Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ασφαλιστικό: Νέοι πονοκέφαλοι με τα εφάπαξ

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικο
Νέες επί τα χείρω αλλαγές και περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις -κυρίως εφάπαξ- επιφέρουν σε χιλιάδες ασφαλισμένους οι διατάξεις που κατατέθηκαν με τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας, το βράδυ της Τετάρτης, ως νομοτεχνικές βελτιώσεις στον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο.

Έτσι, προβλέπεται η κατάργηση κοινωνικών πόρων που είχαν απομείνει σε ταμεία όπως το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΣΑΥ και το ταμείο των ενστόλων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειμμα της τάξης των 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλήματα και νέες καθυστερήσεις αναμένονται στη διαδικασία απονομής του εφάπαξ, αφού αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέα δικαιολογητικά από τους συνταξιούχους εν αναμονή.

Αναλυτικά, βάσει της τροπολογίας, καταργούνται..

Βαλς: Ζηλεύω τον Τσίπρα που πέρασε 7.500 σελίδες μέτρα χωρίς απεργίες!

Βαλς: Ζηλεύω τον Τσίπρα που πέρασε 7.500 σελίδες μέτρα χωρίς απεργίες!
Το παράπονό του φέρεται να εξέφρασε ενώπιον δημοσιογράφων ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα. Η επίσκεψή του στη χώρα μας έγινε στόχος έντονων αντιδράσεων στην πατρίδα του καθώς πολλοί είναι αυτοί που τον κατηγόρησαν ότι την ώρα που το Παρίσι βουλιάζει εκείνος προτίμησε να μεταβεί στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, ο κ. Βαλς βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές αντιδράσεις και για τον νόμο για τα εργασιακά. Σύμφωνα λοιπόν με tweet του ανταποκριτή της Liberation, Fabien Perrier, που ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν μια χαλαρή συζήτηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό στην γαλλική πρεσβεία, ο κ. Βαλς είπε χαρακτηριστικά: «ζηλεύω τον Τσίπρα που πέρασε 7.500 σελίδες από τα μέτρα χωρίς αλλαγές, χωρίς απεργίες», αναφερόμενος φυσικά .στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που πέρασε από την Βουλή ο Έλληνας ομόλογός του.

fabiem


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ρυπαντικό επεισόδιο και …συγγνώμες! (βίντεο)


Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται εκκαπνισμοί από την καμινάδα της μονάδας ατμοσφαιρικής απόσταξης 4 (CDU 4) του διυλιστήριου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.

Περίπου στις 8.55 μ.μ, καθώς η Κίνηση Πολιτών Εcoeleusis βιντεοσκοπούσε το αποψινό ρυπαντικό επεισόδιο στα ΕΛΠΕ από σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, δέχθηκε την επιεικώς ανοίκεια …επίσκεψη της Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΕΛΠΕ!

Στα όρια της άσκησης παράνομης βίας 3 jeep της εν λόγω υπηρεσίας καθώς και ένα συμβατικό αυτοκίνητο, εν μέσω Εθνικής Οδού,  εξαναγκαστικά ακινητοποίησαν το όχημά μας.

Είχε προηγηθεί άφρων επιθετική και διεμβολιστική οδήγηση του ενός jeep σε βάρος του οχήματός μας που με ψυχραιμία αντιμετωπίσαμε.

Η κλήση της ομάδας ΔΙΑΣ «για να μας συλλάβει» ήταν..

Ανακαλύφθηκαν δεκάδες νέες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Η εξέταση δορυφορικών δεδομένων αποκάλυψε σχεδόν 40 νέες σημαντικές πηγές εκπομπών διοξειδίου του θείου, ενός ρύπου που μπορεί να προκαλέσει πολλαπλές επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον.

Η ρύπανση διοξειδίου του θείου μπορεί να προέλθει από διάφορες φυσικές και βιομηχανικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ηφαιστείων, των διυλιστηρίων πετρελαίου και της καύσης ορυκτών καυσίμων. Παρά το γεγονός ότι το διοξείδιο του θείου έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής στην ατμόσφαιρα, είναι σημαντικό για τους επιστήμονες να παρακολουθούν την παρουσία του για να αξιολογούν καλύτερα την ποιότητα του αέρα και τα κλιματικά μοντέλα.

Μέχρι τώρα..

Ν. Μπογιόπουλος: Λάτσης, τρόικα, ΣΥΡΙΖΑ και πίτσες μπλε

Ετήσια Άδεια Εργαζομένων


Υπολογίστε online την Άδειά σας

ΤΙ ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΤΗΣ  ΕΤΗΣΙΑΣ  ΑΔΕΙΑΣ


ΩΣ ΠΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Ο χρόνος χορηγήσεως των αδειών καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ μισθωτών και εργοδότη.
Οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς πρέπει να πάρουν άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Ο εργοδότης υποχρεούται να..

Ρωσικές ιδιωτικοποιήσεις με στόχο έσοδα 12,6 δισ. δολ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσικές ιδιωτικοποιήσεις με στόχο έσοδα 12,6 δισ. δολ.
Στις αρχές του 2016 η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο ελπίζει ότι θα αποφέρει 12,6 δισ. δολάρια στα κρατικά ταμεία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Φέτος, το σχέδιο περιλαμβάνει την πώληση πακέτων μετοχών: δύο εταιριών πετρελαίου, της Rosneft και της Bashneft, μίας από τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες, της BTV, και της εταιρίας παραγωγής διαμαντιών Alrosa.

Συγκεκριμένα, στα τέλη ..

Οι πράσινοι φασίστες έχουν ξεσαλώσει: ποια νέα απαγόρευση σκαρφίστηκαν πάλι;


Η Συμφωνία για το Κλίμα τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι έχει κάνει την πράσινη προπαγάνδα ν' αναθαρρήσει και να σκαρφίζεται τις πιο απίθανες μεθοδεύσεις, επικαλούμενη την ανάγκη καταπολέμησης της δήθεν παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Ένας ιδιότυπος πράσινος φασισμός αναδύεται στη Γερμανία κι όχι μόνο, όπου ο καθένας πια αισθάνεται ελεύθερος "να πετάει το κοντό του και το μακρύ του", χωρίς την παραμικρή συναίσθηση των συνεπειών που μπορούν να έχουν τα λεγόμενα στην οικονομία και στην κοινωνία. Μόνο και μόνο γι' αυτό τους αξίζει ένας συνδυασμός Brexit στο τέλος του μήνα και Τραμπ τον ερχόμενο Νοέμβριο, μήπως κι επανέλθει κάποια στιγμή στην κάποτε κοιτίδα του διαφωτισμού η αριστοτελική λογική κι ο Καντιανός ορθός λόγος.

Είδαμε προχθές πως..

ΓΣΕΕ: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

perivallon
Στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο κάνουν σαφή έκκληση για μια παράλληλη αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η κοινωνική προστασία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η συμμετοχή των εκπροσώπων τους στη διαμόρφωση των πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος, είναι το κλειδί για την ενεργοποίηση των κοινωνιών και τη μετάβασή τους προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα υγιές περιβάλλον και θέτουμε ως βασικό στόχο την προστασία των πόρων του πλανήτη, προκειμένου να εκπληρωθούν οι ανάγκες των παρουσών γενεών χωρίς να διακυβευτούν αυτές των μελλοντικών.

Η αναγνώριση ότι..

Βιονικό φύλλο μετατρέπει το ηλιακό φως σε «καθαρά» υγρά καύσιμα


Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα εξελιγμένο σύστημα τεχνητής φωτοσύνθεσης, το οποίο χρησιμοποιεί πάνελ για να δεσμεύσει την ηλιακή ενέργεια με την οποία μπορεί να διασπάσει τα μόρια του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Στη συνέχεια, σε ένα ξεχωριστό θάλαμο, με τη βοήθεια βακτηρίων που «τρώνε» το υδρογόνο, ενός μεταλλικού καταλύτη και διοξειδίου του άνθρακα, παράγει καθαρά υγρά καύσιμα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με «αέρια του θερμοκηπίου».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ενέργειας Ντάνιελ Νοσέρα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", έχουν ονομάσει το σύστημά τους "Bionic Leaf 2.0" (Βιονικό Φύλλο), το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη προηγούμενης τεχνολογίας της ίδιας ομάδας.

«Πρόκειται για ένα..

Σ. Αραβία: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει τα 60 δολ. έως τα τέλη του έτους

Σ. Αραβία: Το πετρέλαιο μπορεί να φθάσει τα 60 δολ. έως τα τέλη του έτους
Την πεποίθηση ότι το πετρέλαιο μπορεί να αγγίξει τα 60 δολάρια το βαρέλι πριν την ολοκλήρωση του 2016 εκφράζει ο υπουργός Πετρελαίου της Σ. Αραβίας, Χαλίντ Αλ Φαλίχ σε συνέντευξή του στο CNNMoney.

«Το καλύτερο που έχουν να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε την αγορά και να αφήσουμε την αγορά να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Αυτή τη στιγμή «δουλεύει» προς όφελός μας», εκτίμησε ο κ. Αλ Φαλίχ.

Παράλληλα εκτίμησε ότι ..

Οι ΑΠΕ παγκόσμια απάτη; Μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρακα;


Η απεξάρτηση από τον άνθρακα και η μετάβαση σε μια ενεργειακή οικονομία χαμηλών ή και μηδενικών ρύπων συνοδεύεται από τεράστιες...
δαπάνες για επενδύσεις, αλλά και από τεχνικά εμπόδια, που ορισμένοι αναλυτές χαρακτηρίζουν ανυπέρβλητα.

Πόσω μάλλον όταν ηγέτες και διεθνείς οργανισμοί και αρμόδιοι φορείς την επιδιώκουν σε ορίζοντα μερικών δεκαετιών από σήμερα.

Η Κάθρην Χάρτνετ Γουάιτ γράφει στην ιστοσελίδα «The Hill» ότι πολιτικοί και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες που «απεργάζονται» το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων, όπως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η διευθύντρια της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Τζίνα ΜακΚάρθυ «είτε είναι ανυποψίαστοι είτε αδιάφοροι σχετικά με την κολοσσιαία, στα όρια της ματαιοπονίας, προσπάθεια που απαιτείται και τους οικονομικούς κινδύνους που συνεπάγεται μια βεβιασμένη μετάβαση από τα ενεργειακά “πυκνά” ορυκτά καύσιμα στις συγκριτικά “αραιές” Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως τα αιολικά, τα φωτοβολταϊκά και οι μονάδες βιομάζας».

Σύμφωνα με τον διάσημο ενεργειακό αναλυτή Βάκλαβ Σμιλ, καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος στο καναδικό Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα, η αντικατάσταση των..

Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): Οι πέντε λόγοι που επηρεάζουν την τιμή του αργού πετρελαίου

Τσοτσορός (ΕΛΠΕ): Οι πέντε λόγοι που επηρεάζουν την τιμή του αργού πετρελαίου
Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά τα χαμηλά δωδεκαετίας επηρεάστηκε από πέντε καθοριστικούς παράγοντες, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η τιμή εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 80% τον Μαϊο, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016. Χθες στην Γενική συνέλευση των ΕΛ.ΠΕ ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στάθης Τσοτσορός αναφέρθηκε εκτενώς στους πέντε λόγους που επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, οι πέντε λόγοι είναι οι εξής

O Πρόεδρος της Ανγκόλα διόρισε την κόρη του διευθύντρια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία!

O Πρόεδρος της Ανγκόλα διόρισε την κόρη του διευθύντρια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία!
O Πρόεδρος της Ανγκόλα Jose Eduardo dos Santos διόρισε την κόρη του, την πιο πλούσια γυναίκα της Αφρικής Isabel, ως την διευθύντρια της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της χώρας. Κατ'αυτόν τρόπο ο dos Santos εδραιώνει την κυριαρχία του στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της υποσαχάριας Αφρικής.

Ο 73χρονος dos Santos απέλυσε όλο το ΔΣ της Sonangol και ανέθεσε δικούς του διευθυντές σε μία προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα, σύμφωνα με δικές του παραδοχές. Η Aνγκόλα ανταγωνίζεται τη Νιγηρία για τον θώκο της μεγαλύτερης παραγωγού πετρελαίου της Αφρικής. Η χώρα, επίσης, εξάγει και διαμάντια.

Ο Jose Eduardo dos Santos o οποίος..