ...εργάζεται. Ο λόγος για μέλος του 9μελούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου, του οποίου τα στελέχη κατέχουν τα ιερατικά δικαιώματα ισοβιότητας των μελών της Ιεράς Συνόδου, αφού η θητεία τους λήγει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσουν.
Σύμφωνα με το Έθνος, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όλοι εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τη θέση τους σε αυτά, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο.
Ο μικρότερος εξ΄αυτών  είναι περίπου 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών, γεννηθέντες το 1949 και ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1925.
Στο Συμβούλιο περιλαμβάνονται καθηγητές συνταγματολόγοι, καθηγητές της Νομικής, αλλά και των Πολιτικών Επιστημών, ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στο Συμβούλιο καθηγητή Πληροφορικής αλλά και συνταξιούχου διπλωμάτη.
Πάντως η μηνιαία αμοιβή τους φτάνει περίπου τα 2.500 ευρώ αφού λόγω της μερικής απασχόλησης τους δε λαμβάνουν επίδομα θέσης, υπερωρίες ή έξοδα κίνησης όπως άλλοι συνάδελφοι τους σε άλλες θέσεις της Βουλής.
Εξαίρεση αποτελεί ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι πλήρους απασχόλησης και λαμβάνει μισθό μαζί με κάποιες υπηρεσίες και έξοδα κίνησης περίπου 7.200 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:24h.g

Στη Γιακουτία αποκάλυψαν ένα μοναδικό κοίτασμα διαμαντιών


Якутские алмазы алмаз
Έπαψε να είναι μυστικό ένα μεγάλο κοίτασμα υπερ-σκληρών διαμαντιών, τα οποία είναι δύο φορές πιο σκληρά από τα συνηθισμένα. Το κοίτασμα βρίσκεται στα σύνορα της περιοχής του Κρασνογιάρσκ και της Γιακουτίας στη περιοχή του αστροβλήματος Popigai – ενός εκατό χιλιομέτρων κρατήρα από μετεωρίτη.
Το κοίτασμα ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1970 και αμέσως έγινε μυστικό. Μετά από την αποκάλυψη οι γεωλόγοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στη μελέτη αυτού του ορυκτού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτά τα διαμάντια θα προκαλέσουν επανάσταση στη παγκόσμια αγορά διαμαντιών. Οι πόροι τους είναι κατά μία τάξη πιο ψηλά από όλα τα γνωστά αποθέματα στον κόσμο. Εκτός τούτων, τα διαμάντια του Popigai έχουν ιδιότητες, οι οποίες τα καθιστούν πιο πολύτιμα από τα συνηθισμένα, για την βιομηχανική εκμετάλλευση. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα από το 2013



- Θα ενσωματώνει το χαράτσι της ΔΕΗ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας
- Θα ισχύει και για τα αγροτεμάχια
- Αφορολόγητη ακίνητη περιουσία μέχρι 100.000 ευρώ
Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ θα ενσωματώνει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά, αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο που τελεί υπο την έγκριση της τρόικας θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο και στόχος του υπουργείου είναι «να λάβει λιγότερα αλλά από περισσότερους». 
Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, ενώ το αφορολόγητο όριο τίθεται στα 100.000 ευρώ.
Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ και θα ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ . 
Η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο ο Ενιαίος Φόρος για όσα ακίνητα ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6 ως 3%. 
Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα, η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τον συντελεστή του φόρου σε όσα ακίνητα χρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από ιδιοκτήτες-επιχειρήσεις από 1% σε 3%. 
ΠΗΓΗ:newsit.g

Ο Άσαντ γνωρίζει τον τρόπο για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία


03.06.2012 башар Асад Сирия новый парламент
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει τον διάλογο για τη Συρία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στη Δαμασκό με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι, είπε ότι αυτός ο διάλογος θα πρέπει να βασίζεται στις προσδοκίες όλων των πολιτών της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Άσαντ, η επιτυχία της πολιτικής διευθέτησης δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να σταματήσει η αιματοχυσία, και για αυτό θα πρέπει να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις, που χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες και μετά τους οδηγούν στη Συρία. Ο ειδικός απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι πιστεύει ότι η σύγκρουση στη Συρία αποτελεί απειλή όχι μόνο για το λαό της, αλλά και για τη Μέση Ανατολή και ολόκληρο τον κόσμο. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

H δικαστής που είπε όχι στην Τρόικα και τους άφησε να περιμένουν.



 Φαίνεται πως υπάρχουν δικαστές  και μάλιστα γυναίκες που είπαν όχι στην Τρόικα και δεν της άνοιξαν την πόρτα και δεν την υποδέχτηκαν με χαιρετούρες και τα τοιαύτα για να συζητήσουν τα προβλήματα στην ελληνική δικαιοσύνη.
"Όχι" είπε στην τρόικα η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, Αρεοπαγίτης, όταν έλαβε προ καιρού έγγραφο από την Τρόικα, η οποία ζητούσε......
συνάντηση με τον διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.
Αμέσως η κυρία Θάνου με έγγραφο της Ένωσης τους απάντησε χωρίς περιστροφές: 
-Οι Έλληνες Δικαστές, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχουν θεσμικό ρόλο για αυτό και συζητούν μόνο με εξίσου θεσμικά όργανα.
Η τρόικα όμως ήταν πολύ επίμονη. Επανήλθε με νέο έγγραφο και μάλιστα είχε την καλοσύνη να τους βάλει και την ατζέντα των θεμάτων που έπρεπε να συζητήσουν με πρώτο την επιτάχυνση στις δίκες. Αυτή τη φορά η κυρία Θάνου τους αγνόησε και τους άφησε να περιμένουν 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Αντίθετος στην πρόταση για την κουκούλα ο υπουργός Δικαιοσύνης



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου να είναι ιδιώνυμο η χρήση της κουκούλας στις διαδηλώσεις.
Μιλώντας στην εφημερίδα Real NEWS ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτηρίζει την πρόταση "αλυσιτελή". Σημειώνει δε, ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζοντας στη ρίζα τους και "όχι να επουλώνονται".
Ο υπουργός θεωρεί πολιτικό λάθος τη λήψη τυχόν νομοθετικών μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής αντί να αναζητούνται οι ρίζες του φαινομένου. 
ΠΗΓΗ:crime.gr

Νέα Πετρελαιοπηγή στο Κουρδιστάν



Τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση οι διοικήσεις της αμερικανικής Aspect Holdings και της καναδικής ShaMaran, αφού ανακάλυψαν πετρέλαιο σε περιοχή του Κουρδιστάν. Η αρχική γεώτρηση οδήγησε σε ροή 42.212 βαρελιών ανά ημέρα κατά τις δοκιμές, ποσότητα η οποία ξεπερνά τις προσδοκίες και ενισχύει την θέση των δύο πετρελαϊκών στον διεθνή χάρτη.
Η γεώτρηση πραγματοποιήθηκε στο νέο κοίτασμα Barsarin- Sargelu- Alan- Mus, σε βάθος 1750 μέτρων. Παράλληλα, προχωρούν οι σεισμικές έρευνες στα ανατολικά του οικοπέδου Atrush και η κοινοπραξία αναμένει τις απαραίτητες άδειες για να προχωρήσει με γεωτρήσεις 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η αποθέωση της …συνέπειας … και του αντρικού λόγου!

Το ψήφισμα που βγήκε από "Αγανακτισμένους" στην πλ.ΣΥΝΤΓΜΑΤΟΣ !



Aρχισε η συλλογή υπογραφών «ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας» μετά τη διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη για τη «δημιουργία ενός ενιαίου Μετώπου Αντίστασης των Λαών της Ευρώπης».
Ο πρώτος που το  υπόγραψε είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.
                                                           
                                                            ΨΗΦΙΣΜΑ

Eμείς, οι Έλληνες πολίτες που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε ότι:..
1.
Η τρικομματική τροϊκανική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗ.ΜΑΡ) δεν νομιμοποιείται να
εκχωρήσει, ενοικιάσει, εκποιήσει, δεσμεύσει, παραχωρήσει, ιδιωτικοποιήσει, προσφέρει ως
εγγύηση ή επιβάλει οποιοδήποτε βάρος, οποιοδήποτε δημόσιο και εθνικό περιουσιακό στοιχείο,
επιχείρηση ή ενοχικό δικαίωμα ή δικαίωμα που απορρέει από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.
Το ταμείο αξιοποίησης της Δημοσίας περιουσίας δεν δικαιούται να αποτελέσει το προπέτασμα
καπνού για τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης. Η διοίκηση του ταμείου και η κυβέρνηση της
μειοψηφίας θα είναι υπόλογοι απέναντι στο Λαό.
2.
Ως Έλληνες πολίτες, και μόνοι ιδιοκτήτες του Δημόσιου Πλούτου της χώρας και των
δικαιωμάτων της που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, δεν παραχωρούμε σε
κανέναν τα εκ της συγκυριότητας μας επί του δημοσίου και εθνικού πλούτου απορρέοντα
δικαιώματα ούτε εξουσιοδοτούμε οποιονδήποτε να τα ασκήσει ανθ’ ημών και ειδικά σε αυτή την
περίοδο που η χώρα μας τελεί κάτω από το καθεστώς της Τρόικας και του ΔΝΤ. Θεωρούμε δε,
κάθε ενέργεια για την αγοραπωλησία, ενοικίαση, παραχώρηση, ιδιωτικοποίηση,
δέσμευση, «αξιοποίηση» ή παραχωρήσει ως εγγύηση ή επιβάλει οποιοδήποτε βάρος του
Δημόσιου Πλούτου ή άλλη ενέργεια ομοειδούς αποτελέσματος ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ για το Λαό και το
έθνος. Όποια σχετική πράξη κι αν γίνει ή έχει γίνει θεωρούμε και καταγγέλλουμε ότι είναι άκυρη ως
ανυπόστατη και μη γενόμενη.
3.
Ως Έλληνες πολίτες δεν παραχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να πουλήσει, μεταβιβάσει,
ενοικιάσει, παραχωρήσει ως εγγύηση ή επιβάλει βάρος, τεμαχίσει σε μετοχές και τις μεταβιβάσει
σε οποιονδήποτε, την δημόσια περιουσία αφαιρώντας έτσι τον εθνικό – δημόσιο χαρακτήρα της
και στερώντας έτσι από όλο τον ελληνικό λαό την περιουσία του.
4.
Ως Έλληνες πολίτες προειδοποιούμε τον όποιο αγοραστή – ενοικιαστή ότι σε πρώτη
ευκαιρία που ο Λαός θα γίνει το Αφεντικό στη χώρα του, όλα όσα πουλήθηκαν, ή ενοικιάστηκαν,
εκχωρήθηκαν, δεσμεύθηκαν, παραχωρήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, ιδιωτικοποιήθηκαν,
προσφέρθηκαν ως εγγύηση ή τους επιβλήθηκε οποιοδήποτε βάρος, θα ξαναγίνουν εθνική
περιουσία, και επί ζημία των αντισυμβαλλομένων με την κυβέρνηση και το ταμείο αξιοποίησης της
δημοσίας περιουσίας.
Έτσι καλούμε τους τυχόν ενδιαφερομένους να μην έρθουν σε οποιαδήποτε συμφωνία με κανέναν από αυτούς που φέρονται να μας εκπροσωπούν των οποίων τις πράξεις αυτές θεωρούμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ενάντια στο Λαό και το Έθνος μας και τις καταγγέλλουμε από τώρα ως άκυρες και ανυπόστατες. 
ΠΗΓΗ:kontiloforos.blogspot.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εξαιρούν τις αποδείξεις των super markets και λοιπών καταστημάτων.



Οι άνθρωποι μας περνούν για τελείως "μπαγλαμάδες" δεν εξηγείται διαφορετικά. Καταργούν το αφορολόγητο και ταυτόχρονα αφαιρούν στην ουσία και όλες τις αποδείξεις εξόδων που μείωναν το φόρο.
Το έχουμε πει πολλές φορές. Ούτε πάταξη της φοροδιαφυγής δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε δίκαιη φορολόγηση, όσο το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τον Έλληνα φορολογούμενο ως «οιονεί» φοροκλέπτη, ενώ από το άλλο μέρος αφήνει έξω από τη φορολόγηση....
τη δική του άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να μετατρέψει τους Έλληνες σε «κυνηγούς» αλλήλων για να αποφύγουν την τιμωρία από το κράτος ολίγων ευρώ.
Πληροφορούμαστε λοιπόν σήμερα από την διαδικτυακή εφημερίδα ethnos.gr ότι ως αντιστάθμισμα για την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου, οι νέοι φωστήρες της τρικολόρε συγκυβέρνησης, σκοπεύουν να εισάγουν ένα σύστημα απαλλαγής κατά 100% των αποδείξεων. Μέχρις εδώ πάμε καλά. Όμως αμέσως πιο κάτω διαβάζουμε ότι από εδώ και πέρα θα μειωθούν πλέον οι αποδείξεις που θα εκπίπτουν.
Έτσι, θα εκπίπτουν μόνο οι αποδείξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (π.χ. αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κ.λ.π.) και των καταστημάτων εστίασης (προφανώς όλοι αυτοί θεωρούνται φοροκλέπτες), ενώ δεν θα εκπίπτουν οι αποδείξεις των super markets και των λοιπών καταστημάτων (π.χ. ένδυσης, υπόδησης κ.λ.π.) και φυσικά οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.λ.π. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tι προβλέπει το νέο τεκμήριο φορολογίας για το πτυχίο


Tι προβλέπει το νέο τεκμήριο φορολογίας για το πτυχίο
Το Υπουργείο Οικονομικών κρατά στα συρτάρια του Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την φορολόγηση του τίτλου σπουδών...
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών ενθαρρύνεται να σπουδάσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα κληθεί να πληρώνει φόρο για την κατοχή του πτυχίου, του μεταπτυχιακού ή του διδακτορικού.
Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές προβλέπει την φορολόγηση των πτυχίων των Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.
Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.
Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσα πιο πολλά πτυχία έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή(!) 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Μεγάλες Επενδύσεις από τη Νορβηγία στο Πετρέλαιο



Αυξάνει η Νορβηγία τις επενδύσεις της στα κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας, με σκοπό να αναζωογονήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, που αποτελεί και την κύρια βιομηχανία της. Στα πλαίσια αυτά, το 2013 οι επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν τα 35 δις. δολάρια.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες επενδύσεις από το 1985, όπως επισημαίνουν οι αρχές, ενώ θα εστιάσουν τόσο σε μεγάλα κοιτάσματα όπως το Troll και το Oseberg που διαχειρίζονται η Statoil και η Ekofisk , όσο και σε μικρότερου μεγέθους κοιτάσματα.
Τέλος, η στατιστική υπηρεσία της χώρας αναμένει επενδύσεις 62,1 δις. κορώνων σε νέα οικόπεδα το επόμενο έτος. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η Σερβία δεν θα επικυρώσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου


Ивица Дачич сербия
Η Σερβία πρέπει να ακολουθήσει «εκλεπτυσμένη πολιτική» ώστε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να μην επικυρώσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.
Αλλά η Σερβία είναι έτοιμη για διάλογο σχετικά με το Κόσοβο «σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιονδήποτε τόπο». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράφι ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς απαντώντας στην απαίτηση της κυβερνώσας στη Γερμανία Χριστιανο-δημοκρατικής Ένωσης (ΧΔΕ). Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι ο εκπρόσωπος της ΧΔΕ Αντρεάς Σόκενχοφ δήλωσε ότι για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Σερβία πρέπει να υπογράψει με την Πρίστιν 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Στο Πεκίνο βάζουν φωτιά σε ιαπωνικές επιχειρήσεις και λεηλατούν καταστήματα


Китай протест Китай Япония Китай острова Сенкаку Китай
Οι συμμετέχοντες στις μαζικές αντί-ιαπωνικές διαδηλώσεις, που συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα στις πόλεις της Κίνας, βάζουν φωτιά στις ιαπωνικές επιχειρήσεις και λεηλατούν καταστήματα.
Περισσότεροι από 6.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο και συγκρούστηκαν με τους άνδρες της φρουράς της διπλωματικής αποστολής. Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στην Κίνα είναι οι πιο μαζικές τα τελευταία 40 χρόνια. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 60.000 άτομα σε 28 πόλεις. Τις διαμαρτυρίες προκάλεσε η «εθνικοποίηση» των επίμαχων νησιών Σενκάκου από την Ιαπωνία, που τα αγόρασε από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη τους. Στην Κίνα θεωρούν πως τα νησιά, που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αποτελούν δικό τους έδαφος. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru