Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Jetοil: Συμφώνησαν τράπεζες και Cetracore σε αναβολή για του… Αγίου Βαλεντίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για Jetoil
Από το euro2day.gr
Το πρώτο απτό δείγμα ότι η πρόταση της Cetracore Energy για την απόκτηση των βασικών περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetοil αποτελεί για τους μεγάλους πιστωτές της σοβαρή βάση συζήτησης δόθηκε πριν από λίγο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Το αίτημα αναβολής εκδίκασης του αιτήματος οριστικών μέτρων προστασίας έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, με τη νέα δικάσιμο να ορίζεται για τις 14 Φεβρουαρίου.

Στο δικαστήριο παραστάθηκε εκπρόσωπος της Cetracore Energy, εκδηλώνοντας με ..

Προς «εξαφάνιση» τα μισά αποθέματα πετρελαίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το newmoney.gr
Ως γνωστόν η Ρωσία συμφώνησε με την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλέιται στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ), αν η συμφωνία υλοποιηθεί, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν κατά 760.000 βαρέλια την ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα εξαλειφθεί κατά 46% το πλεόνασμα των αποθεμάτων πετρελαίου – που ανέρχεται σε 300 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εντός έξι μηνών, σύμφωνα και με τον στόχο του ΟΠΕΚ.


Η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί ..

Αλλάζει τις ισορροπίες η συμφωνία Glencore - Κατάρ για τη Rosneft

Από το energypress.gr
Η συμφωνία για την αγορά του 20% της ρωσικής κρατικής εταιρίας πετρελαίου Rosneft από την Glencore και το Κατάρ, η οποία οριστικοποιήθηκε το Σάββατο, θα αποφέρει σημαντική τονωτική ένεση σε μετρητά για την, ευρισκόμενη σε κρίση, ρωσική οικονομία.

Το συνολικό τίμημα θα ανέλθει σε 10,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ πρόκειται να επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ, εκτός των 300 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η Glencore, όπως ανέφερεται σε ανακοίνωση του ελβετικού κολοσσού.

Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από έναν συνεταιρισμό τραπεζών με επικεφαλής την ιταλική Intesa Sanpaolo, καθώς και από ρωσικές τράπεζες.

Η αξία από την πλευρά της Glencore, δηλαδή ...

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Τακτικό Δ.Σ.


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 09/12/2016 πραγµατοποιήθηκε Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας.
Ένα από τα πρώτα θέµατα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η εισήγηση του Προεδρείου για το Πρόγραµµα ∆ράσης του ΠΣΕΕΠ για την επόµενη τριετία. Ένα από τα κυρίαρχα θέµατα στο συγκεκριµένο Πρόγραµµα ∆ράσης είναι η καθιέρωση της επόµενης τριετίας ως τριετία που θα αναδειχθούν όλα τα θέµατα ασφάλειας, µε δράσεις του ΠΣΕΕΠ σε όλα τα επίπεδα. Η ενεργοποίηση όλων των εµπλεκόµενων Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και η ανάδειξη όλων των επικίνδυνων καταστάσεων αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα όλων µας έτσι ώστε να µην ξαναζήσουµε Μάιους του 2015.
Τα επαγγελµατικά δικαιώµατα, οι επαγγελµατικές ασθένειες, τα ασφαλιστικά προγράµµατα και η µελέτη για δυνατότητα ίδρυσης Επαγγελµατικού Ταµείου έχουν προτεραιότητα στο Πρόγραµµα ∆ράσης της νέας τριετίας.
Το Πρόγραµµα ∆ράσης 2017-2019 επισυνάπτεται στο σύνολό του και είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων στα κατά τόπους γραφεία του και στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ.

Το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ όρισε..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΣΕΕΠ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2017 – 2019


Από το pseep.gr
1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ
Καθιερώνουµε την τριετία 2017 – 2019 ως τριετία που θα αναδειχθούν όλα τα θέµατα ασφάλειας µε δράσεις του ΠΣΕΕΠ σε όλα τα επίπεδα. Ανάδειξη όλων των επικίνδυνων καταστάσεων και ενεργοποίηση όλων των εµπλεκόµενων φορέων και υπηρεσιών Επιθεωρήσεων Εργασίας – ΚΕΠΕΚ,
καθώς και ανάληψη δράσεων όπου και όταν απαιτηθεί.

2. ΕΣΣΕ 2017 – 2019..

Οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του αγωγού προκαλούν ΤΑΡαχή στις ΗΠΑ

Από το viadiplomacy.gr
Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη αναφορικά με την πορεία των εργασιών ολοκλήρωσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και τους άστοχους χειρισμούς της κοινοπραξίας, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ξαναφέρει στο τραπέζι με τους «θεσμούς»  την γεωπολιτική διάσταση των διαπραγματεύσεων.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν απλώς ανέδειξαν την προβληματική υλοποίηση του έργου καθώς οι εδώ εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του ΤΑΡ  φαίνονται ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προκλήσεις που θυμίζουν εποχές της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ανατρεπόταν η μέχρι τότε χαραχθείσα ενεργειακή διπλωματία. Το όλο κλίμα επιβαρύνεται και με τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση υποδομών και τη διέλευση του αγωγού από καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραμένουν έντονες και μάλιστα έχουν εμπλουτιστεί από..