Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ.....


Η Κλίντον, ο Τραμπ, ο σύμβουλος του Ομπάμα και η κλιματική αλλαγή. Μέρος 2ο, ο Τραμπ.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε κάποια θέματα για την Κλίντον, συνεχίζουμε σήμερα με το 2ο μέρος της τριλογίας, για τον απρόβλεπτο Τραμπ, που αφού πρώτα σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές τον εκλεκτό της κομματικής καμαρίλας των Ρεπουμπλικανών, έχει βάλει για τα καλά πλώρη για το Λευκό Οίκο, σπέρνοντας ρίγη ανατριχίλας στο κατεστημένο της Ουάσιγκτον.

Τα παραδοσιακά και πλέον αμφισβητήσιμης αξιοπιστίας ΜΜΕ μεταδίδουν πρόθυμα όσα δίνει η πλευρά της Κλίντον για τον Τραμπ, ωστόσο, όπως φαίνεται στο πιο πάνω βίντεο, όταν στις 3 Αυγούστου ο Τραμπ αναφέρει πως ..

Αναλυτές βλέπουν το πετρέλαιο στα $60 το βαρέλι

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
To πετρέλαιο μόλις σημείωσε το πιο παρατεταμένο σερί ανοδικών κινήσεων από τον Απρίλιο του 2015, αφού εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 20% στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Αλλά αν χάσατε αυτό το ράλι, ένας αναλυτής υποστηρίζει πως έρχονται και νέα κέρδη.

«Βραχυπρόθεσμα, η τιμή του πετρελαίου θα επανέλθει στο κρίσιμο επίπεδο των $50 ανά βαρέλι,» δήλωσε στο CNBC o Ari Wald. Και μόλις συμβεί αυτό, δεν θα υπάρξουν άλλα εμπόδια, συμπλήρωσε.

«Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να στοιχηματίσεις υπέρ ενός ανοδικού ξεσπάσματος», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος τεχνικής ανάλυσης της Oppenheimer. «Θεωρούμε ότι ..

Γιατί θα «φρενάρει» η ζήτηση για πετρέλαιο το 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεκίνησε Εκ Νέου η Μεταφορά Πετρελαίου από το Κιρκούκ στο Τσεϊχάν
Από το newsnowgr.com
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) αναθεώρησε σήμερα πτωτικά τις προβλέψεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου τον επόμενο χρόνο λόγω των δυσμενέστερων οικονομικών προοπτικών, προειδοποιώντας ότι τα τεράστια αποθέματα συγκρατούν τις τιμές του αργού, αναφέρει η Wall Street Journal.

Στη μηνιαία έκθεσή του, ο Οργανισμός ανέφερε ότι αναμένει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2017, με την πρόβλεψη να μειώνεται κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η πρόβλεψη του Οργανισμού για το 2017 είναι επίσης κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα χαμηλότερη από την εκτίμηση για τη φετινή χρονιά.

Ένα μέρος της δυναμικής θα χαθεί το 2017 λόγω ..

Ξεκίνησε Εκ Νέου η Μεταφορά Πετρελαίου από το Κιρκούκ στο Τσεϊχάν

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεκίνησε Εκ Νέου η Μεταφορά Πετρελαίου από το Κιρκούκ στο Τσεϊχάν
Από το energia.gr
Ξεκίνησε εκ νέου η μεταφορά πετρελαίου μέσω του αγωγού από το Κιρκούκ στις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ ως το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν στα μεσογειακά παράλια της ΝΑ Τουρκίας. 

Η ροή αργού είχε ουσιαστικά σταματήσει τους πέντε τελευταίους μήνες, λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στις σχέσεις της κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης στη Βαγδάτη και της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης, με επίκεντρο τη διανομή των εσόδων από την πώληση του πετρελαίου.

Την Πέμπτη μεταφέρθηκαν 70.000 βαρέλια και χθες άλλα 30.000 βαρέλια. Στόχος είναι σύντομα οι όγκοι να αυξηθούν σε 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Νορβηγίας στοχεύουν σε μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι πετρελαϊκές εταιρείες της Νορβηγίας στοχεύουν σε μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
Από το naftikachronika.gr
Οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Πετρελαϊκής Βιομηχανίας της Νορβηγίας ανακοίνωσαν τον στρατηγικό τους σχεδιασμό μέχρι και το έτος 2030, ο οποίος περιλαμβάνει διατήρηση της κερδοφορίας τους αλλά και διατήρηση των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα έως και το έτος 2030, ενώ επιδιώκεται παράλληλα η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 2,5 Μt CO2 eq μεταξύ των ετών 2020 και 2030.

Να σημειωθεί ότι από αυτό το ποσό ο νορβηγικός κολοσσός Statoil αντιπροσωπεύει τα..

Τεράστια πυρκαγιά στο μοναδικό διυλιστήριο της Νικαράγουας

Αποτέλεσμα εικόνας για Τεράστια πυρκαγιά στο μοναδικό διυλιστήριο της Νικαράγουας
Από το capital.gr
Δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο ως χθες Παρασκευή η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε διυλιστήριο στις ακτές της Νικαράγουας στον Ειρηνικό Ωκεανό, με στήλες πυκνού τοξικού καπνού να υψώνονται στον ουρανό, όπως κατέγραψαν εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη, όταν εξερράγη μια δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 144.000 βαρελιών στο διυλιστήριο της εταιρείας Puma Energy στο Πουέρτο Σαντίνο, 70 χλμ. βορειοδυτικά της Μανάγκουας.

Την Πέμπτη τη νύχτα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια δεύτερη δεξαμενή, που επίσης εξερράγη, αναγκάζοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να απομακρυνθούν προσωρινά από την περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Canal 8.

Οι στήλες του καπνού έφθαναν ..