Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2019 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το inegsee.gr 
Η Ετήσια  Έκθεση 2019 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση παρουσιάζει ένα πλήθος από θεωρητικά επιχειρήματα και εμπειρικά ευρήματα για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Για τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης πατήστε εδώ

Για το πλήρες κείμενο της ετήσιας έκθεσης πατήστε εδώ

ΕΛΠΕ: Αναπροσαρμοσμένα κέρδη 28 εκατ. βλέπει η IBG για το α' τρίμηνο

Από το energypress.gr
Στα 28 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 55% σε ετήσια βάση, αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων το πρώτο τρίμηνο, εξαιρουμένης της επίπτωσης από την αποτίμηση των αποθεμάτων, όπως υπολογίζει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 10,3 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή βλέπει..

Το στοίχημα της Aramco στην Ευρώπη - Τι σχεδιάζει για την Ελλάδα

Από το naftemporiki.gr
Σε αύξηση της προσφοράς πετρελαίου προς την Ευρώπη κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως μέσα στην επόμενη διετία προσβλέπει η Saudi Aramco, καθώς επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες, ενώ σχεδιάζει αυτό το καλοκαίρι την ίδρυση γραφείου στο Λονδίνο. Στα σχέδια της Aramco, του μεγαλύτερου ομίλου παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο, περιλαμβάνονται και επενδύσεις στην Ελλάδα.  

Η Aramco επεκτείνει..

Το άγχος αντίπαλος της παραγωγικότητας

Από το naftemporiki.gr
Έντονο άγχος βιώνει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 18 έως 49 ετών, με επακόλουθο αυτού τη μειωμένη παραγωγικότητα, όπως επιβεβαίωσε μια νέα έρευνα η οποία διενεργήθηκε στην Κροατία σε δείγμα 1.000 υπαλλήλων.

Βάσει των ευρημάτων της συγκεκριμένης μελέτης, τουλάχιστον το ένα τρίτο των πολιτών, ηλικίας 18-49 ετών, νιώθουν υπερβολικά..

WWF Ελλάς:100 επιστήμονες και επιστημονικού φορείς υπογράφουν κείμενο κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην ελληνική τάφρο

Από το worldenergynews.gr
Συνολικά 100 επιστήμονες και διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστημονικοί φορείς και οργανώσεις από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, απευθύνουν έκκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να ακυρώσει το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελληνική Τάφρο. 
Κεντρικό επιχείρημά τους είναι οι ολέθριες..

Το μετεμφυλιακό φακέλωμα μετεξελίσσεται στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, η ΕΕ βαδίζει σε ανελεύθερους δρόμους.


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι Έλληνες ξέρουμε καλά από φακέλωμα, καθώς ήταν η προσφιλής τακτική παρακολούθησης των πολιτικών αντιπάλων στο μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μετά τη νίκη του Πασοκ το '81 για να μπουν οι φάκελοι στο περιθώριο, αλλά να που η εξέλιξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας τους επαναφέρει με χειρότερη μορφή και με τις ευλογίες της ΕΕ.

Ήταν Φλεβάρης του 2018 όταν επεσήμανα..

PetroChina: Στρέφεται στα μεγαλύτερα πλοία για την μεταφορά πετρελαιοειδών

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή της Κίνας, PetroChina, απέστειλε για πρώτη φορά φορτίο gasoil προς την Ευρώπη και δη στην Ιταλία μέσω πλοίου χωρητικότητας άνω των 100.000 dwt σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο China Petroleum Daily.

Πιο συγκεκριμένα το χωρητικότητας 109.999 dwt LR πλοίο «Sti Broadway» έφυγε από το λιμάνι Jinzhou στις 4 Μαΐου αφού πρώτα..

Γ. Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ): Στόχος τα κονδύλια του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης - ΝΟΜΕ και ΕΛΑΠΕ κόστισαν 1 δισ. ευρώ στη ΔΕΗ

Από το worldenergynews.gr
Παρουσιάζοντας πρόσφατα το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας στο 4ο Ενεργειακό Συμπόσιο της ΗΑΕΕ, τόνισα την ανάγκη για έναν ριζικό μετασχηματισμό του ελληνικού ενεργειακού τομέα αναπτύσσοντας τους εξής οκτώ άξονες:

1.    Εξοικονόμηση ενέργειας & αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.
2.    Αλλαγή του μοντέλου παραγωγής της ενέργειας.
3.    Δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές.
4.    Εκδημοκρατισμός της ενέργειας.
5.    Ανάπτυξη των ΑΠΕ.
6.    Δίκτυα και οι διασυνδέσεις.
7.    Έργα αποθήκευσης ενέργειας.
8.    Υδρογονάνθρακες

Επεσήμανα ωστόσο προς..

Α. Συρίγος: Το «παιχνίδι» των τελευταίων ημερών με τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και την Τουρκία, μέσα από οκτώ ερωτήσεις-απαντήσεις


1. Τι ακριβώς έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες στις θάλασσες της Κύπρου;

Η Τουρκία επιχειρεί να πραγματοποιήσει ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες δυτικά του νησιού εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ). Εχει στείλει στην περιοχή ένα γεωτρητικό σκάφος, το «Φατίχ» («Πορθητής»), που συνοδεύεται από δύο άλλα βοηθητικά σκάφη που αγόρασε προσφάτως από μία εταιρεία νορβηγικών συμφερόντων. Το «Φατίχ» βρίσκεται σταθερά στην ίδια θέση από το Σάββατο 4 Μαΐου 2019. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν..

ΕΛΠΕ: Στις 7 Ιουνίου 2019 η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Από το worldenergynews.gr
Στις 7 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικά Πετρέλαια, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/5/2019) η εταιρεία.
Ειδικότερα, η Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσε την τροποποίηση του Οικονομικού της Ημερολογίου για το 2019. 
Η τροποποίηση αφορά την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία επικαιροποιείται όπως παρακάτω: